شناسهٔ خبر: 69751573 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

هوش‌مصنوعی برای سینمای مستند یک چالش است/ تاکید «سینما حقیقت» بر تنوع آثار

دبیر هجدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت با تأکید بر تنوع آثار، کارگاه‌های تخصصی و پرداختن به موضوع هوش مصنوعی درخصوص رویکردهای تازه این دوره توضیحاتی را ارائه داد. دبیر هجدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت با تأکید بر تنوع آثار، کارگاه‌های تخصصی و پرداختن به موضوع هوش مصنوعی درخصوص رویکردهای تازه این دوره توضیحاتی را ارائه داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ در آستانه برگزاری هجدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت با محمد حمیدی مقدم دبیر این رویداد درخصوص تنوع موضوعی بخش مسابقه، کارگاه‌های آموزشی و تأثیر هوش مصنوعی بر سینمای مستند گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

رویکرد اصلی هجدهمین دوره سینماحقیقت تمرکز بر تنوع در بخش مسابقه است

برنا: رویکرد اصلی هجدهمین دوره سینما حقیقت چیست و چه تمهیداتی برای بخش مسابقه در نظر گرفته شده است؟

حمیدی مقدم: رویکرد اصلی ما در جشنواره هجدهم، تمرکز بر تنوع در بخش مسابقه است. این تنوع شامل سلیقه‌ها، ژانرها و مسائل مختلفی است که در سینمای مستند مطرح می‌شوند. ما با ترکیب گروه‌های مشاوره و استفاده از تجربیات آن‌ها، تلاش کرده‌ایم تا بخش مسابقه‌ای داشته باشیم که طعم‌های متنوعی از سینمای مستند را به مخاطبان ارائه دهد؛ از آثار جوانان گرفته تا پیشکسوتان. این ترکیب طبیعی به‌وجود آمده و امیدوارم بتواند رضایت مخاطبان را جلب کند.

برنا: درباره بخش کارگاه‌ها و ورکشاپ‌ها بگویید. این دوره چه برنامه‌هایی در این زمینه دارید؟

حمیدی مقدم: برای برگزاری کارگاه‌ها و ورکشاپ‌ها با انجمن صنفی کارگردانان و تهیه‌کنندگان سینمای مستند مشورت کرده‌ایم. هدف این است که کلاس‌ها و ورکشاپ‌هایی برگزار کنیم که واقعاً برای جامعه سینمایی مستند مفید باشد. برخی از این ورکشاپ‌ها و مسترکلاس‌ها توسط خود انجمن‌ها اجرا می‌شوند و ما در انتخاب اساتید نیز دقت کرده‌ایم تا موضوعات بین‌المللی و ملی مرتبط با نیازهای روز را پوشش دهیم. مثلاً موضوعاتی مانند هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر سینمای مستند، سند نگاری، تاریخ شفاهی، جعل سند و...  چالش‌های آینده در حوزه مستند هستند که مورد توجه ویژه ما قرار گرفته‌اند.

افراد برای حضور در کارگاه‌ها مانند سال گذشته باید ثبت‌نام کنند و حق عضویت داشته باشند.

مروری بر اساتید تاریخ مستند دنیا به جشنواره امسال اضافه شده‌است

برنا: جشنواره امسال چه بخش‌های جنبی‌ای دارد که ممکن است برای مخاطبان جذاب باشد؟

حمیدی مقدم: امسال در بخش‌های جنبی جشنواره برنامه‌های متنوعی داریم. با توجه به تعدد مستندهایی که در این دوره ثبت‌نام کرده‌اند، بخشی از این آثار را به ناچار خارج از مسابقه و در قالب نمایش ویژه قرار داده‌ایم تا طیف گسترده‌ای از مخاطبان هر شب به چهارسو بیایند و از تماشای این مستندها لذت ببرند. جشنواره‌های فیلم مستند دنیا مستندهای اجتماعی غلبه دارند اما امسال ما مستندهای اجتماعی، ورزشی، پرتره، سیاسی، برون‌مرزی، تاریخ‌نگاری و حتی مستندهایی در حوزه دفاع‌مقدس و امنیت ملی را داریم که فکر می‌کنم بسیار جذاب خواهند بود. همچنین، بخش نمایش فیلم‌های خارجی نیز به‌خوبی گزینش شده و شامل آثاری از سینمای بین‌المللی است.

علاوه بر این‌ موارد امسال مروری بر اساتید تاریخ مستند جهان خواهیم داشت. ۱۰ نفر را انتخاب کرده‌ایم که نام یک مستندساز ایرانی هم در کنار آن نام‌ها دیده می‌شود.

هوش‌مصنوعی برای سینمای مستند یک چالش است

برنا: یکی از موضوعات روز در حوزه مستند، چالش‌های مربوط به هوش مصنوعی است. آیا قصد اضافه کردن این بخش به جشنواره را دارید؟

حمیدی مقدم: هوش‌مصنوعی یک چالش است. بخش واقعیت، سندسازی یکی از مباحث داغ امروز است و ما نیز توجه ویژه‌ای به آن داشته‌ایم. در این جشنواره قصد داریم چالش‌های پیش‌روی سینمای مستند را در مواجهه با هوش مصنوعی از جمله مسائلی چون جعل سند و خلط واقعیت را بررسی کنیم. از پیش برنامه‌ریزی‌هایی داشته‌ایم که با حضور اساتید داخلی و خارجی به این مباحث بپردازیم و ببینیم که هوش مصنوعی چه تأثیری بر مستندسازی و واقعیت‌نگاری خواهد گذاشت. این بحث‌ها تنها مختص به سینمای داستانی نیستند، بلکه تأثیرات مستقیمی بر سینمای مستند نیز خواهند داشت و ما در این دوره قصد داریم این موضوع را به‌طور جدی مطرح کنیم.

خبرنگار: تبسم کشاورز

انتهای پیام/