به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دیوان عدالت اداری بخشی از آییننامه دورههای تحصیلی وزارت علوم را ابطال کرد.
بر اساس آییننامه دورههای تحصیلی وزارت علوم که اسفندماه ۱۳۹۴ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید، تحصیل همزمان دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری در همه دانشگاهها (دولتی و غیردولتی) و در همه شیوههای آموزشی ممنوع است.
این آییننامه مورد شکایت قرار گرفت و به دیوان عدالت اداری ارجاع شد. در این شکایت آمده است که بر اساس اصل ۴ قانون اساسی ممنوعیت تحصیل همزمان در چند رشته از آن جهت که در طلب دانش محدودیت ایجاد می کند و مانع گسترش علوم بوده مغایر موازین اسلام است.
بخشی از آییننامه خلاف شرع و قانون است
طبق ماده ۵ آیین نامه مصوب جلسه شماره ۸۸۹ در مورخ ۱۳۹۶/۱۰/۳۰ شورای عالی برنامهریزی آموزشی: آموزش رایگان برای هر دانشجو، در هر دوره تحصیلی صرفاً یکبار امکان پذیر است. در صورت عدم اجازه استفاده از اموزش رایگان این امر خلاف بند ۹ و ۱۴ اصل ۳ قانون اساسی بوده است؛ که تبصره ۲ ماده ۲۸ علت وجود این تناقض می باشد و نیز بر خلاف بند ۲-۶ سیاست های کلی علم و فناوری ابلاغی توسط رهبر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۳ می باشد. (۲-۶ توزیع عادلانه فرصتها و امکانات تحصیل و تحقیق در آموزش عالی در سراسر کشور)
در ادامه این شکایت آمده است که با دقت در منویات مقام معظم رهبری چنین استنباط می شود: (مدیران اسلامی موظفند کارکرد عدالت در کشور را ارتقا دهند و یکی از توصیه های مکرر معظم له تأکید بر مسأله علم و پژوهش و ایجاد عدالت آموزشی در میان اقشار مختلف مردم علی الخصوص دانشگاه و دانشگاهیان می باشد و این که تبعیض در توزیع منابع عمومی به ویژه در درون دستگاه های حکومتی منجر به ویژه خواری و بی عدالتی می شود و به شدت ممنوع است.)
تبصره ۲ ماده های ۱۹ و ۲۸ آیین نامه مصوب جلسه شماره ۸۸۹ در مورخ ۱۳۹۶/۱۰/۳۰ شورای عالی برنامه ریزی آموزشی بر خلاف قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارتعلوم، تحقیقات و فناوری است.
به استناد ماده ۸۰ قانون تشکیلات آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲و اصلاحات ۱۴۰۲ به دلیل این که مرجع تصویبکننده خارج از اختیارات قانونی خود مصوبه یا آییننامه را تصویب نموده است و مصوبه یا آییننامه با حکم شرعی یا مواد قانونی بالادستی مغایرت داشته است، استدعای رسیدگی و صدور حکم به ابطال موضوع شکایت را دارم.
شورای نگهبان: اطلاق ممنوعیت برای تحصیل همزمان خلاف شرع است
این شکایت به شورای نگهبان ارجاع شد و این شورا درباره مغایرت این مصوبه با موازین شرعی اعلام کرد که اطلاع ممنوعیت گفته شده خلاف موازین شرع است.
سپس هیئت عمومی دیوان عدالت آبان ماه ۱۴۰۳ تشکیل شد و حکم به ابطال بخشی از آییننامه دورههای تحصیلی وزارت علوم داد.
در این حکم آمده است که در اجرای حکم مقرر در ماده ۸۷ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ مبنی بر لزوم تبعیت هیات عمومی دیوان عدالت اداری از نظر فقهای شورای نگهبان درخصوص جنبه شرعی مقررات اجرایی، اطلاق تبصره ۲ ماده ۱۹ و تبصره ۲ ماده ۲۸ آییننامه مربوط به دورههای تحصیلی موضوع ابلاغیه شماره ۲/۴۳۰۶۹ مورخ ۱۳۹۷/۳/۱ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حد مقرر در نظریه مذکور خلاف شرع است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و مواد ۱۳ و ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ بطلان آن از تاریخ صدور اعلام میشود.
انتهای پیام/