شناسهٔ خبر: 69767322 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۲۶ آبان ۱۳۸۰: سفیرمان گفت شما بنیانگذار و پشتیبان روابط با کره شمالی بوده اید / گفت کره چند صد میلیون دلار به ایران بدهکار است و نمی‌خواهد پس بدهد

خاطرات هاشمی رفسنجانی: عصر [آقای جلال نمینى میانجى]، سفیر جدیدمان درکره شمالى آمد وگفت، در پرونده روابط با کره شمالى بنیان‌گذار و پشتیبان روابط شما بوده‌اید و خواست که در حمایت از توسعه روابط ادامه بدهم و گفت، اکنون روابط در غیر امور نظامى راکد است و علت آن بدهى چند صد میلیون دلاری کره به ایران است که گویا نمى‌خواهد پس بدهد. کره به امید نزدیک شدن به آمریکا و ایران به خاطر نداشتن نیازهاى اوایل انقلاب و دوران دفاع، انگیزه‌هاى سابق را ندارند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس تاریخ «انتخاب»: اکبر هاشمی رفسنجانی با دو دوره ریاست جمهوری ایران، سابقه ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت و بسیاری مناصب مهم دیگر، از مهمترین شخصیت‌های تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود.

 

«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر می‌کند.

 

۲۶ آبان ۱۳۸۰: در جلسه مجمع [تشخیص مصلحت نظام]، بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح بود.پيشنهادش از شوراى عالى امنيت ملى آمد. مقرر شد كه درآمدها به حساب خزانه برود و دولت در بودجه سالانه ببيند و ستاد بر هزينه آن نظارت كند.يك بند از سياست‌هاى‌كلى امنيت ملى، در خصوص جلوگيرى از تنازع‌ها و تنش‌ها و نيز هماهنگى قوا تصويب شد. بخشى از وقت،صرف بحث دربارة شرايط حال و آينده افغانستان و اختلاف جبهه متحد با غربى‌ها بر سر دولت آينده شد و تداوم دولت [برهان‌الدین] ربانى، مرجح داشته شد. 

بعد از جلسه، با آقاى [محمد] خاتمى، [رییس‌جمهور]، دربارة سفرش به نيويورك و مذاكره با رهبرى صحبت كرديم. گفت، در مورد اظهاراتش‌كه گفته بود، اگر فلسطينى‌ها رسميت اسرایيل را بپذيرد، ايران هم مى‌پذيرد، پرسيدند وگويا موافق نبودند.  

عصر [آقای جلال نمينى ميانجى]، سفير جديدمان دركره شمالى آمد وگفت، در پرونده روابط با كره شمالى بنيان‌گذار و پشتيبان روابط شما بوده‌ايد و خواست كه در حمايت از توسعه روابط ادامه بدهم و گفت، اكنون روابط در غير امور نظامى راكد است و علت آن بدهى چند صد ميليون دلاري كره به ايران است كه گويا نمى‌خواهد پس بدهد.كره به اميد نزديك شدن به آمريكا و ايران به خاطر نداشتن نيازهاى اوایل انقلاب و دوران دفاع، انگيزه‌هاى سابق را ندارند. 

برهان الدين ربانى، [رییس‌جمهور دولت مجاهدین]، امروز وارد كابل شد و در وزارت امور خارجه، مصاحبه مطبوعاتى داشت وگفت، به عنوان ریيس دولت اينجا هست. قبلاً اعلام شده بود كه به كابل نمى‌آيد و آمريكا هم مخالف آمدن اوست. با آمدن نيروهاى نظامى خارجى به افغانستان مخالفت كرده.ديروز 100 نظامى انگليسى به بهانه تأمين امنيت نيروهاى امدادرسان، در فرودگاه بگرام مستقر شدند. اعلام شده، 60 نظامى فرانسوى هم به مزارشريف مى‌روند. 

اظهارات ضد نقيص دربارة خروج طالبان از قندهار ادامه دارد و نماينده طالبان در پاكستان اعلام كرد كه [اُسامه] بن‌لادن، [رهبر القاعده]، از افغانستان بيرون رفته است؛ آمريكا اين را باور ندارد. مشكل مديريت شرق افغانستان، بعد از طالبان، با انتخاب عبدالقدير حل شده است. روسيه اعلام كرد كه دولت ربانى قانوني است و باعث رنجش آمريكا شده.گفته شد كه در جريان سفر [پرویز] مشرف به آمريكا، كودتايى نظامى عليه او در پاكستان، خنثى شده است.   

در ايالت تنسي آمريكا، هواپيماى ناشناسى، پودر مشكوكى روى شهر ريخته كه باعث [اعلام] وضع فوق‌العاده در شهر شده و وحشت زيادى درآمريكا ايجاد كرده است. آمريكا اعلام كرده، در خانه‌اى دركابل، اسنادى از برنامه بمب اتمى توسط القاعده به دست آمده است و ملاعمرگفته، آمريكا را نابود مى‌كند. 

عدم همكارى غيراوپك با اوپك، باعث سقوط قيمت نفت شده است. آمريكا به مناسبت حمل بخشى از راكتور اتمى بوشهر از روسيه، ايران را متهم به برنامه توليد سلاح هسته‌اى كرده است.

لینک کوتاه کپی لینک