به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، این طرح برای نخستین بار در سال ۱۴۰۲ توسط این شرکت دانش بنیان در یکی از سردترین و مرتفعترین پایگاههای مرزبانی سپاه با موفقیت به اجرا درآمد.
حالا قرار است الانجی گرما بخش روزهای سرد سنگرهای مرزبانی کشور باشد.
تولید الانجی (LNG) و مایع سازی گاز طبیعی با استفاده از فرآیندی که به آن «چرخه فوق سرد» میگویند، پیشتر آرزویی بود که بسیاری در کشور، تحقق آن را جز از مسیر تعامل با شرکتهای خارجی میسر نمیدانستند.
در سال ۱۴۰۱، شرکت دانش بنیان امین فناور شریف که متشکل از جمعی از فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه صنعتی شریف میباشد، پس از ۱۰ سال تحقیق و تلاش مجدانه، موفق به بومی سازی دانش تولید الانجی (گاز طبیعی مایع) با استفاده از فرآیندهای فوق سرد شده و نخستین واحد تولید الانجی در ایران را در استان تهران طراحی، ساخته و راهاندازی کرده است.
این کارخانه که در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ با حضور معاونت اول ریاست جمهوری، به عنوان اولین واحد تولید الانجی در ایران به بهرهبرداری رسیده است در حال حاضر تنها پلنت فعال تولید الانجی در ایران میباشد.
در سال ۱۴۰۲ با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور و نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرآیند طراحی، ساخت و راهاندازی دومین واحد تولید الانجی در شهر ارومیه واقع در استان آذربایجان غربی، توسط شرکت دانش بنیان امین فناور شریف کلنگ زنی و آغاز شده است.
مساله تامین سوخت و گرمایش در پایگاههای مرزی واقع در ارتفاعات سردسیر و صعبالعبور کشور، یک معضل جدی محسوب میشود. استفاده از سایر سوختهای متداول مانند نفت و گازوییل در این پایگاهها که دمای آنها در زمستان گاها تا ۴۰ درجه سانتیگراد زیر صفر کاهش پبدا میکند، با مشکلات متعددی، چون ژلهای شدن سوخت، بدسوزی و تشکیل دوده همراه است.
در دنیا انتقال گاز به مناطق دور از دسترس که در آن استفاده از خط لوله پر هزینه بوده و با دشواری فراوان همراه است از طریق الانجی انجام میشود. در این روش ابتدا گاز طبیعی در کارخانه تولید الانجی در دمای تقریبی منفی ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مایع فوق سرد با ۶۰۰ برابر حجم کمتر تبدیل میشود. پس از آن الانجی با استفاده از مخازن فوق سرد قابل حمل به محل مصرف منتقل میشود.
با حمایتها و اعتماد سپاه پاسدران انقلاب اسلامی به دانش و توان ایرانی در سال ۱۴۰۲، شرکت امین فناور شریف طرح گاز رسانی به یکی از مرتفعترین پایگاههای مرزبانی کشور را با موفقیت به اجرا در آورد.
این طرح با حضور افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، سرپرست استاندار آذربایجان غربی، جمعی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مسئولان لشکری و کشوری، از طرح گاز رسانی با الانجی به دومین پایگاه مرزی واقع در ارتفاعات شمال غرب کشور توسط این شرکت رونمایی شد.
طرح سرآغازی بر پروژه گاز رسانی با الانجی به مرزبانان غیوری است که پای در میدان معامله مخلصانه با خدای خویش نهاده و حضور بی نام و نشانشان بر فراز مرتفعترین قلههای سپید پوش ایران عزیز، زمینه ساز حفظ امنیت و تمامیت ارضی این آب و خاک است.
«الانجی»؛ شعلهای پایدار در سرمای سنگرهای مرزبانی
امکان استفاده از الانجی (LNG) به منظور تامین سوخت و گرمایش دومین پایگاه مرزی نیروی زمینی سپاه پاسداران، در ارتفاعات شمال غرب کشور فراهم شد.
صاحبخبر -
∎