به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «ولید فیاض»، وزیر انرژی لبنان از توافق مجدد با عراق برای تمدید قرارداد واردات سوخت از این کشور برای سومین سال متوالی خبر داد.
براساس توافق جدید میان بغداد و بیروت، از این پس لبنان قادر خواهد تا 1.5 میلیون تن سوخت را به طور منظم و به میزان دست کم ماهانه 125 هزار لیتر از طریق انتقال تانکرهای حمل سوخت از عراق به مقصد لبنان دریافت کند.
براساس توافق نامههای قبلی، عراق سالانه متعهد به تامین و صادرات یک میلیون تن سوخت به لبنان بود؛ اما در چارچوب توافق جدید بیروت و بغداد بر سر افزایش حجم انتقال سوخت از عراق، میزان صادرات سوخت در قالب برنامه موسوم به «نفت در برابر خدمات» با افزایش نیم میلیون تنی به 1.5 میلیون تن خواهد رسید.
در جزئیات توافق اخیر قید شده است که دولت لبنان این اختیار را خواهد داشت تا در صورت نیاز، میزان انتقال سوخت از عراق را تا میزان 2 میلیون تن در سال افزایش دهد.
در سال 2021 بیروت و بغداد تفاهمنامه «نفت در برابر خدمات» را امضا کردند که بر اساس آن، لبنان در ازای دریافت سوخت از عراق، خدمات و کالا به طرف عراقی ارائه خواهد داد.
در سال 2023 دولت عراق ضمن موافقت با تمدید برنامه «نفت در برابر خدمات» وزارت دارایی را به افتتاح حساب در بانک مرکزی لبنان مکلف کرد تا از این طریق با اتکا به ارز لیره لبنان، کالاهای این کشور را خریداری و به عراق وارد کند. سوخت صادراتی عراق به مقصد لبنان عمدتا شامل گوگرد، مازوت و گاز مایع است.
«ولید فیاض»، وزیر انرژی لبنان درخصوص تاثیر سوخت وارد شده از عراق بر صنایع این کشور به ویژه صنعت برق لبنان گفت: «تامین این حجم از سوخت از طریق عراق سبب افزایش 4 تا 6 ساعته دسترسی به برق برای مراکز عمومی خواهد شد.»
وی افزود: «در صورتی که این میزان به 2 میلیون تن افزایش پیدا کند، قادر خواهیم بود تا برای دستکم 8 ساعت در شبانه روز برق مراکز عمومی را تامین کنیم.»
نزدیک به 30 سال است که لبنانیها از کمبود برق رنج میبرند. پس از انفجار بندر بیروت در سال 2020، حجم زیادی از موادی که برای تامین گرمایش و سوخت نیروگاهها استفاده میشد، از بین رفت. دولت عراق از سال 2021 صادرات یک میلیون تن سوخت به لبنان را آغاز کرد تا بتواند بخشی از کمبود برق در لبنان را جبران کرده باشد.
انتهای پیام/