به گزارش خبرگزاری تسنیم از شاهرود، در چند روز گذشته معاون رئیسجمهور و سخنگوی دولت بهصورت مشترک از شروع خاموشی منظم در کشور خبر دادند و بسیاری علت این مسئله را توقف مصرف مازوت در سه نیروگاه کشور مطرح کردند.
هر چند تاثیر قطعی برق روی کسب و کارهای مختلف بازتاب گستردهای داشته است و وابستگی دنیای امروز به انرژی برق باعث شده تا قطعی برق به عنوان بزرگترین و هزینه بر ترین چالش برای صنایع و کسب و کارها تلقی شود.
با وجود این همه هزینه زمان و هزینه مالی که قطعی برق برای کسب و کارهای مختلف به همراه میآورد، قاعدتا باید دنبال چاره و راهکاری برای کاهش این هزینهها باشیم.
در این بین شاهرود هم از جمله شهرهایی بود که از این امر مستثنی نشده و طی برنامهریزی و زمانبندی های اعلام شده توسط شرکت برق این قطعیها انجامشده است.
اما باید دید قطعیهای برق در زمستان و پاییز هم، آیا مردم را در کسبوکار دچار اختلال میکند و این امر دوباره ضرر و زیانهای اقتصادی را متحمل مردم در شرایط سخت اقتصادی خواهد کرد یا نه؟
مردمی که در چند سال گذشته در راستای موارد مختلف از جمله شیوع ویروس کووید 19 حوادث طبیعی ناشی از سیل و زلزله و خشکسالی و قطعیهای مکرری زیرساختهای برق و آب و گاز را پیدرپی تجربه کرده و متحمل ضرر و زیان اقتصادی شدهاند که شاید این امر جبران پذیر نبوده و در شرایط کنونی اقتصادی با شرایط سخت زندگی را سپری میکنند.
در ادامه به بررسی تاثیر قطعی برق روی کسب و کارها و ضرر و هزینههای تحمیلی میپردازیم...
قطع 2 ساعته برق عامل کاهش 45 درصدی فروش اصناف
در زمان قطعی برق به سراغ کاسبکاری میرویم که مغازه خواربارفروشی دارد، با بیان اینکه قطعی برق در تابستان توجیهپذیر است اما در پاییز و زمستان جای تعجب بسیار دارد، گفت: با قطعی برق فروش ما 45 درصد کاهش داشت بودهاست.
وی با بیان اینکه قطعی برق دستگاه کارتخوان، یخچالهای مغازه و دوربینها را دچار مشکل میکند، افزود: در دو ساعت قطعی برق بستنیهای یخچال آب شده و با وصل برق و برگشت بستنی به حالت اولیه کیفیت خود را از دست داده و این امر ضرر بزرگی را به ما تحمیل میکند.
کاسبکار شاهرودی با تأکید بر اینکه این ضرر را شرکت قبول نمیکند و ما باید تاوان این ضرر را بهتنهایی پس دهیم، اظهار داشت: از مسئولان تقاضامندم نسبتبه رفع مشکل برق اقدامات سریعتری را انجام دهند.
با چند گام بلندتر به سراغ کاسبکار مغازه پروتئینی میرویم که با ناراحتی، اعلام داشت: نگهداری گوشت ارتباط مستقیم با سرما دارد و تأمین سرمای یخچالهای ما نیازمند برق است.
وی با بیان اینکه خرید مشتری از ما نیازمند اعتماد سالم بودن این مواد غذایی گرانقیمت است، افزود: قطعیهای برق بر روی اعتماد خرید مردم در بحث سالم بودن گوشت تأثیر فراوانی دارد.
کاسبکار مواد پروتئینی از جمله گوشت در ادامه، عنوان داشت: در مدت 2 ساعت قطعی برق مشتریهای زیادی را از دست دادهایم که امیدی به برگشت آنها بعد از اتصال برق و خرید دوباره نداریم.
نظر کاسبکار پوشاک نیز با اشاره به اینکه مشتری جهت خرید و پرو لباس مراجعه کرده و در همان حین شاهد قطع برق هستیم، اظهار داشت: قطعیهای برق بر کاهش میزان فروش حرفهای ما تأثیرات بدی را داشته است.
وی با تأکید بر اینکه باید چند ساعت بگذرد که خریدار دوباره پا به مغازه بگذارد و خرید را انجام دهد، بیان کرد: خواهشمندیم تقاضای ما را به گوش مسئولان امر برسانید.
شهروندی که از کنارمان میگذرد و با دیدن میکروفون تسنیم گوشهای میایستد تا صحبتهای کاسبکاران را بشنود جلوتر آمد و گفت: قطعی برق در شرایط سرما سختتر است، چراکه بیشتر گرمایش مصارف خانگی با پکیج است که لازمه کار پکیج در خانهها اتصال برق است.
وی در ادامه با بیان اینکه با قطعیهای مکرر برق هر چند بار باید پکیج هوا کشی شود و این امر مستلزم هزینه است، افزود: اغلب دستگاههای برقی شامل یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی و ... در منازل با این قطعی های از کار افتاده و سوخته شده و هیچ دستگاهی پاسخگوی این هزینه سرسامآور نیست.
کاسب مغازه ابزارآلات و صنعت با اشاره به اینکه در قطعی برق میزان فروش مغازه به صفر میرسد، اعلام داشت: مشتری وارد مغازه میشود ولی نمیتواند خدمات دریافت کند، چراکه این ابزارها برقی باید با برق کنترل شوند و در مواقع قطع برق این امر امکانپذیر نیست.
وی گفت: قطعی برق کاهش فروش50 درصدی را به ما تحمیل کرده و این در صورتی است که هیچ تغییری در پرداخت بیمه، حقالزحمه کارکنان، اجاره مغازه و... دیگر صورت نگرفته است.
حال باید دید مسئولان توانیر در راستای مرتفع شدن مشکلات مردم در قطع برق با وجود اینکه شاید نیم بیشتری از زندگی در گرو تامین برق بوده چه چارهای اندیشیده تا از این مشکل سربلند بیرون آیند این قسمت کوچکی از مشکلات قطعی برق در شهرهای کشور است.
انتهای پیام/363/
∎