شناسهٔ خبر: 69760195 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

اشکان شاپوری:

مهم‌ترین تأثیر فیلم‌ و سریال‌ها، ایجاد حس آرامش و کاهش استرس اجتماعی است

کارگردان منتخب جشنواره بین المللی آمریکا گفت: فیلم‌ها و سریال‌هایی با مضمون سلامت و بهداشت اجتماعی می‌توانند به تقویت ارتباطات در جامعه و بهبود روابط فردی کمک کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت(طبنا)،اشکان شاپوری، کارگردان نویسنده و تهیه کننده سینمای ایران در گفتگویی اختصاصی با خبرگزاری سلامت(طبنا) در خصوص جایگاه سینما و تلویزیون در رشد سلامت و بهداشت عمومی جامعه گفت: فیلم‌ها و سریال‌ها، در همه ادوار نقش پرنگی در زندگی انسان‌ها و رشد و تعالی سلامت و بهداشت جوامع ایفا کرده‌اند به طوری که از سینمای صامت در گذشته تا سریال‌ها، فیلم و حتی انیمیشن‌های پرطرفدار امروزی، همواره این رسانه‌ها به عنوان ابزاری برای سرگرمی و الهام‌بخشی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. اما آنچه شاید کمتر به آن توجه شده باشد پرداختن به موضوعات سلامت و بهداشت جامعه است.

این فیلمساز خوش آوازه کشور در ادامه تصریح کرد:  تأثیرات مثبت فیلم و سریال بر سلامت و بهداشت جامعه باید از سوی فیلمسازان مورد توجه قرار گیرد و این قشر تاثیرگذار با آفرینش آثار مناسب مسیر توسعه سلامت و بهداشت جامعه را هموار سازند.

شاپوری اضافه کرد: در دنیای پر تنش و پر استرس امروز، یافتن و ایجاد راهکارهایی برای مدیریت فشارها و حفظ سلامت  جامعه و توسعه سلامت افراد از اهمیت بالایی برخوردار است و فیلم‌ها و سریال‌ها با موضوع بهداشت و سلامت عمومی می‌توانند به عنوان یکی از این راهکارها عمل کنند.

این کارگردان بین المللی با اشاره به تاثیر فیلم و سریال بر سلامت جسم و روان یادآور شد: اولین و مهم‌ترین تأثیر فیلم‌ها و سریال‌ها، ایجاد حس آرامش و کاهش استرس اجتماعی است، به عنوان مثال تماشای فیلم‌های کمدی و شاد می‌تواند سطح هورمون‌های استرس‌زا را کاهش داده و به بهبود خلق و خو عمومی کمک کند.

وی که به تازگی جوایز بین المللی متعددی برای فیلم قصه پری کسب کرده است خاطر نشان کرد:  پروژه های سینمایی کمدی با چاشنی بهداشت عمومی با ایجاد لحظاتی از خنده و شادی، به مخاطبان امکان می‌دهند تا برای مدتی از دغدغه‌های روزمره فاصله بگیرند و ذهن خود را آرام کنند. این آرامش نه تنها به سلامت روان کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز منجر شود.

شاپوری با اشاره به اینکه در فیلمهایی که شخصیت‌ها بر مشکلات فائق می‌آیند، می‌توانند به بینندگان انگیزه دهند تا با چالش‌های زندگی خود روبرو شوند و این آثار، علاوه بر بهبود سلامت روانی، می‌توانند به تقویت انگیزه و افزایش اعتماد به نفس کمک کنند ابراز امیدواری کرد ساخت پروژه های تلویزیونی و سینمایی درجه یک با همکاری متخصصان و صاحبنظران بهداشت و درمان تاثیر بسزایی بر توسعه سلامت و بهداشت عمومی جامعه دارد.

این فیلمساز موفق در پایان یادآور شد: فیلم‌ها و سریال‌ها مورد نظر می‌توانند ابزارهایی قدرتمند برای تقویت سلامت جسمی و روانی باشند. به طوری که این آثار، با ایجاد لحظاتی از آرامش، سلامت، کاهش استرس و ارائه داستان‌هایی الهام‌بخش، به مخاطبان کمک می‌کنند تا با چالش‌های زندگی بهتر روبرو شوند و سلامت خود را بهبود بخشند.