به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، نمایندگان کشورهای تایلند، مالزی، هنگکنگ، تایوان و ایران به مدت دو روز فرصت دارند با ارائه طرحهای علمی - تجاری خود، درباره کاربرد نانو فناوری در توسعه و تولید انرژیهای نو در دومین المپیاد جهانی فناوری نانو در مالزی با هم رقابت کنند.
مدیر دبیر خانه دائمی المپیاد بین المللی فناوری نانو و سرپرست تیم ایران، سنجش علمی، میزان نوآورانه بودن و قابلیت تجاری را سه معیار ارزیابی داوران برای انتخاب طرحهای تحقیقاتی برتر در این المپیاد جهانی اعلام کرد.
طرح تحقیقاتی تولید سوخت پاک از هیدروژن با بهره گیری از نور خورشید متعلق به گروه دانشجویی کشورمان، متشکل از نیما دهقان و حمیدرضا قربانی به همراه مسعود عطاپور به عنوان استاد راهنما، هر سه از دانشگاه صنعتی اصفهان در بین ۱۵ طرح پژوهشی دانشگاههای سراسری ایران، انتخاب و به المپیاد جهانی مالزی راه یافت.
ابعاد علمی و قابلیتهای این طرح پژوهشی - کاربردی در حوزه نانو فناوری امروز از سوی گروه کشورمان در دومین المپیاد جهانی نانو در مالزی ارائه شد.
به گفته حمید رضا قربانی با تابش نور خورشید به صفحه نانویی طراحی شده، آب موجود در دستگاه به سوخت هیدروژن تبدیل میشود.
سوختی پاک، ارزان و تجدیدپذیر که پس از سوختن تبدیل به بخار میشود و چنانچه این سوخت در خودروها و کارخانهها استفاده شود؛ مشکل آلودگی هوا برای همیشه حل خواهد شد.
نیما دهقان دیگر عضو گروه نانو فناوری کشورمان گفت: طبق برآورد، هزینه اولیه این طرح، ششصد هزار دلار است که در صورت اجرا میتوان روزانه ده کیلوگرم، هیدروژن تولید کرد.
وی افزود: بازده این طرح در سال سوم بهره برداری به سود خالص حدود ۲ میلیون دلار خواهد رسید.
دهقان اضافه کرد: چنانچه این طرح به مقیاس صنعتی برسد؛ ایران به یکی از صادرکنندگان سوخت هیدروژن تبدیل خواهد شد.
مسعود عطاپور، استاد راهنمای گروه نانوی ایران هم از استقبال صنایع فولاد کشورمان از ابتکار تولید سوخت پاک هیدروژن خبر داد و تصریح کرد: این امکان وجود دارد با توسعه شرکتهای دانش بنیان و استفاده از نیروی انسانی متخصص در داخل کشور به تولید انبوه سوخت ارزان هیدروژن دست یابیم.
دومین المپیاد جهانی فناوری نانو روز دوشنبه، ۲۸ آبان با معرفی و تجلیل از گروههای برتر پایان مییابد.
اظهارات:
۱) افشین رمضی - سرپرست گروه نانو فناوری ایران
۲) حمیدرضا قربانی - عضو گروه نانو فناوری ایران
۳) نیما دهقان - عضو گروه نانو فناوری ایران
۴) مسعود عطاپور - استاد راهنمای گروه نانو فناوری ایران