به گزارش ایکنا به نقل از خبرگزاری وام، شورای حکمای مسلمان به ریاست دکتر احمد الطیب، شیخ الازهر، از رهبران و مردم جهان خواست تا تلاشها را برای تقویت ارزشهای تسامح و همزیستی مسالمتآمیز در میان مردم تقویت کنند و برای کنار زدن خشونت و درگیریهایی که ثبات و آرامش جوامع را برهم میزند و منابع و داراییهای آنها را تحلیل میبرد تلاش کنند.
این شورا تأکید کرد که تسامح فقط یک گزینه اخلاقی نیست، بلکه راه حل اساسی برای خروج از چرخه جنگها و درگیریهایی است که بسیاری از مناطق جهان را تحت تأثیر قرار میدهد و این راهی است برای پایان دادن به رنج مداومی که مردم بیگناه، بهویژه فقرا، نیازمندان و ضعیفان، از آن رنج میبرند.
شورای حکمای مسلمان در بیانیهای به مناسبت روز جهانی تسامح که در 16 نوامبر هر سال جشن گرفته میشود، تأکید کرد که ارزش تسامح فقط یک گزینه و انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت انسانی برای تضمین ثبات و پیشرفت جوامع و مستحکم کردن مبانی صلح، عدالت و شفقت در جهان است.
در این بیانیه تصریح شده است که دین اسلام در جوهر خود خواستار صلح و شفقت است و خواستار همزیستی مسالمتآمیز میان مردم بدون توجه به مذهب، نژاد و فرهنگ است و بر بر احترام به دیگران و ارتباطات انسانی تأکید میکند. همچنانکه خداوند در قرآن کریم میفرماید: «وَ جَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا» (سوره حجرات، آیه 13) و این آیه دعوتی آشکار برای ایجاد پلهای تفاهم میان مردمان است.
شورای حکمای مسلمان همچنین به تلاشهای مستمر خود برای ترویج فرهنگ تساهل، از طریق راهاندازی «سند برادری انسانی» در ابوظبی در سال 2019، که به امضای احمد الطیب و پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، رسیده است تأکید کرد.
در این سند از رهبران جهان خواسته شده است که به طور جدی برای گسترش فرهنگ تسامح و صلح و دخالت فوری برای توقف جنگها و درگیریها و همچنین مقابله با چالشهای اقلیمی و زوال فرهنگی و اخلاقی که بشریت را تهدید میکند، تلاش کنند.
انتهای پیام