شناسهٔ خبر: 69769845 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

قصه‌سرایی درباره مذاکره نماینده ایران با ایلان ماسک

رسانه‌های غربی اخیراً مدعی شدند که نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک، که از نزدیکان ترامپ محسوب می‌شود، دیداری محرمانه داشته است. این ادعا، که هیچ سندی برای آن ارائه نشد، با تکذیب قاطع سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روبه‌رو شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین؛ علی‌اکبر علیزاده برمی، نماینده مجلس شورای اسلامی: 1. چهار سال آینده ریاست‌جمهوری ترامپ، که در آغاز آن قرار داریم، با دوره اول ریاست‌جمهوری او تفاوت‌های آشکاری دارد. شرایط امروز نشان‌دهنده تغییرات بنیادین در معادلات قدرت است. به‌عنوان مثال، یمن، یکی از متحدان راهبردی ایران، توانسته است ناو هواپیمابر آمریکایی‌ها را در اقیانوس هند هدف قرار دهد، درحالی‌که ایالات متحده توانایی اقدام متقابل جدی ندارد. از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی نیز با چالش‌هایی بی‌سابقه روبه‌روست. برخی مقامات صهیونیست پیش‌بینی کرده‌اند که اسرائیل طی دو سال آینده در آستانه فروپاشی قرار خواهد گرفت. محور مقاومت، متشکل از ایران، حزب‌الله، عراق و یمن، ساختار منطقه‌ای مورد نظر غرب را به هم ریخته و شرایط را به نفع خود تغییر داده است.

2. آمریکا در جنگ اوکراین به بن‌بست رسیده است. ادامه حمایت از زلنسکی برای دولت آمریکا هزینه‌های سنگینی دارد، اما توقف این حمایت‌ها به معنای سقوط اوکراین خواهد بود. علاوه بر این، بحران بدهی‌ها و مشکلات اقتصادی داخلی، فشارها را بر ایالات متحده تشدید کرده است. ترامپ، در تلاش برای بازگشت به کاخ سفید، یکی از اهداف اصلی خود را حل بحران اقتصادی و بدهی‌ها اعلام کرده است. این چالش‌های داخلی و خارجی، در کنار تغییرات راهبردی منطقه‌ای، به‌وضوح نشان می‌دهد که ایالات متحده برای خروج از این وضعیت، بیشتر از ایران به مذاکره نیاز دارد.

3.جبهه غربی-عبری با تکیه بر پروپاگاندای رسانه‌ای، به‌دنبال القای این ایده است که ترامپ شخصیتی خطرناک است و ایران باید برای پرهیز از آسیب‌های بیشتر با او سازش کند. این تصویرسازی در ایران، جز توسط عده‌ای محدود، باورپذیر نیست. در همین راستا، رسانه‌های غربی اخیراً مدعی شدند که نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک، که از نزدیکان ترامپ محسوب می‌شود، دیداری محرمانه داشته است. این ادعا، که هیچ سندی برای آن ارائه نشد، با تکذیب قاطع سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روبه‌رو شد. این تلاش‌ها نشان می‌دهد که آمریکا و متحدانش سعی دارند با خبرسازی‌های بی‌پایه، ایران را در شرایطی ضعف و وضعیت دفاعی قرار دهند و از فضای رسانه‌ای به نفع خود بهره‌برداری کنند.

4. سیاست خارجی ایران، بر اساس ارشادات مقام معظم رهبری، همواره بر حفظ عزت و استقلال ملی تأکید داشته است. دولت ایران، با وجود برخی شیطنت‌های احتمالی افراد در حاشیه، هیچ‌گاه قصد تسلیم در برابر فشارهای آمریکا را نداشته است. از سوی دیگر، آمریکا که در موضع ضعف قرار دارد، تلاش می‌کند با روش‌هایی چون خبرسازی‌های بی‌اساس، ایران را به پای میز مذاکره بکشاند و ضعف‌های خود را جبران کند. در نهایت، آنچه مشخص است اینکه معادلات قدرت در حال تغییر است. محور مقاومت، با پایداری و اقتدار، توانسته است دست برتر را در منطقه داشته باشد و سیاست‌های استکباری را با چالش جدی مواجه کند. این تغییرات، به وضوح نشان‌دهنده افول قدرت آمریکا و متحدانش در برابر مقاومت و ایستادگی منطقه‌ای است.