خبرگزاری بسیج _ دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج با بیان اینکه احداث سامانههای خورشیدی تجمیعی در طرح جهاد روشنایی حمایتی در دستور کار قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: دستورالعمل احداث سامانههای خورشیدی حمایتی تجمیعی به شرکتهای توزیع برق و بسیج سازندگی استانها ابلاغ شده است.
فرهی گفت: نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس به صورت انفرادی و تجمیعی در قالب تفاهمنامه ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی برای خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی در سراسر کشور از محل تسهیلات اشتغال زایی تبصره ۲ حمایت می شوند.
وی افزود: فرایند ساخت سامانههای خورشیدی تجمیعی حمایتی در سراسر کشور را تشریح و تصریح کرد: ارزیابی صورت گرفته از یک دوره نظارت بر اجرای طرح ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی برای خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی در سراسر کشور نشان داد که تعداد قابل توجهی از این خانواده ها، مکان مناسبی برای نصب سامانهها و یا مالکیت خانه محل احداث ندارند؛ به عبارتی دیگر امکان احداث سامانههای خورشیدی برای این گروه از خانوارها وجود نداشت؛ برای حل این مساله، مدل ساخت نیروگاههای تجمیعی برای این دسته از خانوارها پیشنهاد شد.
فرهی ادامه داد: روند شناسایی خانوادهها و ثبت نام متقاضیان برای ساخت نیروگاههای تجمیعی به صورت انفرادی صورت میگیرد، اما زمین ساخت نیروگاههای تجمیعی برای خانوادهها با مدل تعاونی، معرفی و با هماهنگی شرکتهای توزیع برق بررسی میشود. پس از اخذ مجوزهای مربوطه توسط ساتبا و تایید طرح ساخت نیروگاه تجمعی مدنظر، توسط بسیج سازندگی با مشارکت یکی از شرکتهای پیمانکار مورد تایید ساتبا طی قرارداد منعقده با خانوادههای مشارکت کننده با مدل تعاونی های اشتغال بسیج، از محل تسهیلات منابع تبصره ۲ به این خانوادهها آغاز میشود.
فرهی افزود : چهار الویت قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج برای طرح جهاد روشنایی در سال جاری : نصب پنلهای خورشیدی ۵ کیلو واتی برای واحد های مسکونی با الویت مناطق محروم، پنل تجمیعی برای صندوقها و تعاونیهای اشتغال، پنل خورشیدی برای چاه آب کشاورزی، توسعه پنل خورشیدی در کارخانجات و واحدهای صنعتی است.
دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج همچنین از برنامه این قرارگاه برای حمایت بسیج از تامین برق چاه های آب کشاورزی خبر داد و گفت: پیرو ابلاغ وزارت نیرو ، چاه های آب کشاورزی که دارای نیروگاه های خورشیدی هستند، از معافیت خاموشی برق در ساعات پرمصرف برخوردار خواهند بود. این بدان معنی است که این چاه ها در زمان اعمال خاموشی های برق در سراسر کشور، از قطع برق مستثنی خواهند بود و به صورت مداوم می توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
وی افزود: کاهش محصول، افت کیفیت تولیدات کشاورزی و خسارت های مالی سنگین بر کشاورزان، از جمله پیامدهای احتمالی این اقدام است. طبق آمار اعلام شده، در سال های اخیر که برنامه عدم برق رسانی به چاه های کشاورزی در ساعات اوج گرما اجرا شده است، کشاورزان با کاهش ۲۵ درصدی برداشت محصول در مقایسه با سال های قبل مواجه شده اند. بنابراین به طور مثال با در نظر گرفتن برداشت محصول پسته شهرستان مهولات که عددی در حدود ۱۰هزار میلیارد تومان می باشد، خاموشی چاه های کشاورزی خسارتی معادل ۲هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال به کشاورزان و تولیدکنندگان پسته تحمیل می کند.
فرهی ادامه داد: وزارت نیرو با در نظر گرفتن چالش های پیش روی کشاورزان، راهکاری نوآورانه را به اجرا گذاشته است. این مصوبه به کشاورزانی که حداقل ۸۰ درصد از نیاز چاه های خود را از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر تأمین می کنند، اجازه می دهد تا از برنامه خاموشی های ساعات اوج بار تابستانی مستثنی شوند.
وی گفت: برنامه قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج در توسعه این پنلها در چاه های آب کشاورزی هدف چندگانه ای را دنبال می کند. نخست آنکه با تشویق کشاورزان به احداث نیروگاه های تجدیدپذیر به توسعه این منابع انرژی پاک کمک می کند. همچنین، این معافیت از خاموشی، امنیت و پایداری تولید محصولات کشاورزی را افزایش خواهد داد، زیرا کشاورزان دیگر نگران قطع برق و اختلال در فعالیت آبیاری زمین های زراعی خود نخواهند بود. از سوی دیگر، در کنار کاهش فشار بر شبکه برق سراسری، به دلیل خرید برق تجدیدپذیر از کشاورزان و صاحبان چاه های کشاورزی نوعی درآمدزایی جانبی برای آنها به شمار می روددر مجموع، این اقدام و برنامه عملیاتی بسیج سازندگی، گامی مثبت در جهت توسعه انرژی های تجدیدپذیر، تقویت بخش کشاورزی و تحقق اهداف توسعه پایدار محسوب می شود.
انتهای پیام/