شناسهٔ خبر: 69758473 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

گزارشگر سازمان ملل انگلیس را به انکار نسل‌کشی در غزه متهم کرد

گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در اراضی فلسطینی اشغالی، به انتقاد از اظهارنظر وزیر امور خارجه انگلیس درباره نسل‌‎کشی در غزه پرداخته و گفت او وقوع این جنایت در نوار غزه را انکار می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا،‌ «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در اراضی فلسطینی اشغالی، «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس را «منکر نسل‌کشی» نامید و گفت انگلیس «هیچ» کاری برای جلوگیری از قساوت‌ها در غزه انجام نداده است.

پایگاه خبری میدل ایست آی با انتشار این مطلب نوشت: آلبانیز،‌ چهارشنبه در گفت‌وگویی با میدل‌ایست‌آی به اظهارات لمی در اواخر اکتبر واکنش نشان داد که در آن، نسل‌کشی اسرائیل در غزه را انکار کرده بود.

او با گفتن این که اظهارت لمی ممکن است با «مصلحت‌اندیشی سیاسی» مطرح شده باشد، گفت با این وجود هم، چنین اظهارنظری باعث می‌شود کسی را «منکر نسل‌کشی» تشخیص دهند. این مقام سازمان ملل با بیان این که اطلاعی نداشته لمی یک وکیل بوده، افزود که شنیدن چنین نظری از کسی که با قانون آشنایی دارد، تعجب‌آور است.

دیوید لمی در ۲۹ اکتبر گفته بود که رژیم صهیونیستی در حال نسل‌کشی در غزه نیست، چراکه شمار افراد به شهادت رسیده در حملات آن، به میلیون‌ها نفر نمی‌رسد!

او در پارلمان انگلیس گفت: «عباراتی مانند نسل‌کشی، عمدتا، در مواقعی استفاده می‌شود که میلیون‌ها نفر زندگی‌شان را در بحران‌هایی مانند رواندا، جنگ جهانی دوم، هولوکاست از دست داده‌اند و شیوه‌ای که حالا از آن استفاده می‌شود،‌ از جدی بودن آن می‌کاهد.»

گزارشگر سازمان ملل: دیوید لمی منکر نسل‌کشی در غزه است ویرانی‌های گسترده در جنگ غزه

این در حالی است که آلبانیز در گفت‌وگوی خود با میدل‌ایست‌آی بیان کرد: مواردی که او به آن اشاره دارد،‌ مانند رواندا و هولوکاست، نسل‌کشی در آن‌ها به کشتار در مقایس کلان و نابودی عظیم منجر شده است. اما این آمار و ارقام کشته‌شدگان نیست که تعیین می‌کند نسل‌کشی انجام شده است یا نه، هر وکیلی این موضوع را می‌داند.

او افزود: ممکن است برخی از موضوعات علوم حقوقی باعث شده باشد که آقای لمی به نتیجه‌ای برسد که آن را بیان کرده است.

آلبانیز گفت: او با این کار، نسل‌کشی در استرالیا، کانادا یا آمریکا را نیز نادیده می‌گیرد که در آن نسل‌کشی انجام شده و در وهله اول، از طریق کشتار گسترده نبوده، بلکه نابود کردن نسل بومیان استرالیا بوده تا آن‌ها از جامعه استعماری سفیدپوستان اروپا ناپدید شوند.

با این حال، دفتر لمی در واکنش به اظهارات آلبانیز مدعی شد که وزیر امور خارجه انگلیس، مشخصا نگفت وقوع نسل‌کشی مستلزم «کشته شدن میلیون‌ها نفر» است. یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس به میدل‌ایست‌آی گفت: منظور او فقط این بود که این واژه، «عمدتا» برای چنین مواردی به کار می‌رود.

او در توجیه اظهارات وزیر امور خارجه انگلیس در حمایت از اقدامات رژیم صهیونیستی گفت: سیاست دیرینه انگلیس این بوده است که هرگونه قضاوتی درباره این که نسل‌کشی رخ داده است یا نه، موضوعی است که باید در دادگاه ملی یا بین‌المللی دارای صلاحیت یا دولت‌ها و نهادهای غیرقضایی بررسی شود.

گزارشگر سازمان ملل: دیوید لمی منکر نسل‌کشی در غزه است شهدای بی‌شمار حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه

میدل‌ایست‌آی در ادامه آورده است: دیوان بین‌المللی دادگستری در ماه ژانویه، در حکمی بدوی گفت که ممکن است اسرائیل معاهده نسل‌کشی ۱۹۴۸ را نقض کرده باشد. این دادگاه، فورا، تدبیری اتخاذ کرده و به اسرائیل هشدار داد که تضمین بدهد ارتش آن از هرگونه اقدام مرتبط با نسل‌‎کشی علیه فلسطینی‌ها خودداری کند. ممکن است چندین سال طول بکشد تا دیوان بین‌المللی دادگستری درباره این پرونده که از در دسامبر از سوی آفریقای جنوبی به جریان افتاده، حکم کاملی صادر کند.

تاکنون،‌ چندین کارشناس نسل‌کشی و گروه‌های پژوهشی، از جمله اندیشکده «جلوگیری از نسل‌کشی» نیز گفته‌اند اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه نسل‌کشی محسوب می‌شود.

آلبانیز در بخش دیگری از گفت‌وگو با میدل‌ایست‌آی بیان کرد که دولت حزب کارگر انگلیس کاری برای جلوگیری از نسل‌کشی که یکی از وظایف قانونی تعیین‌شده در معاهده نسل‌کشی است، انجام نمی‌دهد.

او افزود: سوالی که باید از آقای لمی پرسید، این است که انگلیس چه کاری برای جلوگیری از نسل‌کشی انجام می‌دهد؟ دیوان بین‌المللی دادگستری محتمل‌ بودن این نسل‌کشی را تایید کرده است.

این مقام سازمان ملل گفت: علاوه بر این، او چگونه ویرانی کامل غزه، از خانه‌ها گرفته تا مساجد، کلیساها، بیمارستان‌ها و نانوایی‌ها را توصیف می‌کند؟ چرا ۱۷ هزار کودک در حال که ما نظاره‌گر بودیم، کشته‌ شده‌اند و انگلیس چه کاری برای متوقف کردن آن انجام داده است؟ هیچ کاری.

انتهای پیام