شناسهٔ خبر: 69766250 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه

رییس پلیس فتا پایتخت گفت: یکی از رایج‌ترین شگرد‌های مجرمان سایبری سوءاستفاده از هویت دیگران است، سوءاستفاده از هویت دیگران بسیار زیاد شده و آن را به عنوان «تجارت سیاه» نام می‌بریم و برخی اوقات افراد بی‌گناه گرفتار می‌شوند و زمانی که در مقام متهم از آنها بازجویی می‌شود متوجه می‌شویم که از این فرد سوءاستفاده شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ سردار داود معظمی‌گودرزی شنبه شب در گفت و گویی درباره تبعات واگذاری کارت بانکی افراد به اتباع خارجی اظهار کرد: یکی از رایج‌ترین شگرد‌های مجرمان سایبری سوءاستفاده از هویت دیگران است که در ۲ بخش این موضوع بیشتر بروز و ظهور دارد، یکی سوءاستفاده از حساب‌ها و کارت‌های بانکی که همه شاخه‌های آن مانند اینترنت بانک و نرم‌افزار‌های مرتبط را دربرمی‌گیرد و دیگری سوءاستفاده از سیم‌کارت‌هایی که به نام اشخاص مختلف است.

وی ادامه داد: همه تلاش پلیس فتا در سال‌های اخیر این بوده که به راحتی بتواند مجرمان سایبری را رهگیری کند و آنها را در چنگال قانون گرفتار کند. با توجه به اقدامات بسیار خوبی که توسط پلیس فتا، قوه قضاییه و بانک مرکزی انجام شده از این رو مجرمان تلاش می‌کنند هویت خود را بیشتر پنهان کرده و از هویت دیگران استفاده کنند.

مسئولیت هرگونه تراکنش بانکی به عهده دارنده کارت است

رییس پلیس فتا پایتخت گفت: با توجه به صراحت قانون و جرم‌انگاری، اینگونه موارد مسئولیت هرگونه تراکنش بانکی به عهده دارنده کارت است و حفظ و نگهداری سیم‌کارت، تماس‌ها و پیام‌ها نیز به عهده دارنده خط تلفن است.

وی به مردم توصیه کرد، با مراجعه به دفتر خدمات ارتباطی سیم‌کارت‌های به‌نام خود را ثبت کنند و اگر سیم‌کارتی وجود دارد که به نام افراد نیست ولی به نام آنها ثبت شده بلافاصله پیگیری قانونی را انجام دهند، هرچند راه‌های کوتاه‌تری هم مانند کد‌های پیامکی در اینترنت موجود است و اپراتور‌ها آنها را معرفی کرده‌اند که در کوتاه‌ترین زمان ما متوجه می‌شویم که آیا سیم‌کارت دیگری به نام ما ثبت شده است یا نه.

سردار معظمی گودرزی افزود: در ارتباط با کارت‌های بانکی و سیم‌کارت در جرایم مختلفی از آنها استفاده می‌شود در حوزه کلاهبرداری تلفنی که نیاز فرایند خروج پول از چرخه بانکداری به شکلی صورت می‌گیرد از کارت بانکی یا سیم‌کارت دیگران استفاده می‌کنند.

تبلیغات فراوان در فضای مجازی درباره رمزارز‌ها

وی درباره موضوع رمزارز‌ها نیز گفت: در بحث رمزارز‌ها خروج رمزارز یا ثبت‌نام آن در صرافی‌های مختلف نیاز به ایجاد یک پروفایل یا حساب کاربری است که تحت عنوان موسسات کاریابی و یا کار در منزل سود دلاری و درآمد یک شبه دارند، تبلیغات زیادی را فضای مجازی انجام می‌دهند و زمانی که با این افراد تماس بگیرید که چه کاری باید انجام دهید آنها اعلام می‌کنند که کار خاصی نیاز نیست فقط یک حساب کاربری در صرافی ایجاد کنید. ما پول‌های را به حساب شما واریز می‌کنیم و با توجه به اینکه مشکلات مالیاتی داریم و در واقع از این ادبیات استفاده می‌کنند و وقتی این کار را انجام می‌دهید ناخواسته به عنوان یکی از مولفه‌های جرم کلاهبرداری قرار می‌گیرید.

وی اضافه کرد: روزانه تعداد زیادی از شهروندان دانسته یا ندانسته گرفتار چنین پرونده‌هایی می‌شوند و هزینه‌های آن این است که باید رضایت شاکیان را بگیرند و به عنوان سوابق کیفری برای آنها درج می‌شوند و اگر تکرار جرم داشته باشد قانون به صراح تکلیف را مشخص کرده است. / ایرنا