به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، در آئین افتتاحیه این دوره از مسابقات، یوسف حجت سرپرست دانشگاه با اشاره به اینکه دانشگاه تربیت مدرس برای دومین بار میزبان مسابقه ره زیست است، در خصوص این دانشگاه گفت: دانشگاه تربیت مدرس در بین دانشگاههای کشور از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است و در برخی رتبهبندیها در رتبه دوم کشوری قرار دارد. اخیرا نیز در مراسم معرفی سرآمدان علمی کشور، ۴ نفر از اساتید دانشگاه تربیت مدرس به عنوان سرآمد علمی ایران انتخاب شدند و به تبع آن دانشگاه تربیت مدرس به همراه دو دانشگاه دیگر، موفق به کسب رتبه دانشگاه برتر شد.
وی با ابراز خوشحالی از اینکه دانشگاه تربیت مدرس امروز میزبان جوانان پر شور و نخبه کشور است، افزود: امروز کشور ما پتانسیلهای زیادی دارد. جوانان ما توانمندی انجام کارهای بزرگ و ایدههای خوبی دارند. اگر این توانمندی در جامعه نمود نمیکند، بخشی از آن به این دلیل است که بستر لازم، آماده و مهیا نیست.
حجت اضافه کرد: فضای کسب و کار و بستر لازم برای نوآوری و خلاقیت آماده نیست و تا حدودی وجود نداشته که برخی از دانشآموختگان ما، کشور را ترک می کنند. البته برای کمک به رفع این مشکل، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان قدمهایی برداشتهاند اما هنوز کافی نیست. در صنعتی که عوامل غیراقتصادی بیش از عوامل اقتصادی بر آن حاکم است، فضای نوآوری وجود ندارد.
سرپرست دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: نخبگان کشور در این مسابقات میتوانند تا حدودی خود را نشان دهند و با طرح ایدههای خود، کارهای خوبی انجام دهند اما امیدواریم شاهد روزی باشیم که بخش اقتصادی کشور هم بستر آمادهای داشته باشد تا دانش آموختگان و نخبگان در آن بیشتر بدرخشند. در بخش خصوصی، شرکتهای دانشبنیان خوبی داریم که نوآوری و فعالیت شما را ارج می نهند و طالب آن هستند. بخش قابل توجهی از اقتصاد کشور که در بخش خصوصی فعال است، اجازه رشد و نوآوری میدهد. امیدواریم این مسابقات انگیزهای باشد و شما را تشویق کند تا خلاقیت خود را برای حل مسائل کشور بکار گیرید و تجربهای برای کسب و کارهای آتی شما باشد.
حجت در پایان تصریح کرد: رشد ما روزی خواهد بود که جوانان ما کارآفرینی کرده و شرکتها و کسب و کارهای خود را راهاندازی کنند. اینگونه هم خودشان رشد میکنند و به موفقیت میرسند هم کشور پیشرفت میکند.
در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه، سامان حسینخانی معاون آموزشی دانشگاه در خصوص فناوری زیستی گفت: همه فناوریها یک طول عمر دارند. از آغاز پیدایش فناوری تا زمان رشد و بلوغ آن یک دوره ۳۰ تا ۴۰ ساله وجود دارد و اغلب بعد از این دوره آن فناوری دچار تحول جدی نخواهد شد. این موضوع در مورد فناوری زیستی هم صدق میکند بنابراین زمان زیادی نداریم.
وی یادآور شد: بیوتکنولوژی از سال ۱۹۹۰ شروع به رشد جدی کرد. برای این فناوری تخمین زده شده بود که در ۲۰۲۰ پایان میپذیرد. اما محصولات حاصل از فناوریهای زیستی همچنان در حال رشد هستند. اما به هر حال فناوریهای جدیدتر به زودی جای آن را میگیرد.
حسینخانی افزود: اگر ما همراه با این شتاب توسعه فناوری، حرکت کنیم میتوانیم موفق باشیم. تاریخ نشان داده که کشورهایی که همراه این رشد حرکت کردند به موفقیت رسیدند.
وی خاطرنشان کرد: کشور ما در زمینه فناوری زیستی خیلی رشد کرده است. ما پا به پای دنیا رشد کردیم. محصولاتی که در کشورهای توسعه یافته، تولید شد، در ایران نیز علیرغم کمبودها انجام شد و در این مورد زیاد عقب نیستیم. این امید وجود دارد که شما نیز در این حوزه در ایران پیشرفت کنید و با تبدیل ایده خود به فناوری، محصول و ثروت، زندگی خود و دیگران را تغییر دهید.
حسینخانی تصریح کرد: فناوری زیستی یک شبه خلق نشد و حاصل سالها فعالیت بود. پس از توسعه علم که از ۲۰۰ سال پیش آغاز شد، بشر به استفادههای آن فکر کرد. در خصوص علوم زیستی نیز، پس از توسعه آن، محصولات مبتنی بر فناوری زیستی، تولید و رشد کرد و به صنعت بزرگی با چرخه مالی وسیع تبدیل شد که در حوزههای مختلف کشاورزی، پزشکی، دارو، اقتصاد، صنعت، محیط زیست، تغذیه و ... رسوخ کرد.
وی در پایان اظهار داشت: دانشجویان در ره زیست ایدههای خود را به پروپوزال، کار عملی و یک محصول تبدیل میکنند. شما در مسیر و بستر خوبی هستید و میتوانید برای خود و دیگران شغل ایجاد کنید و به موفقیت برسید. شما میتوانید علاوه بر ایجاد و ارائه خدمات به کشور، زندگی خود و افراد پیرامون خود را متحول کنید و این همان ارزشهای واقعی و فصل مشترک زندگی تمام دانشگاهیان است.