محسن پاپری زارعی امروز، ۲۶ آبان ماه در یکصد و چهل و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس که در سالن جلسات دفتر نماینده ولی فقیه در فارس برگزار شد، بیان کرد: امروز بیشترین چالشهای موجود در حوزه فرهنگی در رده سنی بین ۱۲ تا ۱۹ سال است.
وی ادامه داد: برای فرهنگسازی در رده سنی ۱۲ تا ۱۹ سال هیچ نقشی برای آموزش و پرورش، حوزه هنری، کتابخانهها و حوزه ورزشی تکلیف و تعریف نشده است، در صورتی که این نهادها میتوانند نقش بسزایی در تربیت فرهنگی قشر نوجوان داشته باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس تصریح کرد: نقشه مهندسی فرهنگی کشور و استان یک نقشه فرهنگی جامع است که تقسیم کارها و شرح وظایف مشخص شده است، لذا میتوان در همان راستا حرکت کرد تا تکالیف و اهداف مشخص شود.
شهیده کرباسی میتواند به عنوان یک محور تمدنساز مورد توجه باشد
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس نیز در این نشست بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) نگاه بلندی به تاریخ درخشان سرزمین ایران دارند و ظرفیت بسیار مهم و ماموریت راهبردی تمدنسازی را در فارس به خوبی به تصویر کشیدند.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسن قانع ادامه داد: در نگاه فکری و منظومه معرفتی رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) مراحل پنجگانهای برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی در نظر گرفته شده است؛ مرحله اول، انقلاب اسلامی بود که تحقق پیدا کرد. مرحله دوم، نظام اسلامی بود که مستقر شد. مرحله سوم دولت اسلامی، مرحله چهارم جامعه اسلامی و مرحله پنجم تمدنسازی اسلامی است.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب (مدظله)، ایران اسلامی را خاستگاه تمدن نوین اسلامی میدانند، گفت: تمدن نوین اسلامی به معنای پیشرفت همهجانبه است و اگر به دنبال مصداق عینی برای درک تمدن نوین اسلامی باشیم، متوجه میشویم که هدف ملت ایران و هدف انقلاب اسلامی ایجاد یک تمدن نوین اسلامی است، بنابراین ایران ظرفیت تمدنسازی در سطح جهان را دارد.
قانع تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) ظرفیت شیراز را در مرحله جامعهسازی و هویت جامعهسازی به کشور عرضه کردند، لذا تلفیق دین، هنر و حماسه از سوی رهبر معظم انقلاب بر اساس یک نگاه تاریخی هویتشناسی و هویتپردازی صورت گرفته است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس در ادامه سخنان خود شهیده معصومه کرباسی، نخستین شهیده ایرانی راه قدس را یک محور تمدنساز دانست که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.
دینباوری را ملاک کار قرار دهیم
رئیس دانشگاه شیراز نیز در ادامه این نشست بیان کرد: کاملترین و جامعترین برنامه مهندسی فرهنگی، دین است. اگر تلاش داشته باشیم مردم را دین باور کنیم و فروع دین، اصول دین و اخلاقیات را محور قرار دهیم میتوانیم به اهداف مورد نظر که تربیت انسان کامل است، برسیم.
محمد موذنی ادامه داد: تمام اجزای مهندسی فرهنگی باید بخشی از مجموعه دین را پوشش دهند، کارتونها و فیلمها و... باید بتوانند بخشی از دین را ترویج کرده و آن را تقویت کنند.
از تجربه مفید کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس استفاده کنیم
مدیرکل صدا و سیمای استان فارس نیز در این نشست بیان کرد: کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس تجربه موفقی بود که تلفیق هنر، حماسه و دین را به خوبی منعکس کرد، لذا این موضوع را باید دستمایه همافزایی و نگاه قرارگاهی قرار دهیم و میتوان از این تجربه خوب کنگره بهرهبرداری کرد.
امیر رئوف افزود: بالغ بر ۷ هزار برنامه فرهنگی در طول برگزاری کنگره اجرا شد، بنابراین از این تجربه میتوان برای برگزاری و اجرایی شدن نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس استفاده کرد.
انتهای پیام