شناسهٔ خبر: 69754914 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شهر | لینک خبر

از سیر تا پیاز خرید بورسی شهرداری تهران

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری شهر تهران گفت: در خرید از بورس تمرکز ما بر پروژه‌محوری است.

صاحب‌خبر -

حمید حامدی زاده مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری شهر تهران در گفت‌وگو با شهر با اشاره به اینکه در حال حاضر در بازار گردش کالا دچار تغییرات فراوانی شدیم و کسانی که خود را با این تغییر وفق ندهند طبیعتا عقب افتادگی خاصی دارند، اظهار کرد: با توجه به اینکه برای ما در شهرداری تهران تامین کالا و مصالح اهمیت ویژه‌ای داشت و بر روی سه موضوع سرعت تحویل کالا برای اینکه کالا بتوانیم سریع‌تر مصالح را برای پروژه‌های شهری آماده کنیم، کیفیت و قیمت مناسب کالا و شفافیت تاکید داریم. در بورس خریدار و فروشنده و محل تحویل جنس کاملا مشخص هستند.

وی با تاکید بر اینکه در سال ۱۴۰۳ تقریبا تمام عملیات بورسی که در سال ۱۴۰۲ انجام دادیم را در ۴ ماهه اول انجام دادیم، اظهار داشت: حدود ۷۰ هزار تن مصالح از جمله میلگرد، سیمان و مواردی که می‌شد از بورس تامین کرد را تامین کردیم که این امر تقریبا دو و نیم برابر کل عملکرد سال ۱۴۰۲ بود و بالطبع سال ۱۴۰۲ نیز خود دو برابر سال ۱۴۰۱ بود، به این معنی که تداوم رشد مستمرا ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری شهر تهران با تاکید به اینکه در بورس قیمت‌ها در دو شکل مشخص می‌شود، بیان کرد: برخی از کالاها مثل میلگرد تنظیم بازاری است یعنی قیمت تقریبا کف بورس مشخص است و یک تلورانس سقف برای آن مطرح می‌شود و ناظر بورس بر این سقف حاکم است. این امر نشان می‌دهد که هرکسی که توانایی سرعت بیشتر در خرید، توان مالی بیشتر و قدرت مانور خوبی بر روی مسائل منابعی داشته باشد، می‌تواند بهتر از این فرصت استفاده کند.

وی با تاکید بر اینکه تا زمانی که جنس تحویل نشود؛ کسی که فروشنده است نمی‌تواند تضامین خود را آزاد کند، گفت: بورس از فروشندگان بابت اجناسی که عرضه می‌کنند، تضامین می‌گیرد و تا ما تاییدیه ندهیم تضامین آزاد نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری شهر تهران با بیان اینکه در سال گذشته عمدتا مصالح مربوط به حوزه عمران بود را تامین می‌کردیم، تصریح کرد: این ارتباط با سایر معاونت‌ها نیز انجام شد و در حال حاضر حوزه‌های حمل‌ونقل، شهرسازی، خدمات شهری و سایر واحدهای شهرداری نیز در حال اضافه شدن هستند.

وی با تاکید بر اینکه خریدهای مناقصاتی را در سال گذشته از طریق سامانه ستاد انجام دادیم، گفت: به عنوان یکی از اولین شرکت‌ها به این سامانه ورود کردیم و حدود ۴۰ مناقصه تا سال گذشته برگزار کردیم. در سال جاری نیز در این چهار ماه تقریبا به همین میزان مناقصه برگزار شد که عدد قابل توجهی بود و خریدهای غیربورسی ما را پوشش می‌داد.

حامدی زاده افزود: در حال حاضر در مناقصاتی که در سامانه ستاد داریم انجام می‌دهیم بر روی موضوع حمایت از تولیدات داخلی تاکید می‌کنیم. اگر کالا تولید داخل باشد و کیفیت ساخت بالایی داشته باشد که حمایت از آن را می‌توانیم انجام دهیم.

وی ادامه داد: حتما مناقصه را به سمتی خواهیم برد که از کالای دانش‌بنیانی و تولید داخل استفاده کنیم. اما برخی کالاها نیز هستند که در کشور وجود ندارد و ناچار هستیم از خارج وارد کنیم.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری شهر تهران گفت: امسال سفارشات را در مجموع معاونت مالی و اقتصادی در ابتدای سال جمع‌آوری کردیم و تمرکز ما بر پروژه‌محوری بود. در حال حاضر بنا به دستور معاون مالی و اقتصادی، تمام خریدهای شرکت نیز بر مبنای پروژه‌ها صورت می‌پذیرد.

وی افزود: از تمام پروژه‌هایی که در شهر تهران هستند و مصالح، یک اینفو در می‌آوریم و هر سه یا چهارماه یک بار این اینفو را به روزرسانی می کنیم تا مشخص شود چه مقدار مصالح برای پروژه‌ها تامین شده است. به تبع آن با تامین مصالح، پیشرفت پروژه نیز صورت می‌پذیرد. البته اکنون تمرکز بیشتر بر روی پروژه‌های عمرانی مختلف مانند ادامه بزرگراه یادگار امام، شهید بروجردی، شهید شوشتری و... است.

انتهای پیام/