شناسهٔ خبر: 69757021 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آلودگی هوا سالی ۵۰ هزار میلیارد برای وزارت بهداشت خرج برمیدارد

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: هزینه‌ها و عوارض ناشی از آلودگی هوا به وزارت بهداشت بگونه‌ای است که سالانه ۴۰ تا ۵۰ همت در این زمینه برای درمان بیماران به نظام سلامت تحمیل می‌شود.

صاحب‌خبر -


به گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از وبدا دکتر عباس شاهسونی با اشاره به مرگ ۳۰ هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوا در کشور گفت: راهکار مقابله با آلودگی هوا، درمان نیست بلکه باید پیشگیری کرد.
وی افزود: هزینه‌ها و عوارض ناشی از آلودگی هوا به وزارت بهداشت بگونه‌ای است که سالانه ۴۰ تا ۵۰ همت در این خصوص برای درمان بیماران به نظام سلامت تحمیل می‌شود و تمام مراکز بهداشتی و درمانی و اورژانس در شرایط آلودگی هوا به ویژه برای همه گروه ها، آماده خدمت رسانی هستند.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه بر اساس قانون هوای پاک باید ۳۰ درصد از انرژی‌هایی که سالانه تولید می‌شوند، تجدیدپذیر باشند، گفت: اما از سال ۹۶ تا کنون طبق گزارش سازمان محیط زیست فقط ۶۰۰ مگاوات تولید انرژی تجدیدپذیر داشته ایم و ۶ درصد از انرژی‌های تولید شده، تجدیدپذیر بوده اند.
وی با اشاره به اینکه دو و نیم میلیون خودرو فرسوده در کشور تردد می‌کنند که باید از رده خارج شوند، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۲ میلیون موتورسیکلت در کشور تردد می‌کنند که ۹۰ درصد آنها فرسوده است و سال گذشته فقط ۶ هزار موتورسیکلت به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده اند و بسیاری از وسایل حمل و نقل عمومی و سنگین، معاینه فنی ندارند.  
شاهسونی ادامه داد: با این وجود میزان ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در کشور حدود ۳۰ میکرو گرم بر متر مکعب بود که با وجود افزایش تعداد خودرو‌ها و مصرف سوخت، بر اساس گزارش سال گذشته همین میزان ثابت مانده است.
وی با اشاره به شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی در ساعات شروع و پایان کار مشاغل، گفت: در فصل پاییز و فصول سرد سال، بیماری‌های تنفسی نیز شیوع دارد و استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی می‌تواند حتی به کاهش بیماری‌های تنفسی کمک کند.
 رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره ماسک‌های مناسب شرایط آلودگی هوا نیز گفت: ماسک N۹۵ برای شرایط آلودگی هوا توصیه می‌شود که می‌تواند ۹۵ درصد از ذرات معلق را حذف کند البته این نوع ماسک ممکن است در دسترس نباشد یا هزینه تهیه آن بالا باشد بنابراین استفاده از دو ماسک طبی نیز در این شرایط توصیه می‌شود چراکه می‌تواند تا ۷۰ درصد ذرات معلق را حذف کند.