شناسهٔ خبر: 69768554 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

چشم‌انداز آتش‌بس در لبنان

کارشناسان و صاحب‌نظران پیرامون مذاکرات آتش‌بس در لبنان اعتقاد دارند به رغم تمامی تلاش‌ها برای پایان بخشیدن به جنگ لبنان، چنین آتش‌بسی دست کم تا دو ماه آینده غیرممکن است.

صاحب‌خبر -

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: در شرایطی که درگیری‌های میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان به دومین ماه خود نزدیک می‌شود و براساس اطلاعات و آمار موجود بیش از ۵۶ روز از آغاز این جنگ می‌گذرد، تلاش‌های فراوان و گسترده‌ای برای برقراری آتش‌بس و پایان بخشیدن به این جنگ نابرابر و ویرانگر در جریان است تا شاهد پایان این کشتار و جنایات سازمان یافته علیه مردم لبنان باشیم.

چشم‌انداز آتش‌بس در لبنان

اما موضوعی که در این میان قابل توجه است، سابقه تیره و تار رژیم صهیونیستی در جریان مذاکرات و اخلال و کارشکنی‌های آمریکا به عنوان متحد اصلی این رژیم اشغالگر و نامشروع در مسیر تحقق آتش‌بس و پایان چیزی نزدیک به دو ماه درگیری خونین و ویرانگر است. امری که موجب شده تا مردم و کشور‌های منطقه و جهان نسبت به آینده و سرانجام مذاکرات آتش‌بس لبنان بدبین باشند.

نکته دیگر شروطی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا برای آتش‌بس جنگ لبنان مطرح کردند. زیرا اگر با دقت شروط مطرح شده توسط تل‌آویو و واشنگتن را مطالعه کنیم، درمی‌یابیم که آنها خواسته‌هایی را مطرح کردند نه‌تنها ملت که دولت لبنان، به خصوص حزب‌الله لبنان هم آنها را نخواهند پذیرفت.

از طرف دیگر، بر اساس تجارب گذشته و همچنین کارنامه عملکرد رژیم صهیونیستی و آمریکا در جریان مذاکرات آتش‌بس گذشته تا امروز، چنین برداشت می‌شود که تل‌آویو و واشنگتن به‌طور بسیار جدی به‌دنبال معرفی کردن لبنان و حزب‌الله به‌عنوان مسئول شکست مذاکرات آتش‌بس لبنان هستند و بالعکس قصد دارند اینگونه نشان دهند که رژیم صهیونیستی آن طرفی است که به‌دنبال آتش‌بس واقعی است.

البته با توجه به وضعیت و شرایط موجود در جریان تحرکات دیپلماتیک صورت گرفته برای تحقق آتش‎بس میان رژیم صهیونیستی و لبنان گزارش‌ها حاکی از وجود فضای بی‌اعتمادی و بدبینانه نسبت به آینده مذاکرات آتش‌بس جنگ در لبنان است. بر همین اساس هم صدا‌هایی که از طرف فرانسوی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین طرف‌های مذاکرات آتش‌بس به گوش می‌رسد، بیانگر ناامیدی آنها از برقراری آتش‌بس برای دو تا سه ماه آینده است.

از طرف دیگر شاهد هستیم که «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان اعلام کرده است که موضع ثابتی در مورد پایبندی به اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ داشته و پیشنهاد‌های خارج از آن چیزی را که با «آموس هوکشتاین» فرستاده ویژه آمریکا توافق کرده، نخواهد پذیرفت. موضوعی که بیش از پیش بر شکاف موجود بین دو طرف افزوده است.

موضوع دیگری که دستیابی به توافق آتش‌بس را بسیار سخت و دشوار کرده، این است که مقامات لبنانی اعتقاد دارند هر پیشنهادی که برای حل و فصل جنگ لبنان و برقراری آتش‌بس ارائه می‌شود، باید به حاکمیت کامل و جامع لبنان احترام گذاشته و مرز‌های بین‌المللی این کشور و همچنین بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ باشد.

با توجه به تمامی موارد و موضوعات گفته شده و اخلال و کارشکنی رژیم صهیونیستی و آمریکا در مسیر آتش‌بس باید گفت که دستیابی به توافق و پایان جنگ دستکم در آینده نزدیک امری بسیار سخت و دور از انتظار است و طرف‌های مذاکره باید بسیار بیشتر از میدان فعلی با یکدیگر گفت‌وگو و مذاکره کرده تا دیدگاه‌های آنها به هم نزدیک‌تر شود.

البته در این میان نکته ظریف و صد البته مهم اینجاست که رژیم صهیونیستی و آمریکا هستند که باید نظرات و شرایط لبنان را برای دستیابی به توافق آتش‌بس بپذیرند وگرنه موضع فعلی لبنان کاملا درست و اصولی و منطبق بر منافع ملی این کشور است.

در پایان باید گفت که شرایط و درخواست‌های لبنان برای توافق آتش‌بس و پایان درگیری با رژیم صهیونیستی واضح و روشن است و با توجه به اینکه این ارتش اشغالگر و نامشروع صهیونیستی است که به لبنان تجاوز کرده است، طبیعتا سران و مقامات این رژیم به همراه متحد همیشگی خودشان یعنی آمریکا باید شرایط لبنان را برای توافق آتش‌بس بپذیرند تا شاهد پایان این جنگ دو ماهه باشیم.

انتهای پیام/ ۱۳۴