شناسهٔ خبر: 69764638 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رویدادایران | لینک خبر

(عکس) خانه ماشین های لاکچری؛ کمپرهایی که به دل جاده می‌زنند

دو نگهبان یکی جوان و تنومند و دیگری پیر و خمیده از لای دو لنگه دَرِ بزرگ و فلزی پارکینگی نچندان محصور به دیوارهای بلند و محکم بیرون می‌آیند. در همین وقت سگ‌هایی سیاه با زبان‌هایی بیرون افتاده که کمی عقب‌تر به ستونی چوبی بسته شده‌اند نیز نمایان می‌شوند. خودورهایی از فولکس تی‌۲، ۳و ۴، غزال، کاروان

صاحب‌خبر -

دو نگهبان یکی جوان و تنومند و دیگری پیر و خمیده از لای دو لنگه دَرِ بزرگ و فلزی پارکینگی نچندان محصور به دیوارهای بلند و محکم بیرون می‌آیند.

در همین وقت سگ‌هایی سیاه با زبان‌هایی بیرون افتاده که کمی عقب‌تر به ستونی چوبی بسته شده‌اند نیز نمایان می‌شوند. خودورهایی از فولکس تی‌۲، ۳و ۴، غزال، کاروان سایپا، پیکاپ کامیونت آمیکو، فیات دوکاتو، ایویکو دیلی، کاریزان، ون وانا، کامیونت فورس و چندتایی دیگر که از دور چندان آشکار دیده نمی‌شوند، تنگ هم به ردیف‌های عمودی متوقفند.

چند نفری هم که لباس‌کار تن دارند و آچار و پیچ‌گوشتی به دست می‌چرخانند داخل و اطراف برخی از همان خودروها به‌کارند. کریم، نگهبان جوان، پیش می‌آید: «امرتان؟» مهمانان ناخوانده به قرار ۲ مرد و ۳ زن از قصدشان برای خرید کمپر (خودروی مسافرتی و مجهز به انواع امکانات رفاهی) می‌گویند.

حاج‌تقی، نگهبانِ پیر به‌راحتی پذیرای آنها نمی‌شود: «با کی هماهنگ کردید؟» کمی بعد با گرفتن نمره تلفن صاحب پارکینگ و تاکید او برای ورود مهمانان به پارکینگ، دو لنگه در بزرگ و فلزی از هم بازتر می‌شوند. اینجا یکی از ده‌ها پارکینگ و شرکت ارائه دهنده خدمات کمپر از طراحی ایده تا ساخت، تجهیز، تعمیر، خرید، فروش و اجاره خودروهای ویژه سفرهای داخلی و خارجی است.

کمپرهای کُنجی و کاروان‌های دوطبقه

کریم مسئول راهنمایی مهمانان که حالا مشخص شده مشتری هستند به سوی کانکس‌های کارمندنشین انتهای پارکینگ می‌شود. از پُرحرفی‌ست که سوالات نپرسیده را پاسخ می‌دهد: «تابلوی ورود ممنوع را ببینید؛ اینجا هر کسی را راه نمی‌دهند. حق هم دارند خب به هر حال کلی ماشین با کلی تجهیزات میلیونی و میلیاردی انبار شده! برای همین هر قدم یه دوربین کاشتن!»

بنای سکوت ندارد که پیش از مدیر داخلی، خدمات پارکینگ و شرکت را خط به خط شرح می‌دهد: «مسافر چه جور سفرایی هستید؟ جاده‌ای یا طبیعت‌گردی؟ اصلا چه مدل ماشینی می‌خواید؟ یه نفره یا دو و چند نفره سفر می‌کنید؟ تجهیزات کامل می‌خواید یا یه چیزایی معمولی و کار راه انداز؟ البته همه اینا بستگی به چپتون داره که با چقدر پول پُر باشه! یکی هست مثل مشتری هفته پیش که اومد یه ون نارون یک میلیاردی با کمی تجهیزات خرید و رفت. بعضی مشتری‌ها هم هستند که ساسان (مسئول فروش شرکت) می‌گه معمولا هر ۲، ۳ ماه درمیون به تورمون می‌خورن و میان بی‌چَک و چونه یه کمپر لوکس مثلکامیونت جک سند می‌زنن و می‌رن که بزنن به چاک جاده.»

حاج‌تقی که از پرحرفی کریم خبر دارد به صدا درمی‌آید: «پسر کم حرف بزنن...بذار یه کاری هم برای واحد اداری بمونه...» انتهای پارکینگ، درست پس همه کمپرها، کامیونتی در ۲ طبقه در حال تجهیز است.

93

نانِ روغنیِ تعمیرکاران و رانندگان اجاره‌ای کمپر

درهای ون کمپر فولکس واگنی قدیمی که حالا با همه تجهیزاتی که در اتاقک و گوشه و کنارش جانمایی شده، باز است. محسن برای آخرین بار اتصالات مخازل آب و گاز آن را بررسی می‌کند. بر سقف آن نیز میثم ایستاده و سایبان برقی فابریک را نصب می‌کند. صدایی هیجان‌زده از میان جمع مشتریانی که پشت‌سر کریم پیش می‌روند، شنیده می‌شود: «وای...این ون کمپر رو ببینید...مثل هتل پنج ستاره‌ست... اجاق گاز ۳ شلعه، سینک لعابی و کابینتای چوبی...با این فقط باید رفت جنگل.» صدایی دیگر، محسن را خطاب قرار می‌دهد: «نون شما تعمیرکارهای کمپر هم رفته تو روغن!» محسن به گفتن «خدا را شکر» بسنده می‌کند.

کریم دوباره به پرحرفی می‌افتد: «آره بابا...دستمزدشون از بزک کردن یه ماشین کمتر از ۱۰ میلیون نیست...اون‌وقت ما صبح تا شبنگهبونی میدیم برای ۱۲ چوق (۱۲ میلیون تومان)...این که خوبه؛ بعضی گردشگرا هستن که میان کمپر رو با راننده اجاره می‌کنن...اون راننده هم برای یک ماه به کمتر از ۳۰ چوق (۳۰ میلیون تومان) راضی نیست...یکیشون هم اونجا نشسته، ببینید...» مشتریان نگاه سوی بهنام که همان راننده کمپرهای اجاره‌ای‌ست می‌اندازند.

راننده‌ای با دست‌فرمانی عالی که مدعی‌ست هر چه جاده خاکی و آسفالت در ایران است، رفته: «قبلا از این کار، بوم‌گردی می‌کردم...همه تفریحگاه‌ها رو بلدم...گردشگرا رو مناطقی می‌برم که بومی‌های اون مناطق ازش بی‌خبرن!» قیمت کمپرهای این شرکت برای فروش با توجه نوع خودرو و تجهیزات از فولکس تی۲ با تجهیزات مختصر یک میلیارد تا جک‌سانری با فول تجهیزات ۲۰ میلیارد تومان ثبت شده است. همچنین این شرکت جزو معدود شرکت‌هایی‌ست که خدمات ویزای مسافرتی ویژه جهانگردی با کمپر نیز ارائه می‌دهد.

94

کمپینگ و کمپر؛ مُدِ اجتماعی تا پناه جُستن از طبیعت

«همش کارِ این آدم معروف‌های مجازی‌ست؛ چی می‌گنبهشون!؟ آهان...اینفلوئنسر یا همون بلاگرای سفر که تازگی‌ها هر کدومشون یه ماشین پر از وسایل ریز و درشت انداختن زیر پاشون و از این سر ایران می‌رن اون سر ایران...یا پادکسترها...اینا بی‌اثر نیستن...الان یکی دو ساله که تقریبا هفته‌ای یکی، دوتا از همین مشتری‌ها دارم که یا اینفلوئنسرند و یا فالوئرِ اینفلوئنسرها که می‌خواهند به تقلید از استایل و فرهنگ اونا بزنن به دل جاده و طبیعت...از حق نگذریم، کسب و کار ما که رونق گرفته.»

این را یزدان می‌گوید که فروشنده لوازم تجهیز کمپر در محدوده پامنار است. خانم میان‌سالی که از جمله مشتری‌های ثابت فروشگاه یزدان است حین بررسیاجاق‌گازهای مسافرتی چیده شده روی پیشخوان به لحاظ کیفیت و قمیت، چنین به گفتگو وارد می‌شود: «فقط کاش وسط کمپینگ و کمپربازی که خیلی مد شده به محیط‌زیست آسیب نزنن!»

کمی بعد، یزدان همزمان با جابه‌جایی چند مدل از شیرآلات ویژه کمپرهای تک‌نفره و دونفره در ویترین کوچک مغازه‌اش که ارقام قیمت‌هایشان از ۳ میلیون و ۴۰۰ تا ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حسابی جلب توجه می‌کند، سوالات مشتری دیگر که پسری جوان و ماجراجوست، پاسخ می‌دهد: «حتی اگه فنی‌کار هم هستی و می‌خوای خودت پا به پای این پیج و سایت‌های آموزشی کمپرسازی که اعتبار خیلی‌هاشون هم محلوم نیست برای تجهیز کمپرت دست به آچار شی بهتره که عقل کنی و از یه متخصص مشاوره بگیری...سفر کلی خطرات پیش‌بینی نشده داره که ممکنه به جای تجربه به عبرت تبدیل شن.»

پسر جوان که دانشجوی رشته مدیریت جهانگردی‌ست در این وقت ترجیح می‌دهد به توصیه یزدانکمی جانب احتیاط را بگیرد: «مشاور یا متخصصحرفه‌ای سراغ داری؟» یزدان که پیداست انتظار این سوال را می‌کشید سر از ویترین بیرون می‌آورد: «بله...نه راه دور برو و نه خودتو خسته کن...داداش خودم چند ساله که توی این کاره...تازه تعمیرکار همه جور کمپر هم هست...شاید حق مشاوره یا دستمزد تعمیراتش یه هوا بالا باشه ولی خاطرت جمع که کمپرت رو می‌کنه عینهوخونه‌ات!»

حق مشاوره برادر یزدان و باقی مشاوران تجهیز کمپر مبلغی بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان است که نوسان آن به علمی یا عملیاتی بودن مشاوره (معرفی فروشگاه‌های کمپر) بازمی‌گردد.

سفر با لذت‌های معمولی یا وی‌آی‌پی‌های میلیاردی؟

کم نیست تعداد دنبال‌کنندگانی که هر چه فیلم و عکس در صفحه مجازیِ زوجی جهانگرد و معروف است با دقت اسکرول می‌کنند. در اغلب فیلم‌ها و عکس‌ها زوج جهانگرد در حالی که لبخندی پهن بر صورت جای داده کنار کمپر لوکس خود به تدارک بساط چای یا غذا سرگرم هستند. این میان گاهی هم تبلیغ فلان شرکت سازنده و تجهیز کننده انواع کمپر یا بَهمان شرکت اجاره اقسام کاروان از خودروهای چندمنظوره تا وی‌آی‌پی را می‌گویند. برخی از دنبال‌کنندگان پیِ تبلیغ یکی از آن شرکت‌ها را می‌گیرند و سر از نشانی الکترونیکی و پرآوازه آن در می‌آورند.

لابه‌لای نوارهای مختلف و سایدبارهای سایت موردنظر برمی‌خورند به لینکِ «اجاره کمپر». اغلب، هیجان زده در حالی که زمزمه می‌کنند: «حالا که نمی‌تونیم کمپر بخریم حداقل برای یه سفر کوتاه یکی از اینا رو اجاره کنیم!» روی همان لینک، کلیک می‌کنند. بعد از برقراری تماس تلفنی، گوش می‌سپارند به توضیحاتِ خانمِ اپراتور: «کمپر مسافرتی معمولی یا تشریفاتی می‌خواهید... در حال حاضر فقط کمپر ایویکو مدل آ۵۰ رو برای اجاره موجود داریم. اجاره روزانه بدون راننده ۶ میلیون تومان است. فضای مناسب ۵ نفر دارد با تجهیزات مبلمان، آشپزخانه کامل (گاز، سینک، یخچال و لباسشویی)، کابیت و کمدهای زمینی و هوایی، تلویزیون و پلیر و وای‌فای، توالت و حمام، سیستم گرمایشی و سرمایشی، پمپ آب و باد همراه با پنل خورشیدی، سیستم روشنایی، سایبان فول باکس و کریرهای دوچرخه و موتورسیکلت. با مدارک لازم تشریف بیاورید.»

کمپرهای تشریفاتی علاوه بر خاص بودن خودرو و ظرفیت مجهز به مبلمان برند، طراحی داخلی، صندلی‌های ماساژور، سولار، میز بار و پذیرانی، تجهیزات حرفه‌ای آشپزخانه از کول‌باکس تا فِر و قهوه‌سازهای برقی، امکانات بازی و ورزش، باتری اینورتر و عایق‌های آلاستومری (کف، بدنه و سقف) هستند. از این رو، خریدشان از ۵ تا بیش از ۲۰ میلیارد تومان و اجاره روزانه‌شان از ۱۵ تا ۴۰ میلیون تومان هزینه دربردارد.

منبع: همشهری

منبع: faradeed-214926

برچسب‌ها: