شناسهٔ خبر: 69754078 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

اسماعیل آذر مطرح کرد؛

اشتیاق به مطالعه را باید از خانواده‌ها و مدارس آغاز کنیم/ ضرورت راه‌اندازی سامانه‌ای مشابه ۱۱۸ برای معرفی کتاب

اسماعیل آذر، نویسنده و مدرس ادبیات معتقد است ایجاد اشتیاق به کتابخوانی را باید از خانواده‌ها و مدارس آغاز کنیم.

صاحب‌خبر -

اسماعیل آذر به ستاد خبری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: در این دنیا کوچک‌ترین اقدامات نیز تاثیرگذارند. یک گام از نقطه الف به نقطه ب تاثیرات بسیاری در پیرامون خود برجای می‌گذارد.

وی افزود: چه گام‌های سیاه و چه گام‌های سپیدی که برمی‌داریم همگی بر جهان موثرند. در مورد کتاب هر اقدامی که انجام شود، موثر و مفید است. مسئله مهم میزان تاثیرگذاری اقدامات صورت گرفته است. به منظور دستیابی به تاثیرگذاری هرچه بیشتر رویدادهای فرهنگی، شیوه نگرش به این رویدادها و روش برگزاری آنها باید تغییر کند.

آذر ادامه داد: البته این رویدادها به تنهایی کافی و تاثیرگذار نیستند. برای افزایش سرانه مطالعه و علاقه‌مندی مردم به کتابخوانی، باید از خانواده‌ها شروع کنیم. اگر پدر و مادری به جای مطالعه کتاب و روزنامه، سریال ببینند و اوقات فراغت خود را در شبکه‌های اجتماعی بگذرانند، طبیعی است که فرزندانشان نیز علاقه‌ای به مطالعه کتاب نخواهند داشت. همچنین باید علاقه و شور و اشتیاق به کتابخوانی را از مدارس آغاز کنیم. معلم‌ها باید کتاب‌های مفید و مناسبی را برای مطالعه در اوقات فراغت به دانش‌آموزان پیشنهاد دهند.

گرانی کتاب، عاملی تاثیرگذار

نویسنده کتاب «تاریخ هزار ساله شعر پارسی درباره امام رضا (ع)» در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات صنعت نشر ایران گفت: متاسفانه تحریم‌ها موجب افزایش قیمت کاغذ و در نتیجه گرانی کتاب شده است که باید درباره آن فکری کرد.

آذر با اشاره به کتاب‌های بی‌کیفیتی که در بازار کتاب منتشر شده است، بیان کرد: امروزه بسیاری از کتاب‌ها کپی‌برداری از چند کتاب است. قطعا اگر افراد عالم و باسواد، کتابی بنویسند با استقبال مردم مواجه خواهد شد. متاسفانه امروزه ناشران کمی کتاب‌های خود را به صورت سنجیده چاپ و روانه بازار می‌کنند.

رویداد فرهنگی باید دستاوردی مرتبط داشته باشد  

آذر درباره تاثیر رویدادهای فرهنگی بر افزایش وفاق و همبستگی گفت: رویدادهای فرهنگی باید به صورت مستمر برگزار شده و دستاوردهای فرهنگی مرتبط داشته باشد. مثلا اگر شما برای خرید غذا به بیرون از خانه می‌روید، با یک پرس غذا باز می‌گردید و دستاوردی مرتبط با هدف خود دارید. دستاوردهای رویدادهای فرهنگی نیز باید مرتبط با هدف برگزاری رویداد باشند.

وی افزود: مثلا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند تلفنی مانند ۱۱۸ برای کتاب‌ها در نظر بگیرد و کتاب‌هایی را که تازه به بازار معرفی می‌شوند، به مردم معرفی کند. برای پاسخگویی هم باید افراد متخصص در نظر گرفته شوند، مثلا برای خرید کتاب‌های جامعه‌شناسی جامعه‌شناسان حرفه‌ای باید به مردم پاسخ دهند. ادیبان برجسته هم می‌توانند برای کتاب‌های ادبی و داستان شهروندان را راهنمایی کنند، نه فردی که مثلا مدرک روانشناسی دارد، اما دانش کافی در زمینه کتاب و ادبیات ندارد.

صاحب کتاب «میراث عشق، جامع شعر عاشورا با مقدمه مفصل پیرامون در شعر دینی» اضافه کرد: اگر رویدادهای فرهنگی به صورت نامناسب و با نتایج نامرتبط با فرهنگ و هدف آن رویداد برگزار شوند، باعث تبدیل ارزش‌ها به ضد ارزش می‌شود.

سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از ۲۳ آبان ۱۴۰۳ شروع شده و تا سی‌ام آبان ادامه دارد.