شناسهٔ خبر: 69758363 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

استاندار فارس:

ایجاد فرهنگ عمومی نیازمند ابتکار و شیوه‌های نوین است

استاندار فارس معتقد است که فرهنگ عمومی با ابتکار، خلاقیت و شیوه‌های نوین ایجاد می‌شود و روش‌های کهنه در این زمینه پاسخگو نیست.

صاحب‌خبر -

حسینعلی امیری امروز، ۲۶ آبان ماه در یکصد و چهل و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس که در سالن جلسات دفتر نماینده ولی فقیه در استان فارس برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگ عمومی دامنه وسیعی دارد که از خانواده تا جامعه را در بر می‌گیرد و شکل‌گیری فرهنگ عمومی نیازمند کار فرهنگی باظرافت است.

وی با بیان اینکه در دفاع مقدس جو غالب و حاکم بر جامعه ما حمایت از دفاع مقدس بود و فرهنگ شهادت، فرهنگ عمومی بود، بیان کرد: فرهنگ ایرانی و اسلامی بسیار غنی است و هیچ تقابلی نیز با یکدیگر ندارد.

استاندار فارس تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی استان زمانی به اهداف خود خواهد رسید که توانسته باشد اعتقادات دینی را به فرهنگ عمومی تبدیل کند. 

امیری با بیان اینکه بخشی از فرهنگ عمومی را دستگاه‌های فرهنگی می‌سازند، گفت: دستگاه‌های اجرایی نباید اقدامات فرهنگی را به عنوان تکلیف اداری نگاه کنند، چرا که بی‌توجهی در این زمینه دنیای فرزندانمان را خراب خواهد کرد.

وی با تصریح اینکه یکی از ویژگی‌های فرهنگ غیر محسوس بودن آن است، تصریح کرد: ایجاد فرهنگ عمومی نیازمند ابتکار، خلاقیت و شیوه‌های نوین است و با روش‌های کهنه نمی‌توان فرهنگ عمومی ساخت.

استاندار فارس بیان کرد: فرهنگ عمومی به فرهنگ غالب مردم گفته می‌شود که مجموعه عقاید، ارزش‌ها و هنجارها را شامل می‌شود و نوعی اجبار غیررسمی از این هنجارها حمایت می‌کند.

امیری افزود: باید تلاش کنیم تا آداب ملی خود را با ارزش‌های دینی آمیخته کنیم. اگر حاکمیت را با حکمت آمیخته کنیم، می‌توانیم به عنوان مجریان امور فرهنگی، در این زمینه انجام وظیفه کنیم.

وی نقشه مهندسی فرهنگی را به عنوان سندی الزام‌آور دانست و گفت: برای تحقق این سند راهبردی، لازم است که تکلیف‌های دستگاه‌های مختلف، به کمیت‌های قابل ارزیابی تبدیل شوند تا قابل ارزیابی شوند.

نماینده عالی دولت در فارس با بیان اینکه هر اقدام فرهنگی پس از اعلام از سوی دستگاه‌ها، باید در شورای فرهنگ عمومی مصوب شود، اظهار کرد: با این برنامه اعتبارات فرهنگی به صورت متمرکز اختصاص پیدا می‌کنند و شفاف‌سازی صورت گرفته و در جامعه ظهور عملی پیدا خواهد کرد. بنابراین هر اقدام فرهنگی که نیاز به تامین اعتبار دارد باید تصویب و تأمین اعتبار شود.

امیری بیان کرد: بر اساس اصل ۵۷ قانون اساسی، فرمان رهبری مصداق قانون است که یا در قالب ابلاغات رسمی به شورای فرهنگی عمومی ارائه می‌شود و یا در قالب فرمایش ایشان باید مدنظر این شورا قرار بگیرد، لذا بنابر گفته ایشان دین، حماسه و هنر باید با هم تلفیق پیدا کند و باید به صورت منبع در نظر گرفته شود و فرهنگ عمومی را شکل دهد.

انتهای پیام