شناسهٔ خبر: 69768357 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اعلام آمادگی رئیس جمهور چین برای همکاری با دولت ترامپ در دیدار با بایدن

به گزارش گروه مطبوعاتی کاخ سفید، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در دیدار با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفت که چین آماده همکاری با دولت جدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، شی جین‌پینگ گفت: چین آماده همکاری با دولت جدید آمریکا برای حفظ ارتباطات، گسترش همکاری و مدیریت اختلافات است تا برای انتقال پایدار روابط چین و آمریکا به نفع دو ملت تلاش کند.

به گزارش نووستی، رئیس جمهور چین تاکید کرد که چین به حفظ روابط «سالم و پایدار» با ایالات متحده متعهد است.

دیدار سران دو کشور در حاشیه اجلاس همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) در لیما، پایتخت پرو برگزار شد.

شی جین‌پینگ در دیدار با بایدن هم‌چنین تاکید کرد: مسئله تایوان، دموکراسی و حقوق بشر، مسیر و سیستم چین و حق توسعه چین چهار خط قرمز برای چین هستند. آنها نباید به چالش کشیده شوند. اینها مهمترین نرده‌ها و شبکه‌های ایمنی برای روابط چین و ایالات متحده هستند.

به گزارش وزارت خارجه چین، رئیس‌جمهور شی گفت که صلح و ثبات در میان تنگه تایوان و فعالیت‌های جدایی‌طلبانه «استقلال تایوان» مانند آب و آتش، آشتی ناپذیر است.

وی به بایدن گفت: هدف چین برای یک رابطه پایدار و سالم میان چین و ایالات متحده بدون تغییر باقی می‌ماند. تعهد چین به احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد به عنوان اصول مدیریت روابط چین و ایالات متحده بدون تغییر باقی می‌ماند. موضع ما مبنی بر حفاظت قاطعانه از حاکمیت و امنیت چین است.

رئیس جمهور چین در این دیدار افزود: امروز بشریت با چالش‌های بی‌سابقه‌ای در دنیایی پرتلاطم که از درگیری‌های مکرر رنج می‌برد، مواجه است. رقابت بین کشورهای بزرگ نباید منطق زیربنایی زمانه ما باشد؛ تنها همبستگی و همکاری می‌تواند به بشریت کمک کند تا بر مشکلات فعلی غلبه کند. اگر چین و ایالات متحده یکدیگر را دشمن بدانند، روابط آنها به قهقرا خواهد رفت. زمانی که دو کشور با یکدیگر به عنوان شریک رفتار کنند و ضمن کنار گذاشتن اختلافات به دنبال زمینه‌های مشترک باشند، روابط آنها پیشرفت قابل توجهی خواهد داشت. اگر آمریکا یک چیز بگوید و چیز دیگری انجام دهد، اعتماد بین پکن و واشنگتن را تضعیف خواهد کرد. به عنوان دو کشور بزرگ، نه چین و نه ایالات متحده نباید به دنبال بازسازی دیگری بر اساس میل خود باشند، دیگری را از به اصطلاح «موقعیت قدرت» سرکوب کنند، یا از حق مشروع توسعه محروم کنند.

خبرگزاری دولتی شینهوا نیز گزارش داد، شی جین‌پینگ در اظهاراتی که یک روز قبل از دیدار با بایدن در نشست اپک ارائه شد، گفت که جهان «وارد دوره جدیدی از آشفتگی و دگرگونی» شده است و نسبت به «گسترش یکجانبه گرایی و حمایت‌گرایی» هشدار داد.

به گزارش سی‌ان‌ان ترامپ برای شی و مشاوران چینی‌اش که چهار سال قبل از روی کار آمدن بایدن با او سروکار داشتند، ناشناخته نیست. اما نشانه‌هایی وجود دارد که به موضع تهاجمی‌تر دولت جدید ترامپ اشاره می‌کند، از جمله انتخاب‌های جنگ طلبانه او برای نقش‌های مهم امنیت ملی.

ترامپ وعده داده است که تعرفه‌های ۶۰ درصدی را بر واردات چین اعمال کند، حرکتی که نوسانات جدیدی را به یک رابطه مناقشه آمیز میان دو طرف وارد می‌کند. اما در نهایت ترامپ و شی در دولت قبلی ترامپ یک قرارداد تجاری امضا کردند که در آن چین، در میان چیزهای دیگر، با خرید صدها میلیارد دلار کالاهای آمریکایی موافقت کرد گرچه هرگز به خرید آن ختم نشد. اختلافات تجاری، همراه با اشاعه ویروس کرونا، در نهایت روابط بین این دو مرد را تیره کرد. اینکه ترامپ این بار چگونه پیش می‌رود می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای منطقه و جهان داشته باشد.

در همین حال برخلاف دو نشست قبلی شی و بایدن - در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در بالی و در منطقه‌ای خارج از سانفرانسیسکو - انتظار نمی‌رود که مذاکرات لیما به فهرست عمده‌ای از نتایج منتهی شود. این دو مقام در مورد موضوعات معمول - از جمله تایوان، اوکراین، تولید فنتانیل و حقوق بشر - به همراه برخی عوامل تحریک‌کننده جدید، یعنی تلاش‌های ادعایی چین برای هک کردن تلفن همراه ترامپ و سایر دستگاه‌های مرتبط با کمپین او صحبت کردند.

پیش از این، ایالات متحده ارزیابی کرده بود که چین ابزار و فناوری را برای تولید موشک، هواپیما و تانک‌های مورد استفاده به روسیه در جنگ با اوکراین ارسال می‌کند و افشاگری‌هایی مبنی بر اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه برای جنگ در اوکراین در جریان مذاکرات این هفته در پرو مطرح شد.

انتهای پیام