شناسهٔ خبر: 69762916 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

هادی خانیکی: دولت به فکر تقویت ارتباطات بحران، سلامت و محیط زیست باشد

صاحب‌خبر -

هادی خانیکی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نخستین نشست از سری نشست‌های تخصصی در حوزه اطلاع‌رسانی بحران، ضمن تاکید بر اهمیت موضوع اطلاع‌رسانی در مواقع بحران و کنار هم قرار گرفتن مطالعات ارتباطی و مطالعات بحران، اظهار کرد: پیشنهاد این است که دولت در این شرایط پیچیده جامعه، به فکر تقویت سه  حوزه «ارتباطات بحران»، «سلامت» و «محیط زیست» باشد.

مسائل بحران‌زا می‌تواند ما را نگران کند، اما در متن این تهدید، فرصتی هم از منظر ارتباطی وجود دارد و آن هم فرصت احیا و بازسازی وجهی از ارتباطات است که در جامعه آسیب دیده است.

در جامعه ما نسبت به مسائل پیرامون نوعی کرختی به وجود آمده است، بعد از سیل نوروز ۱۳۹۸، رئیس‌جمهور وقت هیاتی را برای بررسی سیلاب تشکیل داد و برای نخستین بار ابعاد اجتماعی و فرهنگی سیلاب مورد بررسی قرار گرفت.

در استان گلستان وقتی مراجعه کردیم، اولین مساله نهادهای رسمی این بود که در میان ساکنان هیچ توجهی به هشدارهای نهادهای رسمی نشد و در نهایت سخنان نهادهای مورد اعتمادشان از جمله گروه‌هایی که آموزش معارف دینی را می‌دادند، پذیرفتند. در استان خوزستان نیز در میان اقوام عرب می‌گفتند که این سیل به صورت عمد برای جابه‌جایی اجباری آن‌ها بوده است.

از این تجربه‌ها به کرات در سوانح مختلف وجود داشته است. بنابراین ارتباطات باید از طریق سرمایه اجتماعی، همبستگی، مشارکت و امید اجتماعی ایجاد شود و اگر این چهار مورد نباشد کار حکمرانی دچار اختلال می‌شود.

انتهای پیام/