شناسهٔ خبر: 69758949 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

چشم‌انداز مبهم جنگ اوکراین

تاکنون چند تلاش برای متوقف کردن جنگ اوکراین با شکست مواجه شده و در حال حاضر چشم‌انداز پایان این بحران همچنان مبهم است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از اولاف شولتز صدراعظم آلمان، به دلیل تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، انتقاد کرد.

شولتز برای نخستین بار طی ۲ سال گذشته طی یک تماس تلفنی با پوتین درباره جنگ اوکراین رایزنی کرد.

صدراعظم آلمان از پوتین خواست تا مذاکرات را با اوکراین آغاز کند تا منطقه را در مسیری برای «صلح عادلانه و پایدار» قرار دهد.

پوتین در این تماس تلفنی تاکید کرد که بحران کنونی نتیجه مستقیم سیاست‌های تهاجمی ناتو است.

رئیس‌جمهور روسیه، گفت: توافق‌های احتمالی باید منافع روسیه در حوزه امنیت را در نظر بگیرد، از واقعیت‌های سرزمینی جدید ناشی شود و مهم‌تر از همه، ریشه‌های درگیری را از بین ببرد.

این تماس در زمان دشواری برای ارتش اوکراین انجام می‌شود، زیرا نیرو‌های روسیه در چندین منطقه در شرق اوکراین پیشروی می‌کنند و انتخاب مجدد دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا همچنین پرسش‌هایی را در مورد آینده کمک‌های واشنگتن به کی‌یف ایجاد می‌کند.

چشم‌انداز مبهم تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ اوکراین

کرملین تاکید کرد که برلین درخواست این گفت‎وگوی تلفنی را کرده است

ولودیمیر زلنسکی این تماس تلفنی را تضعیف تلاش‌ها برای منزوی کردن روسیه عنوان کرده و گفت: اکنون ممکن است مکالمه‌ها و تماس‌های دیگری وجود داشته باشد و این دقیقا همان چیزی است که پوتین از مدت‌ها پیش می‌خواست.

وی بیان کرد: از بین بردن انزوا برای پوتین بسیار مهم است.

زلنسکی یادآور شد: این یک راهبرد ده‌ها ساله است که به روسیه اجازه می‌دهد از ایجاد هرگونه تغییر در سیاست‌های خود اجتناب کند.

رئیس‌جمهور اوکراین با بیان اینکه به نفع روسیه است که با مذاکرات موافقت کند، بیان کرد: در سال آینده باید جنگ را با دیپلماسی پایان دهیم.

وی تاکید کرد: اوکراین باید تمام تلاش خود را برای اطمینان از پایان یافتن جنگ با روسیه در سال آینده از طریق دیپلماسی انجام دهد.

زلنسکی پذیرفت که وضعیت میدان نبرد در شرق اوکراین دشوار است و روسیه در حال پیشروی است.

چشم‌انداز مبهم تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ اوکراین

رئیس جمهور اوکراین گفت که قوانین آمریکا مانع از ملاقات او با دونالد ترامپ، پیش از مراسم تحلیف شده است.

چشم‌‎انداز جنگ اوکراین

چندین تلاش صلح برای حل مناقشه روسیه و اوکراین تاکنون شکست خورده است؛ پیشنهاد صلح ۱۲ ماده‌ای چین برای این مناقشه از آتش‌بس فوری و احترام به حاکمیت ملی حمایت می‌کرد.

 این طرح خواستار لغو تحریم‌های غیر سازمان ملل، حمایت از غیرنظامیان و ترویج مذاکره و تاکید بر مسائل بشردوستانه و امنیت جهانی انرژی شد؛ با این حال، غرب با مطرح کردن ادعاهایی، آن را رد کرد.

مذاکرات ژنو در مورد مناقشه روسیه و اوکراین به دنبال ایجاد چارچوبی برای گفت‌وگو با هدف رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی و یافتن راه‌هایی برای حل مسالمت‌آمیز بود؛ موضوع‌های کلیدی شامل گسترش ناتو، تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و مدیریت درگیری در شرق اوکراین بود.

 با این حال، این گفت‎وگو‌ها به دلیل دیدگاه‌های متفاوت در میان طرف‌های درگیر با موانعی مواجه شد که منجر به پیشرفت محدود و ادامه بن‌بست در مذاکرات شد.

تلاش مجارستان برای میانجیگری در مناقشه روسیه و اوکراین با چالش‌های مهمی مواجه شد که به تصمیم اتحادیه اروپا برای سلب حق میزبانی نشست‌های وزیران خارجه به اوج خود رسید.

چشم‌انداز صلح در مناقشه اوکراین و روسیه در بهترین حالت مبهم باقی می‌ماند؛ یک راه‌حل بالقوه می‌تواند شامل ایجاد یک منطقه بی‌طرف و در عین حال رسیدگی به نگرانی‌های روسیه در ارتباط با ناتو باشد.

 با این حال، پویایی‌های ژئوپلیتیکی ریشه‌دار ممکن است درگیری را طولانی کند، ویرانی را بیشتر کند و تلاش‌های دیپلماتیک را پیچیده کند.

انتهای پیام/