شناسهٔ خبر: 69761319 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

استاندار پیگیر وضعیت درمانی شاعر کهگیلویه و بویراحمدی شد

«یدالله رحمانی» استاندار کهگیلویه و بویراحمد در تماس تلفنی با همسر و خانواده فریدون داوری شاعر پرآوازه هم استانی جویای آخرین وضعیت این هنرمند و روند درمانی او شد و از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا تمامی تمهیدات لازم را برای درمان این هنرمند و شاعر فرهیخته استان انجام دهد. «یدالله رحمانی» استاندار کهگیلویه و بویراحمد در تماس تلفنی با همسر و خانواده فریدون داوری شاعر پرآوازه هم استانی جویای آخرین وضعیت این هنرمند و روند درمانی او شد و از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا تمامی تمهیدات لازم را برای درمان این هنرمند و شاعر فرهیخته استان انجام دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛فریدون داوری نویسنده، پژوهشگر و شاعر حماسی و آیینی کهگیلویه و بویراحمد به دلیل مشکلات گوارشی در یکی از بیمارستان‌های شیراز بستری است و دوستداران و قشرهای مختلف مردم نیز این روزها منتظر بازگشت سلامت دوباره این هنرمند نام آشنا هستند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در تماس تلفنی با همسر این شاعر جویای آخرین وضعیت این هنرمند هم استانی شد.

رحمانی در این تماس تلفنی از آخرین وضعیت جسمانی و روند درمان این شاعر و نویسنده نام آشنا مطلع شد و از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خواستار تسریع در اقدامات درمانی و حمایت همه جانبه از شاعر هم استانی شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد هم در این رابطه گفت: دکتر فریدون داوری سال‌های زیادی است که با بیماری مبارزه می‌کند و طی این سال‌ها همچنان فعالیت‌های فرهنگی خود را هم ادامه می‌داد.

امین درخشان ادامه داد: طی چند روز گذشته متاسفانه بیماری این چهره ماندگار فرهنگ استان گسترش پیدا کرد که از همان ابتدا به مراکز درمانی در استان فارس اعزام و تحت مداوا قرار گرفت.

وی افزود: پس از حضور در بیمارستان با صحبت‌هایی که با پزشک معالج انجام شد وی روند درمانی آقای داوری را رضایت بخش عنوان کرد، اما پس از درمان بیماری متاسفانه مجددا ریه وی هم دچار مشکلاتی شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هاشمی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان فارس هم به صورت مجدانه پیگیر وضعیت آقای داوری هستند ‌.

درخشان ادامه داد: هر چند شرایط کلی آقای داوری پایدار است، اما در حال حاضر وی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: به صورت مرتب پیگیر وضعیت این شاعر پر آوازه استان هستم و از مردم استان درخواست دعا برای شفای عاجل آقای داوری را دارم.

درخشان با اشاره به این نکته که به صورت مرتب پیگیر وضعیت جسمانی و روند درمان آقای داوری هستیم، افزود: یکی از سیاست‌های کلی ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد، پیگیری وضعیت مفاخر فرهنگی و ادبی استان است و انجام هر کاری برای این عزیزان را وظیفه و مایه افتخار برای خود می‌دانیم.

صدیقه چمن همسر این شاعر کهگیلویه و بویراحمدی روز شنبه بیست و ششم آبان ماه ۱۴۰۳ در گفت‌وگو با خبرنگاران با تشکر از مسئولان، هنرمندان و مردم، حضور و کمک آنها را در این برهه مایه دلگرمی دانست.

وی درباره آخرین وضعیت جسمی فریدون داوری توضیح داد: او اکنون در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شیراز بستری است.

وی تاکید کرد: از مردم می خواهم برای این هنرمند آرزوی سلامتی داشته باشند تا هر چه زودتر به جمع خانواده و مردم استان برگردد.

به گزارش برنا، فریدون داوری از شاعران پیشکسوت در استان کهگیلویه وبویراحمد است که سروده های حماسی و آیینی وی همراه با نوای موسیقی محلی زمزمه گوش و دل هم استانی ها و لرتباران است و مردم این دیار نیز با خاطرات و شعرهای این شاعر نام آشنا زندگی می کنند.

داوری ورود به عالم شعر و شاعری را از همان دوران نوجوانی و جوانی و با آن طبع شاعرانه و شیرین سخنی آغاز کرد و امروز به یکی از اسطوره ها در عرصه هنر و ادبیات و شعر آیینی در میان دوستداران و اصحاب فرهنگ و هنر شناخته می شود.

کسب رتبه نخست کنکور تربیت معلم، کسب رتبه ۲ در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه شیراز در فارغ التحصیلی جز ۲۰ نفر اول بخش ارشد در دانشگاه آزاد نجف آباد از جمله سوابق تحصیلی داوری است.

او در سال ۱۳۶۶ به دانشگاه شیراز راه یافت و در رشته زبان وادبیات فارسی چون دوره تربیت معلمی خود با رتبه ممتاز و نخبه فارغ التحصیل وکارشناس شد.

پس از تحصیل در سمت های امور تربیتی آموزش و پرورش دهدشت، مسئول اموزش دانشگاه پیام نور، رئیس اداره ارشاد اسلامی گچساران، معاونت اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان کار کرد.

داوری در قالبهای کلاسیک غزل ،مثنوی ، قصیده و دو بیتی می سراید ولی شاهکارش را در غزلهای ایلیش نمایانده است. اشعار محلی را در دو قالب غزل ومثنوی سروده و زیبایی سخن او همراه با سادگیش باعث دلنشینی شعرش شده به گونه ای که در حا فظه ایلی و فرهنگی استان از او چهره ای ماندگار ساخته است.

به طور نسبی او ۱۰ هزار بیت شعر دارد شعر را در بویراحمد همزاد جامعه عشیره ای می داند. شاعران معاصر ،پروین اعتصامی، شهریار و سهراب سپهری از شاعران مورد علاقه فریدون داوری هستند.

نمودهای شعری را سمبل‌های اسطوره‌ای، شاهنامه‌ای ،منظومه‌های بزمی، سترگ کوه دنا و تصاویر ایلی چون کوچ، تفنگ، اسب و عاطفه تشکیل می دهد.

او جز نخستین افرادی بود که در حوزه ادبیات دفاع مقدس استان قلم زد. سروده های «مو بچه عشایرم برنو وکولم» و سرود معروف حماسی استانی «ما کیستیم» از جمله سرودهای محلی ایشان است.

اشعار این شاعر کهگیلویه و بویراحمد از سوی خوانندگان لر زبان از جمله کورش رضوانی،کورش اسدپور و سایر هنرمندان مورد استفاده قرار گرفته است.

انتهای پیام 

برچسب‌ها: