شناسهٔ خبر: 69763179 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

برنامه استعدادیابی برای توانمندسازی مددجویان به اجرا درمی‌آید

رئیس سازمان بهزیستی کشور چهار گام تحقق استقلال مددجویان را استعدادیابی، مهارت‌آموزی، توانمندسازی و فرصت‌آفرینی معرفی کرد.

صاحب‌خبر -

سیدجواد حسینی در اولین کارگاه آموزشی استعدادیابی و توسعه مهارت‌های نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال جامعه هدف سازمان بهزیستی که با حضور راهبران برنامه استعدادیابی در استان‌ها برگزار شد، گفت: هدف اصلی و غایی ما بهزیستن به معنای ارتقای کیفیت زندگی است که هم بُعد عینی دارد و هم ذهنی. ما باید تلاش کنید که فعالیت هایمان ۸ میلیون مددجو و ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار را به سمت بهزیستن هدایت کند.

وی با بیان اینکه این اتفاق موجب به استقلال رسیدن جامعه هدف می‌شود، گفت: با در نظر گرفتن این هدف، رویکرد سازمان بهزیستی از نظریه کمبود به نظریه دارایی محور تغییر کرده است. در نظریه کمبود ما به دنبال رفع کمبود‌های مددجویان بودیم مثلا اعانه و اقلام بدهیم و البته این موضوع را تعطیل نکردیم بلکه اولویت خود را نگاه دارایی محور قرار دادیم.

رئیس سازمان بهزیستی در تعریف رویکرد دارایی محور اظهار داشت: توجه به استعداد و ظرفیت‌های مددجویان، شناسایی و به ظهور رساندن این ظرفیت و استعداد سبب می‌شود که جامعه هدف دارای سرمایه شود.

حسینی ادامه داد: شکوفایی این استعداد‌ها موجب توانمند شدن جامعه هدف و باز شدن مسیر زندگی آنها می‌شود. ما برای بهزیستن و استقلال در زندگی باید چهار گام را طی کنیم.

وی افزود: گام اول استعدادیابی است که شامل استعدادیابی افراد (مددجویان) و استعدادیابی جامعه محلی می‌شود. در این طرح قرار است براساس استعداد افراد و نیاز محلات پیش رویم. البته علاقه مددجویان نیز باید مدنظر قرار گیرد.

استعدادیابی در فعالیت‌های بهزیستی مغفول مانده است

وی با بیان اینکه استعدادیابی در فعالیت‌های بهزیستی مغفول مانده است، افزود: دومین گام آموزش است. در فرآیند به استقلال رساندن مددجویان آموزش و مهارت آموزی کمرنگ بوده است؛ بنابراین آموزش و مهارت آموزی اهمیت بسیار زیادی دارد که اگر درست طی شود به توانمندسازی می‌رسیم و مددجویان توانمند می‌شوند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گام سوم و چهارم را توانمندسازی مددجویان و فرصت آفرینی برای آنان ذکر کرد و گفت: امروز فاز اول مرحله استعدادیابی، آموزش و توانمندسازی آغاز شده است که گروه‌های سنی ۱۲ تا ۱۸ سال را شامل می‌شود.

وی افزود: مرحله دوم این طرح که همان فرصت آفرینی است از ۱۸ تا ۴۵ سالگی را شامل می‌شود. ما باید زمینه‌ای ایجاد کنیم که این توانایی و استعداد به اشتغال منتهی شود. این خط سیری است که سازمان بهزیستی به صورت جدی در دستور کار قرار داده است.

۳ هزار و ۸۰۰ کودک تحت پوشش بهزیستی هستند

حسینی با اشاره به اینکه ۳ هزار و ۸۰۰ کودک تحت پوشش بهزیستی هستند، گفت: فرض بر این است که این کودکان در ۱۸ سالگی و هنگام رهسپاری بتوانند زندگی مستقلانه و با کیفیتی داشته باشند. یکی از معیار‌های ارزشیابی موفقیت فعالیت بهزیستی همین است که ببینیم این افراد چقدر بعد از رهسپاری در زندگی خود موفق هستند.

وی رهسپاری فرزندان بهزیستی خاطرنشان کرد: برای اینکه فعالیت‌ها به ثمر برسد باید پیش، حین و پس از رهسپاری برنامه‌های استراتژیک حرفه‌ای داشته باشیم.

رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: با مطالعه‌ای که داشتم متوجه شدم اقدامات لازم برای مددجویان که پیش از رهسپاری باید انجام شود، انتظارات لازم را برآورده نکرده است.

وی با بیان اینکه اقدامات پس از رهسپاری را باید ایستگاه فرصت آفرینی بخوانیم، گفت: اقدامات پیش از رهسپاری استعدادیابی، آموزش و توانمندسازی؛ حین رهسپاری اقداماتی که مددجویان را به نقطه مورد نظر پیوند دهد و پس از رهسپاری اشتغالزایی است.

حسینی با بیان اینکه برای انجام این اقدامات، طرح‌ها نیازمند «شروع خیلی خوب» و «خوب ادامه پیدا کردن» است، گفت: ما هم به دنبال علل موجه هستیم و هم علل ابقایی تا بتوانیم در رسیدن به این هدف بزرگ گام برداریم. معتقدم که طرح استعدادیابی مشارکت‌جویانه، توانمندسازانه و فرصت‌آفرینانه بوده و مددکاران را به آموزش، مشارکت، توانمندسازی و فرصت‌آفرینی پیوند می‌دهد.

وی با بیان اینکه افرادی که طرح را می‌گذرانند گواهی مهارت آموزی از سازمان فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند، افزود: در گام اولیه این طرح حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده و به دنبال این هستیم که در مرحله اول، مراکز مثبت زندگی این کار را پیش ببرند.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها: