شناسهٔ خبر: 69758968 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون سازمان اموال تملیکی خبر داد:

فروش ۸۷۲ میلیارد تومان چای دبش توسط املاک تملیکی/ حراج حضوری چای در تهران

تهران- ایرنا- معاون بهره‌ برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع‌ آوری و فروش اموال تملیکی گفت: از اواخر سال گذشته تاکنون از مجموع ۲۵ هزار تن چای دبش تحویلی، ۶ هزار و ۶۹۵ تن به ارزش بیش از ۸۷۲ میلیارد تومان به فروش رسیده که مبلغ آن به خزانه کشور واریز شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سعید غلامی» امروز (شنبه) در نشست خبری درباره «مزایده‌ها و حراج پیش رو و ارائه گزارش تعیین تکلیف کالاهای تملیکی» که در محل این سازمان برگزار شد، افزود: در مجموع ۲۵ هزار تن چای دبش در چهار استان تهران، هرمزگان، البرز و کرمانشاه تحویل سازمان اموال تملیکی شده است.

معاون بهره‌ برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع‌ آوری و فروش اموال تملیکی اضافه‌کرد: ۱۷ هزار تن چای دبش به اموال تملیکی استان تهران، ۲ هزار تن به استان هرمزگان ، ۶ هزار تن به استان البرز و ۱۱ تن به استان کرمانشاه تحویل داده شده که از این میزان چای در تهران پنج‌ هزار تن به ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان، هرمزگان یک هزار و ۴۰۰ تن به ارزش ۲۶۰ میلیارد تومان و کرمانشاه ۱۲ میلیارد ریال به فروش رفته است.

وی گفت: رسالت اصلی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، تعیین تکلیف به موقع کالاهایی است که به شکل قانونی در اختیارش قرار می‌گیرد که با روش‌ های رقابتی و شفاف مانند فروش در مزایده سراسری الکترونیکی، حراج حضوری و روش مذاکره ای اموال به فروش می رسند.

غلامی با اشاره به کارنامه موفق این سازمان، اظهار داشت: اثرات مثبت فرایند فروش از محل املاک تملیکی، جلوگیری از تضییع اموال بیت المال، تامین بازار داخلی و کاهش هزینه های دولت را منجر شده است.

فروش ۵۲ پارت چای دبش در هرمزگان در نخستین حراج حضوری

معاون بهره‌برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه پرونده اقتصادی چای دبش یکی از پرونده‌ های مهم و ملی است، تصریح‌کرد: مهمترین کالای این شرکت، چای در مدل‌ ها و برندهای مختلف است و دیگر کالاهای این پرونده، ماشین آلات خط تولید چای و لوازم و ادوات جانبی بسته بندی است.

وی اضافه‌کرد: بنابراین با ورود مستقیم دادستانی تهران به این پرونده اقتصادی، سه اصل فروش مزایده‌ ای، حضوری و مذاکره‌ ای به این سازمان ابلاغ شده است.

غلامی ادامه‌داد: نخستین حراج حضوری چای دبش سازمان اموال تملیکی در دوازدهم آبان ماه در استان هرمزگان برگزار شد که دراین حراج بیش از ۵۲ پارت چای به ارزش ۱۸۰ میلیارد تومان به فروش رسید که توانستیم بخشی از نیاز تولیدکنندگان را تامین کنیم.

برگزاری نخستین حراج حضوری چای دبش در تهران، سه شنبه ۲۹ آبان

معاون بهره‌ برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع‌ آوری و فروش اموال تملیکی گفت: برای نخستین بار در حراج حضوری چای دبش تهران که روز سه شنبه (۲۹ آبان ماه) برگزار می شود، قرار است ۵۹ پارت یعنی بیش از یک‌هزار تن چای به ارزش ۵۳ میلیارد تومان به مزایده گذاشته شود.

وی افزود: به دستور دادستانی تهران اولویت فروش در چای دبش فروش نقدی است، اما به دلیل فسادپذیری کالا و اینکه کالایی در گمرکات و انبارها باقی نماند زمینه عرضه کالا به صورت مدت دار اعتباری (چهار ماهه) نیز فراهم شده است.

غلامی با تاکید بر اینکه صیانت از ایمنی، بهداشت کالاها، استاندارد بودن کالاها و همچنین اخذ گواهی بهداشت فنی خط قرمز سازمان اموال تملیکی است، اظهار داشت: برای فرایند فروش کالا در این سازمان به طور معمول یک بار نمونه گیری از کالاها انجام می‌شود، اما به دلیل حساسیت پرونده اقتصادی چای دبش و اقدامات سختگیرانه چهار تا پنج مرحله نمونه گیری انجام می شود.

وی تصریح کرد: در استان هرمزگان از حدود ۱۰۰ کانتینر در مرحله اول بخش محدود و در تهران فقط یک کانتینر کالا غیرقابل استفاده و مصرف انسانی بوده است، البته آن بخش از کالاهایی که مصرف انسانی ندارد به صورت ثانویه مانند کود یا مواد اولیه صنعتی به فروش می رسد.

معاون بهره‌ برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع‌ آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه فروش اصلی این سازمان مزایده‌های سراسری الکترونیک است، گفت: در معاملات حضوری بخشی از فعالان تجاری در حضور پیدا می کنند و کالا را به بالاترین نرخ می فروشند و در روش مذاکره ای کالاهایی که نزدیک به پایان تاریخ مصرف هستند به فروش می رسند.

وی افزود: متقاضیان خرید کالا تا ساعت ۱۶ روز دوشنبه (۲۸ آبان ماه) امکان بازدید از کالاها در تهران - شهرک صنعتی اشتهارد و در هرمزگان - بندر شهید رجایی مراجعه کنند و روز سه شنبه حراج حضوری تهران در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

غلامی اظهارداشت: در حراج قیمت پایه کالا اعلام و در نهایت به بالاترین مبلغ به فروش می رسد که خریدار باید ۱۰ درصد هزینه را به صورت نقدی در جلسه حراج پرداخت کند و مابقی ثمن معامله حداکثر طی سه روز باید پرداخت شود در غیز اینصورت مبلغ ودیعه به نفع دولت ضبط می شود.

وی اضافه کرد: در روش مدت دار متقاضیان می توانند ۱۰ درصد مبلغ را پرداخت و ۹۰ درصد را به صورت مدت دار طی چهار ماه پرداخت کنند که البته برای آن ضمانت نامه‌ بانکی در نظر گرفته می شود و پس از ۷ روز اداری متقاضی فرصت دارد که کالا را از محل انبار تحویل بگیرد.

وی تصریح کرد: همه متقاضیان در حراج حضوری استان هرمزگان به صورت نقدی چای دبش را خریداری کردند و حراج استان تهران دومین حراج حضوری چای دبش است.

معاون بهره‌ برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع‌ آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به اینکه چای دبش همچون شکری، کله مورچه‌ ای، قلمی و سیاه مخلوط در ۱۰ گرید به فروش می رسد گفت: نزدیکترین تاریخ انقضای چای دبش تا پایان سال ۲۰۲۴ و طولانی ترین زمان آن تا سال ۲۰۲۷ اعتبار دارد.

وی با تاکید براینکه آنچه که تاکنون به تولیدکنندگان در مزایده فروخته شده چای قابل مصرف خانوار نیست افزود: چای‌ های مزایده‌ ای همگی به تولیدکنندگان به فروش می‌رسد و برای مصرف خانوارها نیست.