به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «هشتدی»، لایحه «توسعه منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی» که در سال ۱۳۹۹ در مجلس شورای اسلامی و در راستای توسعه این منطقه گردشگری – تجاری و رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال و توسعه صادرات کشور به تصویب رسید.
این طرح که پس از کش و قوسهای فراوان و رفع چندباره ایرادات سرانجام در تاریخ ۲۹ مهرماه امسال به تصویب نهایی مجلس رسید گامی مهم و مؤثر در راستای عمل به اقتصاد مقاومتی، عمران و آبادانی منطقه و جذب بازارهای منطقهای و جهانی به شمار میرود.
گفتنی است که با اجرایی شدن این طرح، پهنههای صنعتی و قرارگیری فرودگاه سردار جنگل در محدوده منطقه آزاد انزلی افزایش مییابد که نقش مهمی در بهبود حملونقل هوایی و توسعه صادرات ایفا میکند.
در ادامه گفتگویی با سعید رحمتزاده نماینده مردم صومعهسرا و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس انجام دادهایم که در ادامه میخوانید.
سعید رحمتزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «هشتدی» در پاسخ به این پرسش که جزئیات طرح توسعه منطقه آزاد تجاری انزلی چیست و این طرح چه فوایدی برای استان و مردم دارد، اظهار کرد: از حدود شش سال پیش موضوع توسعه منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی مطرح شد و از همان زمان مخالفین و موافقین جدی داشت، طی این سالها فرآیند تصمیمگیری مراجع قانونی از جمله مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، شورای عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام فراز و نشیبهایی را تجربه کرد و طی سالهای اخیر با توجه به اعلام پنج مغایرت با سیاستهای کلی نظام و چند اشکال جدی شورای نگهبان تقریباً رمقی برای احیاء نداشت.
وی افزود: از آنجایی که شکل کار لایحه دولت و ماهیت کار توسعهای بود با توجه به انگیزه لازم که در نمایندگان دوره دوازدهم گیلان در مجلس شورای اسلامی وجود داشت و دارد، کار از زمین برداشته شد و با انجام رایزنیهای مستمر کارشناسی در کمیسیون اقتصادی مجلس و صحن مجلس با آرای بالا تصویب شد و در ادامه نشستها و پیگیریهایی در کمیسیونهای مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفت و در جلسه شورای عالی نظارت به اکثریت قاطع رأی آورد و شورای نگهبان نیز اصلاحات صورت پذیرفته در مجلس را پذیرفت و این لایحه بهصورت نهایی تأیید و تبدیل به قانون گردید.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبیعتاً توسعه منطقه آزاد انزلی برای شهرستان بندر انزلی و البته محدودههای الحاقی و در مجموع استان گیلان، به عنوان یک فرصت تلقی میشود گفت: با این وجود بهرهبرداری از این فرصت، وابسته به همت و عملکرد مسئولین استان گیلان است؛ زیرا رونق تولید، افزایش صادرات غیرنفتی، ایجاد اشتغال پایدار و البته توسعه گردشگری انتظار جدی ما از این تصمیم است.
رحمتزاده با اشاره به مشکلات حوزه صومعهسرا بیان کرد: شهرستان صومعهسرا علیرغم ظاهر و تبلیغات انجام گرفته در گذشته در حوزه زیرساختها از مشکلات جدی رنج میبرد، این مسئله انکار کارهای انجامشده نیست؛ اما حجم کارهای بر زمین مانده قابل دفاع نیست.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مواجهه با مردم عزیز در همه بخشها و روستاهای شهرستان صومعهسرا از عدم وجود زیرساختهای اولیه گلایه و تقاضا میشنویم و میبینیم از این رو پیگیری و اشرافیت اغلب دهیاران و شوراهای اسلامی تحسینبرانگیز است و تلاش خواهیم کرد با کمک مردم و مدیران محلی و شهرستانی مشکلات عمده را با اولویت شناسایی و حل کنیم.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات حوزه درمان این شهرستان و اقدامات انجام شده برای رفع آن بیان کرد: در حوزه درمان نیازمند توجه فراوان به کادر درمان و تأمین تجهیزات هستیم که در این مدت چهارماهه کارهایی خوبی انجام شده است و حضور مستمر و سرزده از مراکز درمانی زمینه حضور مسئولین استانی را در شهرستان فراهم کرده و تجهیزات و اعتبارات بسیار خوب تحویل بیمارستان امام خمینی صومعهسرا شده است.
وی ادامه داد: این تجهیزات شامل دستگاه تصویربرداری سیآرم، یک دستگاه آمبولانس صفرکیلومتر تویوتا، تسویه بدهی بیمارستان به بازار، ارتقای سیستم گرمایش و سرمایش، نصب و راهاندازی ۴ کشو سردخانه جدید و تعمیر سردخانه قبلی، پیگیری مطالبات نیروهای شرکتی، تأمین حداقلی نیروهای خدمات و حراست از سایر مراکز درمانی استان است.
رحمتزاده با اشاره به مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان صومعهسرا بیان کرد: ضرورت نزدیکشدن دیدگاهها در مسئولین در سطح استان و کشور مشاهده میشود و جهاد کشاورزی وظیفه سنگینی برعهده دارد و باید مدافع و پیشتاز باشد ما هم در مجمع نمایندگان گیلان یکدل و پشتیبان کشاورزی هستیم درهرصورت باید تلاش کنیم بهرهوری در کشاورزی بالا برود.
وی با اشاره به اولویتهای کاری خود به عنوان نماینده مردم صومعهسرا در بخش کشاورزی افزود: اولویت بنده حمایت از کاهش هزینههای تولید محصولات کشاورزی و رونق بازار این محصولات و جلب حمایت دولت در الزام دستگاهها و سازمانها مانند دانشگاهها، پادگانها و بیمارستانها به خرید محصولات کشاورزی داخلی و مقابله جدی با واردات بیرویه و فسادخیز محصولات نامرغوب خارجی مانند برنج خارجی است.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوزه آموزش این شهرستان عنوان کرد: در این بخش هم با کمبود امکانات، فرسودگی ساختمان مدارس بهویژه در مناطق محروم و روستایی مواجهیم که اقداماتی در این باره با حضور مسئولین استانی بهویژه مدیرکل آموزش و پرورش و مدیرکل نوسازی صورت پذیرفت.
وی به وضعیت ورزشی این شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: در حوزه ورزش البته اماکن و زمینهای خوبی در اختیار ماست که نیازمند تجهیز و تأسیس لازم برای نیازمندیهای اولیه مانند رختکن، سرویس بهداشتی و جایگاه تماشاگران است که در این رابطه مذاکرات و مکاتبات لازم انجام شده و اعتباراتی تخصیص داده شده و البته پیگیر نتیجه بیشتر هستیم.
رحمتزاده با اشاره به وضعیت صومعهسرا در حوزه سرمایهگذاری گفت: در تولید و گردشگری هم پیگیریهای زیادی صورت گرفته و نشستهایی با مسئولین استان و کشور و دیدارهایی با سرمایهگذاران که بعضاً منجر به بازدیدهایی از شهرک صنعتی و پهنههای گردشگری گردیده است، انجام شده و این حوزه را با جدیت دنبال میکنیم تا در حد توان پاسخگوی تقاضاهای اشتغال جوانان شهرستان صومعهسرا باشیم.
∎