شناسهٔ خبر: 69770305 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

سید محمدهادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور؛

منابع بودجه کشور را به منابع تورمی و غیرقابل اتکای نفت گره نزنیم

رکنا اقتصادی: آیین رونمایی از سند راهبردی فرهنگ ‌سازی مالیاتی روز شنبه ۲۶ آبان‌ماه سال‌جاری با حضور الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت چهاردهم، سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، آرام رشیدی رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی و جمعی از خبرنگاران رسانه های جمعی، برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا، هدف اصلی سند راهبردی فرهنگ‌ سازی مالیاتی، تحول و ارتقاء فرهنگ مالیاتی جامعه با تمرکز بر مسئولیت اجتماعی به منظور تحقق آرمان پایدارسازی درآمدهای کشور است. جایگزین شدن فرهنگ مالیات ‌دهی به جای مالیات‌ ستانی، شکل گیری نگرش مثبت نسبت به مالیات در اذهان عمومی و شناخت اقشار مختلف جامعه در تمامی رده های سنی نسبت به موضوع مالیات، از دیگر اهداف این سند راهبردی است.

همچنین کلان راهبردها و کلان سیاست‌ ها و جامعه مخاطب سند راهبردی فرهنگ ‌سازی مالیاتی بطور کامل تشریح گردیده است.

ایجاد و اصلاح ساختار تعاملات نظام فرهنگ سازی، آموزش و پرورش، تبیین و آگاهی بخشی، فرهنگ سازی مالیاتی با مشارکت مردمی، تولید محتوای صوتی و تصویری، فضاسازی محیطی و بازنمایی هویت نظام مالیاتی از مهم‌ترین محورهای سند راهبردی فرهنگ‌ سازی مالیاتی است که به طور دقیق ترسیم شده است.

گفتنی است این سند راهبردی در راستای اجرای بخشنامه مرتبط با حوزه ارتباطی و اطلاع رسانی دولت ابلاغی ۱۰ مهرماه ۱۴۰۳ معاون اول رئیس جمهور تدوین شده است.

«سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی» می تواند قدم موثری در مسیر اقناع جامعه باشد

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: لازمه موفقیت در سازمان مالیاتی، داشتن برنامه و تجربه خوب است که رئیس کل سازمان امور مالیاتی از این دست افراد است. او چه در مرکز پژوهش های مجلس و چه از زمانی که در مسند ریاست سازمان امور مالیاتی قرار گرفته عملکرد موفقی داشته و جا دارد که حضور چنین مدیر کارآمد جوان را که خوب درخشیده به مجموعه سازمان امور مالیاتی و دولت وکشور تبریک بگویم.

الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت روز شنبه ۲۶ آبان ماه در آئین رونمایی از سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی با بیان اینکه امیدوارم وابستگی ما به نفت به صفر برسد، اظهار داشت: هدف دولت چهاردهم اصلاح ساختارها در حوزه اقتصاد است و برای حوزه سیاست خارجی و حوزه اجتماعی هم به دنبال ایجاد وفاق، همبستگی و دلبستگی است. رئیس جمهور معتقد است برای همدلی، همه اقشار و همه طبقات در اداره کشور کمک کنند و چالش اداره سیاسی کشور را به عدالت سیاسی سوق دهد.

حضرتی با بیان اینکه رئیس‌جمهور به دنبال امید و وفاق است و اعلام کرده با کسی منازعه ندارد، افزود: آقای رئیس‌جمهور بر همبستگی، دلبستگی و همدلی تاکید دارد و خواستار آن شده که همه اقشار و بخش‌ها به کمک بیایند تا عدالت سیاسی به وجود آید.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت بیان کرد: برای اولین بار در دولت آقای پزشکیان، بسیاری از نیروهای کاربلد از دولت قبل ابقاء شدند تا کار و مأموریت خود را انجام دهند. زیرا رئیس جمهور به عملکرد و تخصص در ایران اهمیت می دهد؛ برخورد ایشان با موضوعات سیاسی نیست و ملاک ارزیابی افراد را لیاقت، شایستگی و تقوای افراد می داند.

این مقام مسئول تاکید کرد: امید به آینده و اعتماد به حکومت و حتی یکدیگر، از جمله چالش های بزرگ کشور و بسترساز حرکت های آینده، ایجادکننده نظم اجتماعی، کمک کننده به فقرا و از بین بردن تبعیض همگی در اختیار دستگاه مالیاتی است.

حضرتی بیان‌داشت: مهمترین چالش کشور، چالش با رسانه است چرا که به رسانه ها توجه نکردیم. امروز فضا، فضای اقناع است و باید کار شود تا تصویر رضایت بخشی در مردم ایجاد شود.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولتی با اشاره به اهمیت نقش رسانه در پیشبرد اهداف سازمان امور مالیاتی کشور، گفت: تا زمانی که مردم مشتاق نباشند و به آنها احترام گذاشته نشود و به رسمیت شناخته نشوند، اهداف محقق نمی‌شود. در دنیا رسانه نقش بسیار مهمی دارد. اینکه چه باید کرد، موضوع مهمی است.

وی رسانه را بالاترین قدرت در دنیای کنونی دانست و خاطرنشان کرد: باید بنحو مطلوب از این اهرم استفاده کرد. اقناع کردن جامعه و افکار عمومی و ایجاد تصویر رضایت بخش برای همگان، مهم ترین رسالت رسانه کنونی در کشور در تمامی حوزه ها از جمله مالیات دانست. سازمان امور مالیاتی کشور در زمینه اطلاع رسانی و اقناع سازیدر بین دستگاه‌ها موفق بوده ولی به دلیل ظرفیت و اهمیت این موضوع، جا دارد که این سازمان بیش از پیش در زمینه فرهنگ سازی و اهمیت مالیات قدم بردارد. تدوین سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی گام مثبتی در این مسیر تلقی می شود.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور: نظام مالیاتی سنگر اول مواجهه حاکمیت با مردم است

سید محمدهادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در آیین رونمایی از سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی که با حضور رئیس شورای اطلاع رسانی دولت و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد با بیان اینکه حضور رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در این آیین نشانه بارز اهمیت دادن به حوزه نظام مالیاتی است، اظهار داشت: ما به سمت تکیه دولت بر درآمدهای مالیاتی در حال حرکت هستیم و این امر نویدبخش ثبات اقتصادی کشور است.

سبحانیان با اشاره به اینکه باید مثل همه جای دنیا کشور را با مالیات اداره کنیم، عنوان کرد: این امر سال‌های سال در قوانین و اسناد بالادستی ما درج می‌شد ولی آنچه در عمل اتفاق می‌افتاد این نبود. شرایطی که بر ما تحمیل شد ما را به تکاپو انداخت تا به سمت ایجاد درآمدهای پایدار برای کشور حرکت کنیم.

وی افزود: امروز مسائل جدی و مهمی همچون بحران صندوق‌های بازنشستگی در کشور، بحران‌های محیط زیستی و تورم سنگینی داریم که مردم در سفره‌هایشان لمس می‌کنند که چنانچه ریشه‌یابی شوند به بحث اتکای منابع بودجه دولت به نفت می‌رسیم که وقتی این شیر نفت به دست دیگران سفت و یا شل می‌شود تمام آثار آن بر سفره مردم نمود پیدا می‌کند. چنانچه بتوانیم این امر را مانند هر جای دیگری در دنیا مدیریت کنیم و منابع بودجه کشور را به منابع تورمی و غیر قابل اتکای نفت گره نزنیم طبیعتاً می‌توانیم اقتصاد کشور را در یک فرایند با ثبات مدیریت نماییم که این موضوع نیازمند گفتمان سازی و اقناع افکار عمومی است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه افزود: اگرچه همه اقتصاددانان در این موضوع اتفاق نظر دارند که نباید هزینه‌های جاری کشور از محل درآمدهای نفتی تأمین شود اما لازم است مردم نیز در این زمینه توجیه شوند.  بنابراین عملکرد و شعار خودمان را بر  مبنای صحبت با مردم و توجیه آنها نسبت به این امر خطیر بنا نهاده‌ایم.

سبحانیان گفت: برای بسیاری از مردم این سؤال پیش می‌آید که چرا به جای مالیات درآمدهای  حاصل از فروش نفت صرف هزینه‌های جاری کشور نمی‌شود. در پاسخ به این سؤال باید گفت همان‌طور که یک خانواده ثروت و فرش زیر پایش را خرج هزینه‌های جاری نمی‌کند درآمد حاصل از فروش نفت را نیز نباید صرف هزینه‌های جاری کرد. طبیعتاً هیچ عقل سالمی نمی‌پذیرد که سرمایه و ثروت بین نسلی کشور صرف هزینه‌های روزمره شود. ما نیازمند گفتمان سازی و اقناع افکار عمومی به کمک رسانه‌ها برای فرهنگ سازی مالیاتی هستیم که براساس آن تأمین منابع مالی دولت به واسطه درآمدهای پایدار و از طریق مالیات صورت می‌گیرد.

سبحانیان، محل هزینه کرد مالیات را از دیگر سؤالات جدی مردم عنوان کرد و افزود: درست است که رسالت ما در حیطه وصول مالیات است اما احساس وظیفه کردیم که در مواجهه با سؤالات مردم آگاهی بخشی شایسته‌ای انجام دهیم که خوشبختانه امسال با اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها ترتیبی داده شد تا فعالان اقتصادی و صاحبان مشاغل که بخش کثیری از مردم هستند محل مصرف مالیات پرداختی خود را مشخص نمایند که این امر بازخورد بسیار مثبتی در بین لایه‌های مختلف آحاد جامعه داشته و اعتماد، رضایت و تمکین آنها را افزایش داده است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه امسال از محل اجرای طرح فوق، ۳۵۰ الی ۴۰۰ هزار مؤدی محل هزینه‌کرد مالیات خود را انتخاب کردند، اظهار داشت: بالغ بر شش الی هفت هزار میلیارد تومان از این محل تأمین مالی صورت گرفت و قائل بر این هستیم که اگر مردم از طریق طرح نشان‌دار کردن پروژه‌های مهم کشور را تأمین مالی کردند در صورت تمایل ایشان، اسم و فامیل آنها در سردر پروژه‌ها درج کنیم.

وی با اشاره به اینکه مردم باید بدانند مالیات پرداختی آنان صرف آبادانی شهر و روستای آنان می‌شود گفت: در سفر اخیر به استان‌های گیلان و خوزستان شاهد مطالبه محل مصرف مالیات‌ها بودیم که بخشی از این امر مربوط به طراحی و برنامه‌ریزی از سمت سازمان است که انجام شده و بخش دیگرش مستلزم همراهی بدنه اجرایی کشور همچون شهرداری‌ها و استانداری‌ها است. در این رابطه چند پل بسیار مهم در استان‌های خوزستان و گیلان  از محل درآمدهای مالیاتی افتتاح شد که گره‌های ترافیکی در سطح شهرهای مهم و بزرگ همچون رشت را باز می‌کند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه مالیات یک پدیده صرفاً اقتصادی نیست، بلکه مالیات موضوعی اجتماعی است، تصریح کرد:  باید با مردم حرف بزنیم و آنها را نسبت به پرداخت مالیات اقناع نماییم. مالیات ابزار تنظیم گری اقتصاد است اما نباید مالیات زبان سخت و تیز حاکمیت در مواجهه با مردم باشد. میزهای خدمتی که در میان اصناف و بازاریان برپا می‌کنیم نمود همین اقناع گری است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تأکید رئیس جمهور محترم بر حکمرانی مبتنی بر داده و اجرای ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم یک فرصت پیش روی نظام مالیاتی قرار می‌دهد چرا که ایشان تأکید بر شفافیت اطلاعات دارند که این امر به نقش نظام مالیاتی در ایفای رسالت اصلی خود کمک وافری می‌کند. به طور مثال دریافت اطلاعات صحیح و متقن لازمه عملکرد موفق در زمینه دریافت مالیات از خانه‌های خالی و لوکس است که این اطلاعات از طریق سایر نهادها و دستگاه‌ها ارائه می‌شود.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور نظام مالیاتی را سنگر اول مواجهه حاکمیت با مردم دانست و خاطرنشان کرد: شعار اصلی ما برخورد با زبان کرامت و احترام با مؤدیان است. ما گوش شنوای آنان و دنبال رفع دغدغه آنان هستیم و مسیر هوشمندسازی مالیاتی را با هدف تکریم مؤدیان و مالیات ستانی عادلانه و تسهیل کسب‌وکار مردم و فعالان اقتصادی دنبال می‌کنیم چرا که معتقدیم از طریق مواجهه مردم با سازمان امور مالیاتی تصویر کارآمدی و یا ناکارآمدی حاکمیت و دولت در اذهان مردم شکل می‌گیرد. از سوی دیگر حاکمیت نیز باید قدردان زحمات همکاران ما در سازمان امور مالیاتی کشور باشد و مطالبات به حق آنان را بشنود و پاسخ شایسته‌ای به آن بدهد.