شناسهٔ خبر: 69762197 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

بحران سیاسی دولت هلند مرتبط با نا آرامی‌های ضد اسرائیلی

مواضع تند و اسلام ستیزانه برخی عناصر افراطی در دولت هلند بعد از وقوع درگیری طرفداران افراطی یک تیم فوتبال رژیم صهیونیستی در حاشیه مسابقه فوتبال در آمستردام با حامیان فلسطینیان، دولت ائتلافی هلند را دچار بحران کرده و تا آستانه فروپاشی کشانده است.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم رویکرد دوگانه و ریاکارانه غرب در برابر جنایت‌های رژیم صهیونیستی در خاورمیانه سبب شده تا آنها در قلب کشورهای خود پیامدهای اقدامات خشونت‌بار و نفرت‌پراکنی‌های صهیونیست‌ها را شاهد باشند.

چندی پیش اقدام طرفداران افراطی یک تیم فوتبال رژیم صهیونیستی در حاشیه مسابقه‌ای که در آمستردام هلند در حال برگزاری بود و سر دادن شعارهایی علیه مردم فلسطین و اهانت به پرچم فلسطین منجر به واکنش و درگیری حامیان فلسطین شد.

رسانه‌های بین‌المللی گزارش دادند طرفداران تیم صهیونیستی مکابی در دیدار شامگاه پنجشنبه این تیم با آژاکس آمستردام هلند، پس از اهانت به فلسطین و پرچم آن، هدف حمله قرار گرفته‌اند.

این درگیری‌ها پس از آن شدت گرفت که تماشاگران اسرائیلی در خیابان‌ها به پرچم فلسطین اهانت کرده و شعارهای علیه کودکان فلسطین و غزه سرداده و تلاش کردند این پرچم را از فراز یک ساختمان پایین بکشند

در این درگیری‌ها بیش از 10 اسرائیلی زخمی شدند و کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هواپیماهایی را برای تخلیه صهیونیست‌های حاضر در هلند روانه این کشور کرد.

«دیک شاف»، نخست‌وزیر هلند که به حمایت از رژیم صهیونیستی معروف است این واقعه را "حملات کاملاً غیرقابل قبول و یهودستیزانه" توصیف کرده و گفت در این خصوص با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل در تماس است.

حملات خشونت‌آمیز رژیم اسرائیل علیه فلسطینی‌ها در غزه در یک سال گذشته اعتراض شهروندان اکثر کشورهای غربی را به همراه داشته است. بسیاری از تظاهرات‌کنندگان در کشورهای غربی از جمله هلند از دولت‌های متبوع خود خواسته‌اند در اعتراض به این خشونت‌ها ارتباطات خود با رژیم صهیونیستی را قطع کنند. بیش از 43 هزار نفر از 7 اکتبر سال گذشته تا کنون در حملات رژیم صهیونیستی به غزه به شهادت رسیده‌اند.

دولت‌های غربی معمولاً تظاهرات‌های شهروندان علیه رژیم صهیونیستی را «یهودستیزی» توصیف کرده و به واسطه آن حمایت‌های تسلیحاتی، سیاسی و دیپلماتیک از رژیم صهیونیستی را ادامه می‌دهند.

در ماه فوریه سال جاری میلادی یک دادگاه استیناف از دولت هلند خواسته بود صادرات قطعات یدکی جنگنده‌های اف‌35 به اسرائیل را قطع کند. این دادگاه استدلال کرده بود که استفاده اسرائیل از این قطعات در جنگنده‌ها برای حمله به فلسطینی‌ها در غزه دولت هلند را به شریک اسرائیل در نقض قوانین بین‌المللی تبدیل می‌کند.

دولت هلند اما این شکایت را به دیوان عالی این کشور ارجاع داد. این دیوان اندکی بعدتر درخواست‌ها برای توقف صادرات این قطعات به اسرائیل را رد کرده و دست دولت برای ادامه همکاری‌ها با رژیم صهیونیستی را باز گذاشت.

«گریت ویلدرز»، رهبر گروه افراطی و اسلام‌ستیز «آزادی» هلند که حزب او در حال حاضر جزئی از دولت این کشور است بعد از ناآرامی های اخیر در کشورش مدعی شده که هلند اکنون به «غزه‌ی اروپا» تبدیل شده است. ویلدرز از دولت هلند خواسته از اسرائیلی‌ها محافظت و حمایت کند.

بعد ازاین ناآرامی های ضد اسرائیلی دولت هلند دچار بحران سیاسی سختی شده است.

بر اساس گزارش رسانه ها، خطر شکست ائتلاف دولتی در هلند در ارتباط با ناآرامی های اخیر وجود دارد. شبکه های تلویزیونی NOS و RTL به نقل از محافل دولتی گزارش دادند که کابینه دولت هلند روز گذشته برای یک جلسه اضطراری تشکیل جلسه داد. این بحران با اظهارات تند و بیگانه هراسانه درباره مسلمانان و هلندی های مراکشی پس از حملات هفته گذشته به هواداران فوتبال اسرائیل در آمستردام آغاز شد.

نورا آچهه‌بار، معاون وزیر دارایی هلند که اهل مراکش است، پیش از آغاز مذاکرات بحران، استعفای خود را ارائه کرده بود. روزنامه "دی ولکس کرانت" گزارش داد که اظهارات اسلام ستیزانه برخی از وزرا در مورد خشونت و ناآرامی های هفته گذشته برای او "بیش از حد افراطی بود. گفته می شود که سایر اعضای حزب NSC که این مقام مراکشی به آن تعلق دارند نیز تهدید به استعفا کرده اند.

اگر در سایه این مناقشات حزب NSC به عنوان یک حزب از ائتلاف دولتی هلند خارج شود، ائتلاف دیگر اکثریت پارلمان هلند را نخواهد داشت. سه حزب باقی مانده می توانند به عنوان یک دولت اقلیت ادامه دهند یا انتخابات جدیدی را برگزار کنند. ائتلاف دولتی که برای اولین بار شامل حزب راست گرای پوپولیست گیرت ویلدرز نیز می شود، چهار ماه است که روی کار آمده است و بسیار ناپایدار در نظر گرفته می شود.

در حالی که پلیس هلند هنوز اطلاعاتی در مورد منشاء مظنونان حملات به طرفداران اسرائیلی در هلند ارائه نکرده است؛ با این حال، چندین وزیر و دیک شوف، نخست وزیر این کشور مدعی شده اند که به ویژه جوانان مسلمان مراکشی تبار به هواداران اسرائیلی حمله کرده اند. ویلدرز نیز بارها این روایت را منتشر کرده و خواستار خروج عاملان این اقدام شده است.

تحقیقات دادستان عمومی در این باره همچنان ادامه دارد. هنوز مشخص نیست که چه کسی مسئول این حملات است. پلیس هلند همچنین اذعان کرده که هواداران اسرائیلی نیز دست به اعمال خشونت زده و با شعارهای نژادپرستانه به فلسطینی ها توهین کردند.

ویلدرز پوپولیست دست راستی خواستار اخراج مسلمانان به زعم وی خشن است که منجر به اختلافات جدی در ائتلاف می شوند از کشورش شده است.

با این همه احزاب دولت ائتلافی هلند شب گذشته موقتا اختلاف خود را بر سر اظهارات نژادپرستانه وزرا حل و فصل کردند. دیک شوف، نخست وزیر هلند پس از ساعت ها مذاکرات بحران در لاهه گفت که ائتلاف می خواهد با هم به حکومت خود ادامه دهد. او گفت: نژادپرستی در دولت وجود نداشته و ندارد.

این بحران با اظهار نظرهای توهین آمیز وزیران درباره مسلمانان و مراکشی-هلندی ها پس از حملات هفته گذشته به هواداران فوتبال اسرائیل در آمستردام آغاز شد. وزرای باقی مانده از حزب NSC مرکزی شورای امنیت ملی فعلا تصمیم گرفتند در دولت باقی بمانند.

دیک شوف، نخست وزیر هلند، اواخر روز جمعه گفت که کابینه وی به توافقی دست یافته است که تنها منجر به استعفای نورا اما نه سایر اعضای حزب وی شد.

 

آنچه دیگران می خوانند
  • دیدار ایران و قرقیزستان باز هم بد و ترسناک + گل ها

  • حساب سهام عدالتی ها پر پول شد| واریزی 30میلیونی به حساب سهامداران یک میلیونی | مشاهده ارزش روز سهام عدالت در سامانه sahamedalat.ir

  • ساعت پخش دیدار تیم ملی ایران و قرقیزستان + اسامی ترکیب

  • خداحافظی با آخرین یوزپلنگ ایرانی

  • افزایش قیمت خودرو

کلیک کنید
  • یوز ایرانی منقرض شد + جزئیات

  • ترامپ در حال آماده‌سازی یک توافق هسته‌ای جدید با ایران

  • ترامپ بیماری روانی است ؛ افول مغزی ترامپ لو رفت

  • نتایج نهایی انتخابات آمریکا ؛ و جشن پیروزی ترامپ و سخنانش

  • حذف این گروه از همسان سازی حقوق + جزئیات