شناسهٔ خبر: 69753203 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شهر | لینک خبر

‍ برای اولین بار در منطقه ۶ انجام شد:

تزریق آنتی‌بیوتیک، کود و موادغذایی به تنه درختان بیمار منطقه ۶

برای اولین بار در شهر تهران و به صورت پایلوت طرح تزریق مستقیم آنتی‌بیوتیک، مواد غذایی و سموم مختلف به تنه درختان بیمار، توسط اداره فضای سبز شهرداری منطقه ۶ تهران به اجرا گذاشته شده که می‌تواند از خشکیدن و نابودی بسیاری از درختان تهران به نحو جدی جلوگیری کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه۶ تهران، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۶ تهران با ابراز خرسندی از اجرای روش‌های نوین تیمار و مداوای درختان با تزریق انواع آنتی بیوتیک و سایر مواد مورد نیاز برای درمان گیاهان، اظهار کرد: فلسفه تزریق به گیاهان نیز مثل انسان‌ها نیاز به رسیدگی، درمان و تقویت دارند. درمان گیاهان تاکنون به روش‌های مختلف سنتی و قدیمی انجام شده، اما اکنون درمحدوده منطق شش پایتخت، شاهد اولین تجربه‌های تزریق آنتی بیوتیک، مواد غذایی و سموم آفت کش برتنه درختان بیمار و رنجور شهر هستیم.

حسن اختردانش، اضافه کرد: انواع گیاهان براساس نوع بیماری نیاز به مراقبت و درمان دارند، یکی نیاز به آنتی بیوتیک دارد، یکی محتاج مواد غذایی خاص است و دیگری نیاز به سموم مختلف برای رفع آفات گیاهی پیدا می‌کند؛ بنابراین نسخه درمان هر درخت بیمار را کارشناسان و متخصصان گیاهشناسی تجویز می‌کنند و روش درمان نیز تفاوت‌هایی دارد. گاهی کود را در آب حل می‌کنند و از طریق ریشه به گیاه می‌دهند، یک وقت دیگر کنار گیاه چاله و گودال درست می‌کنند و کود را داخل آن میریزند، بعضی اوقات نیز کود را به شکل محل درآورده و روی برگ درختان و گیاهان می‌پاشند، اما گاهی نیز نیاز است کود و یا مواد غذایی به شکل مستقیم و از طریق تزریق وارد تنه درختان شود، درست مانند انسان‌ها.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه۶ تهران، تصریح کرد: درگذشته روش درمان درختان و گیاهان به صورت سنتی بوده، اما اکنون با این ورژن‌های جدید، از نوع تزریق مواد غذایی، مدرن است و یکسری مشکلات روش‌های قبلی از جمله تهیه و نگهداشت دستگاه و ماشین آلات و مشکلات حمل و نقل را ندارد. این روش مدرن برای اولین بار درتهران و به صورت پایلوت دریکی دو تا منطقه تهران انجام شده که منطقه ۶ جزء آن است.

حسن اختردانش، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از معایب روش درمان درختان به شکل قدیمی و سنتی به جز مشکلات تأمین ماشین آلات و دستگاه، حجم بالای عناصر و موادیست که برای درمان گیاهان مورد نیاز است، به عنوان مثال شاید ۲۰ الی ۱۰۰ لیتر آب و کود برای یک درخت صرف می‌شد، اما در روش کنونی تزریق درحد چند سی سی است، خیلی حجم بالایی ندارد، حمل و نقل راحتی دارد، گیاه از طریق مکانیسم طبیعی آب را جذب و باعث جذب و انتقال مواد غذایی و سایرمواد مورد نیاز به داخل درخت می‌گردد.

وی بیان کرد: استفاده از روش تزریق درختان بیمار و نیازمند درمان، بیشتر مخصوص گیاهانی است که در روند طبیعی و از طریق ریشه، توانایی جذب و انتقال مواد مختلف از جمله کود، سموم و مواد غذایی را ندارند، در واقع با این روش تزریقی، مواد مورد نیاز سریع‌تر، جامع‌تر و کامل‌تر مدیریت شده و در اختیار گیاهان بیمار قرار می‌گیرد.

اختردانش اضافه کرد: مواد غذایی که با روش تزریق در اختیار گیاه قرارمی‌گیرند عناصر مختلفی از جمله میکرو و ماکرو، کم مصرف و پرمصرف می‌تواند داشته باشد مثل ازت، فسفر، پتاس از عناصر پرمصرف و بقیه هم از عناصر کم مصرف مانند آهن، روی، منگنز، بولیدن و سایر عناصر غذایی.

انتهای پیام/