به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین رضا اسکندری، دبیر کنگره بینالمللی امناءالرسل امروز شنبه ۲۶ آبان ماه در سالن جلسات آیتالله حائری مرکز مدیریت حوزههای علمیه با ارائه گزارشی از روند انتخاب شخصیتهای حوزوی صاحب مکتب و جایگاه علمی و اندیشهای در حوزههای علمیه جهان تشیع گفت: همانگونه که بیان شد این کنگره به منظور پاسداشت و احیای آثار عالمان شیعه از قم، نجف، لبنان و مشهد گرفته تا دیگر بلاد اسلامی برگزار میشود و ریاست آن برعهده آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور است.
وی خاطرنشان کرد: نخستین کنگره دو سال گذشته با موفقیت برگزار شد و برکات فراوانی در تقریب اندیشههای علمی و فقهی و نیز نوآوریهای حوزههای قم و نجف و به تبع آن در مشهد و دیگر بلاد شیعی داشت.
سه شخصیت برای سه سال آینده
دبیر کنگره امناءالرسل با بیان اینکه بزرگان و مدیر حوزههای علمیه بر تداوم فعالیت کنگره تاکید دارند، افزود: بر این اساس نشست شورای سیاستگذاری کنگره با حضور اعضای حقیقی و حقوقی برگزار شد و در جلسات کاری، شخصیتهای علمی از قم، نجف، مشهد و لبنان و... مورد بحث و بررسی قرار گرفتند و در نهایت مقرر شد با هدف تعامل و تبادل علمی از میان شخصیتهای جهان تشیع در سه سال پیاپی، کنگرههایی با نام سه شخصیت حوزوی بر اساس موضوعات و اهداف کنگره با همکاری حوزههای علمیه ایران و عراق و نهادهای علمی - فرهنگی برگزار شود.
اسکندری با ذکر نام این شخصیتها، ادامه داد: شهید سیدحسن نصرالله، آیتالله العظمی صافی گلپایگانی و آیتالله سید هبةالدین شهرستانی، از علمای تراز حوزههای علمیه قم، نجف و لبنان در کنگره امناءالرسل برای سه سال آینده محور خواهند بود.
محور کنگره دوم شهید سید حسن نصرالله
دبیر کنگره بینالمللی امناءالرسل بیان کرد: با عنایت به شهادت سیدحسن نصر الله، دبیرکل فقید حزب الله لبنان توسط رژِیم جعلی و کودککش اسرائیل و با اهتمام به اینکه یکی از محورهای اصلی کنگره ظلمستیزی عالمان شیعه است، کنگره بعدی امناءالرسل با یاد و نام شهید مقاومت سیدحسن نصر الله برگزار خواهد شد و انتظار میرود تا سالگرد این شهید عزیر، تمهیدات لازم برای برگزاری آن در قم، نجف، مشهد و لبنان اندیشیده شود.
استاد حوزه علمیه قم گفت: نهادها و سازمانهای عضو کنگره برای هرچه باشکوهتر برگزار شدن این کنگره میبایست در رایزنی با مدیران ارشد خود و فراهم نمودن مقدمات کنگره تلاشی مضاعف داشته باشند.
رایزنی با همراهان، بیوت و شاگردان
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین رضا مختاری، مدیر مؤسسه کتابشناسی شیعه با اشاره به ابعاد شخصیتی سه عالم مطرح شده برای سه سال متوالی گفت: در خصوص شخصیتهای علمی و سیاسی حوزههای علمیه نیازمند رایزنی با همراهان، بیوت و شاگردان در جمع آوری اطلاعات علمی و نیز سجایای اخلاقی آنان هستیم.
وی با اشاره به جایگاه مبارزاتی سیدحسن نصرالله افزود: برای شناخت بیشتر مکتب شهید نصرالله باید با همراهان و همرزمان و نیز مسئولان جبهه مقاومت ارتباط داشته باشیم و ناگفتههای این مجاهد فی سبیل الله را تبیین و تشریح و در تاریخ پرافتخار حوزه و روحانیت ثبت کنیم.
وی ادامه داد: نگاه چند محصولی به آثار و تولیدات این کنگره، برکات فراوانی در تبیین و تشریح نقش روحانیت ظلمستیز برای ثبت در تاریخ خواهد داشت؛ لذا باید با گفتوگوهای تفصیلی و نیز تبدیل سخنرانیها، مصاحبهها و بیانات ایشان در نشستها و جلسات کاری به متن، موسوعهای در شان شهید مقاومت تدوین و به زبانهای گوناگون ترجمه و بخشهایی از آن را در قالب فیلم، مستند و کلیپ آمادهسازی کرد.
اطلاعرسانی نظاممند رمز موفقیت کنگره
سپس عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با استقبال از برنامههای خوب کنگره علمی امناءالرسل اظهار کرد: قطعا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظرفیتهای خود را در اختیار مسئولان کنگره قرار خواهد داد.
وی افزود: یکی از موضوعات جدی در بحث کنگرههای ملی و بینالمللی، اطلاعرسانی نظاممند با استفاده از ظرفیتهای رسانهای ملی و بینالمللی است که امیدواریم کمیته اطلاعرسانی کنگره در هماهنگی با رسانهها با تولید اخبار وزین و محتوای فاخر، فرهیختگان سه کشور ایران، عراق و لبنان را به فراخوان آثار و نیز بیان ابعاد شخصیتی شهید مقاومت بسیج کند.
در پایان حجتالاسلام اسکندری با جمع بندی مطالب مطرح شده، کمیتهای از بین اعضای شورای هماهنگی جهت بررسی موضوعات کنگره تعیین و مقرر شد اعضای این کمیته در تعامل با بیوت و نهادهای ذیربط، ابعاد شخصیتی سه عالم مصوب برای سه کنگره آتی جمعبندی و به شورای سیاستگذاری کنگره ارائه کنند.
انتهای پیام