جوان آنلاین: مسابقات جهانی کشتی آزاد در اوزان غیرالمپیکی نتیجهای برخلاف انتظار برای ایران داشت. کسب تنها یک مدال برنز در چهار وزن نتیجهای غیرقابل باور بود، آن هم برای تیم و نفراتی که رفته بودند ثابت کنند جایشان در المپیک ۲۰۲۴ پاریس خالی بوده است، اما مصدومیت ناگهانی امیرمحمد یزدانی و دو کشتی دور از انتظار کامران قاسمپور مقابل دو مدعی اصلی کاری کرد که ایران نتواند نتیجه دلخواه خود را از این مسابقات به دست آورد. حالا و با گذشت چند هفته از آن رقابتها دورشدن از حواشی و خوابیدن گرد و خاکهای اتفاقات پیشآمده، پژمان درستکار، سرمربی تیم ملی از آن مسابقات و شرایط به وجود آمده میگوید.
سرمربی تیم ملی با اشاره به اینکه میدانسته کار سختی در پیش دارد و مسابقات آلبانی را نباید دست کم گرفت، میگوید: «اتفاقاتی درون تیم ما افتاد، به عنوان مثال آسیبدیدگی امیرمحمد یزدانی که ما مجبور شدیم سینا خلیلی کشتیگیر ۱۸ ساله را که تا به حال تورنمنت بزرگسالان را تجربه نکرده و برایش قهرمانی جهان سنگین بود، اعزام کنیم یا برای رضا مؤمنی ۲۱ ساله با توجه به کشتیگیران مطرحی که در این وزن حضور داشتند، میدانستیم کار سختی پیش رو داریم. در مورد کامران قاسمپور صحبت زیاد انجام میشود، با توجه به حضور سعدالله یف و تیلور پیشبینی میکردیم کار سختی پیش رو دارد و برای محمد نخودی با توجه به حضور جردن باروز و تجربه دو شکست قبلی مقابل این کشتیگیر پیشبینی روزهای سخت را در آلبانی داشتیم. واقعیت این است که تمرکز کشتی ایران روی المپیک بود و این چهار وزن غیرالمپیکی دور از اردوها بودند و زیاد تمرین نکردند. همچنین کامران قاسمپور و محمد نخودی در زمان پیش از المپیک آسیب دیده و ماههای زیادی را بدون تمرین سپری کرده بودند.»
شکستهای پیدرپی و سنگین کشتیگیران ایران مقابل رقبای ژاپنی با فنون تکراری از جمله اتفاقاتی است که طی سالهای گذشته رخ داده است و به نظر میرسد کشتیگیران ایرانی توان مقابله با حریفان ژاپنی را ندارند. درستکار در این خصوص میگوید: ژاپنیها فن جدیدی ابداع کردهاند که فیتیله پیچ نیست، اما شبیه آن است. اوایل دهه ۹۰ کشتیگیران ما از ژاپنیها فیتو میخوردند یا فن اشکلگربه را از کرهشمالی میخوردند یا بارانداز بلغاری را از روسها میخوردند و چند سال کار کردیم تا این فنها را نخوریم. در آلبانی هم محمد نخودی یک لحظه گیر کرد و فن خورد و رباط زانویش پاره شد. روی این فن هم باید کار کنیم تا به راحتی اسیر کشتیگیران ژاپنی نشویم.»
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ادامه داد: «این را بگویم که من نقد سازنده را میپذیرم و پذیرای نظرات کارشناسان هستم و کوچک خانواده کشتی هم هستم. کشتیگیران پیش از مبارزات خود از ما میخواهند که در کوچکردن دائم مطالبی را به آنها یادآوری کنیم، مانند اینکه دستت را بالا نیار یا دست راستش را بگیر یا میخواهند که به آنها روحیه بدهیم، تشر بزنیم، تشویق کنیم. در واقع همه زمان کوچکردن راهنمایی فنی نیست و این کارها با هماهنگی قبلی با کشتیگیران انجام میشود.»
درستکار در خصوص شائبه دخالت علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون در امور فنی تیم ملی هم گفت: «۹۰ درصد چرخه انتخابی تیم ملی را کادر فنی نوشته و برای تمرینات برنامهریزی کرده است. طراحی تمرین داریم، تمرینات کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت که همه اینها از طریق کادر فنی ارائه میشود. آیا آقای دبیر کوچکترین دخالتی در این موضوع داشته یا به عنوان مثال آقای دبیر گفته وزنه نزنید، مرور فن کنید یا بروید تمرین کشتی کنید. آقای دبیر ضمن اینکه رئیس فدراسیون است، قهرمان المپیک و جهان نیز هست. طبیعی است که بیاید نظر بدهد. نظارت دخالت نیست. اینکه در جزئیات وارد میشود و مشاوره میدهد، درخواست تمامی کادرهای فنی است و ما از آن راضی هستیم. مشاورهدادن نباید دخالت فرض شود. من به حمید سوریان و آقای دبیر گلایه کوچکی کردم که چرا در تمرینات ما حاضر نمیشوند. واقعیت این است که از آقای دبیر خواهش میکنیم کنار ما قرار بگیرد. ایشان آنقدر جسارت دارد که اگر قرار بود سرمربی تیم ملی باشد و کار دستش باشد، خودش آن را اعلام کند.»
درستکار: میدانستیم در آلبانی کار سختی داریم
برای بردن ژاپنیها باید کار کنیم
سرمربی تیم ملی با اشاره به اینکه میدانسته کار سختی در پیش دارد و مسابقات آلبانی را نباید دست کم گرفت، میگوید: «اتفاقاتی درون تیم ما افتاد، به عنوان مثال آسیبدیدگی امیرمحمد یزدانی که ما مجبور شدیم سینا خلیلی کشتیگیر ۱۸ ساله را که تا به حال تورنمنت بزرگسالان را تجربه نکرده و برایش قهرمانی جهان سنگین بود، اعزام کنیم یا برای رضا مؤمنی ۲۱ ساله با توجه به کشتیگیران مطرحی که در این وزن حضور داشتند، میدانستیم کار سختی پیش رو داریم
صاحبخبر -
∎