خبرگزاری میزان - شوشان حسن مزرعانی، پرستار بخش اورژانس در بیمارستان مرجعیون در جنوب لبنان در اوایل اکتبر (مهر ۱۴۰۳) در حال نوشیدن قهوه در محل کار خود بود که رژیم صهیونیستی بدون هشدار قبلی بهطور مستقیم آمبولانسها را در خارج از این مرکز درمانی هدف قرار داد.
در این حمله ۷ امدادگر به شهادت رسیده و ۵ نفر دیگر مجروح شدند. رژیم صهیونیستی در همان روز بارها به بیمارستان صلاح غندور در شهر بنتجبیل هدف قرار داد. در این حملهها ۹ نفر از کارکنان بیمارستان مجروح شدند که حال تعدادی از آنها وخیم است.
مدیر این مرکز، پزشکی به نام موانس کالاکیش، بعدا گفت: بیمارستان ۳ بار مورد حمله قرار گرفت. یک گلوله به اتاق مراقبت و ۲ گلوله به اتاق انتظار امدادگران در داخل بیمارستان اصابت کرد.
رژیم صهیونیستی در هفتههای پس از آن به سیستم بهداشتی در سراسر لبنان حمله کرده است؛ این رژیم بیمارستانها، آمبولانسها و درمانگاهها را بهعنوان بخشی از کارزار جنایت خود، هدف قرار داده است.
کارزار جنایت صهیونیستها علیه مراکز دولتی در لبنان
۲ گزارش که بهتازگی منتشر شده، یکی از دیدهبان حقوق بشر (HRW) و دیگری از شبکه سیانان، الگوی حملهها به سیستم مراقبتهای بهداشتی لبنان را شرح میدهد.
دیدهبان حقوق بشر در گزارش خود به این نتیجه رسیده است که حملههای رژیم صهیونیستی به بیمارستانهای مرجعیون و صلاح غندور، همراه با حمله جداگانه دیگری به یک مرکز امدادی در بیروت، همگی جنایتهای جنگی احتمالی هستند.
این سازمان حقوق بشری گزارش کرد که حملههای رژیم صهیونیستی در سراسر لبنان در مجموع ۱۵۸ آمبولانس و ۵۵ بیمارستان را هدف قرار داده است.
- بیشتر بخوانید:
- خشم جهانی درپی حملههای رژیم صهیونیستی علیه امدادگران در لبنان
- جنایتهای مشابه رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان؛ معافیت اشغالگران از مجازات
سیانان در تحلیل جداگانهای دریافت که تنها در ماه نخست تشدید حمله به لبنان، رژیم صهیونیستی ۳۴ بیمارستان و ۱۰۷ آمبولانس را هدف قرار داد که به شهادت ۱۱۱ نفر از کارکنان بخش فوریتهای پزشکی منجر شد.
حمله رژیم صهیونیستی به بخش مراقبتهای بهداشتی در لبنان بهطور فزایندهای گسترده شده و بر ارائه مراقبتها در سراسر کشور تاثیر میگذارد. نظامیان صهیونیستی در یک دوره ۲۴ ساعته در ماه اکتبر، بیش از ۲۸ پزشک کشیک را در سراسر کشور به شهادت رسانده و ۳۷ مرکز بهداشتی درمانی را مجبور به تعطیلی و ۳ بیمارستان در بیروت را تخلیه کردند.
نزدیک به نیمی از مراکز مراقبتهای اولیه کشور اکنون مجبور به تعطیلی شدهاند و براساس تحقیقات سیانان، حدود ۲۰ درصد از تمام بیمارستانها در سراسر کشور در حملههای رژیم صهیونیستی آسیب دیدهاند.
سیاست مشابه رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه
کارشناسان میگویند که آنچه در لبنان میگذرد همان سیاستهای نسلکشی مورد حمایت آمریکا در غزه است.
روشهای استفادهشده در غزه شامل خشونت عمدی و نظاممند علیه سیستم پزشکی و سلامت بهطور گستردهتر است. در غزه، نظامیان صهیونیست حدود هزار نفر از کارکنان بخش خدمات بهداشتی فلسطینی را به شهادت رسانده و تقریبا همه بیمارستانهای این باریکه را بمباران کردهاند.
یک کمیسیون مستقل سازمان ملل در ماه اکتبر به این نتیجه رسید که رژیم صهیونیستی سیاست هماهنگی را برای تخریب سیستم مراقبتهای بهداشتی غزه اجرا کرده و بهطور عمد کارکنان بخش پزشکی را به شهادت رسانده، مجروح، بازداشت و بدرفتاری قرار داده و شکنجه کرده است.
انتهای پیام/