شناسهٔ خبر: 69751379 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

گزارش|

مرغ همسایه گاز است، اما تبریز مازوت!/ ادامه مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی و مطالبه بر زمین مانده مردم

نیروگاه حرارتی تبریز که موجب آلودگی هوا شده است همچنان مازوت‌سوزی می‌کند و قطع شدن مازوت‌سوزی آن از سوی نیروگاه، مطالبه‌ای است که از سال‌های اخیر مردم کلان‌شهر تبریز همچنان در حال پیگیری هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی اکبرزاده؛ افزایش غلظت آلاینده‌ها و کاهش کیفیت وضع هوا، مسئله‌ای است که مردم کلان‌شهر تبریز طی چند سال اخیر با آن پدیده دست به گریبان بوده‌اند، به نحوی که سال گذشته مدارس کلان‌شهر تبریز بیش از ۲۰ روز و بنا بر تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوای استان آذربایجان شرقی غیرحضوری برگزار شده است.

عوامل مختلفی از جمله مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی تبریز، صنایع آلاینده، ناوگان فرسوده حمل‌ونقل شهری و چندین مورد دیگر دست به دست هم می‌دهد تا در کنار پدیده وارونگی هوا، وضعیت این کلان‌شهر را به حالت قرمز درآورد و موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیست‌محیطی برای ساکنان شود.

کمترین انتظار، مازوت‌سوزی استاندارد

با گذشت بیش از چهار دهه از مشکل تأمین برق نیروگاه تبریز و با علم بر علت آلودگی این کلان‌شهر چیست که تاکنون هیچ اقدام مؤثری در این خصوص صورت نگرفته است؛ مازوت‌سوزی نیروگاه تبریز در شرایط فعلی به نظر اجتناب ناپذیر می‌رسد، اما کمترین انتظار شهروندان تبریزی این است که مازوت استاندارد در اختیار نیروگاه قرار گیرد.

به گفته مسئولان نیروگاه تبریز، عدم تامین گاز کافی در زمستان باعث شده تا این نیروگاه از ۲۳ مهر اقدام به مازوت‌سوزی کند. با این حال برخی مسئولان محلی گزارش داده‌اند که هیچ‌گونه مازوت‌سوزی در نیروگاه تبریز انجام نشده است، که این اظهارات با واکنش‌های مختلفی مواجه شده است.

مصرف روزانه این نیروگاه حدود چهار میلیون لیتر یا متر مکعب مازوت و گاز است و در فصول سرد به طور ترکیبی ۲ میلیون لیتر مازوت و ۲ میلیون مترمکعب گاز مصرف می‌کند و با مصرف هر لیتر مازوت یا مترمکعب گاز سه مگاوات برق تولید می‌شود.

یا قید برق را بزنیم یا آلودگی هوا!

مازوت سوزی علاوه بر اینکه هوا را آلوده می‌کند هزینه‌های نگهداری دستگاه‌ها را نیز بالا می‌برد، اما برای تامین برق مورد نیاز بخش‌های مختلف، چاره‌ای نمی‌ماند و باید بین برق و آلودگی، یکی را در شرایط فعلی انتخاب کنیم یا قید برق را بزنیم یا آلودگی هوا را تحمل کنیم.

آنچه موجب ناراحتی بسیاری از مردم تبریز شده است آن است که معاون اجرایی رئیس جمهور در روز‌های اخیر خبر از ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت در چند کلان‌شهر کشور را داده که جای تعجب اینجاست که چرا شهری بزرگ مانند تبریز با وجود چنین نیروگاهی که موجب آلودگی شدید هوای کلان‌شهر می‌شود هم‌چنان جریان سوخت مازوت در نیروگاه حرارتی تبریز ادامه دارد.

این خبر با واکنش‌های بسیاری از سوی مسئولان و مردم تبریز مواجه شد که حتی چند روز گذشته بهرام سرمست در جلسه هم اندیشی با مدیران رسانه‌های آذربایجان شرقی بر پیگیری آن تاکید و قول حل شدن این مشکل را داد.

از مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خواستیم فعلا درخواستِ سوییچ کردن به مازوت را لغو کنند

روح الله متفکرآزاد چندی پیش نیز در نشست دانشجویی با بیان اینکه احتمال مازوت سوزی در تبریز تا چند وقت دیگر وجود دارد، گفت: ۱۷ مهر امسال نامه‌ای به مهندس توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نوشتم چرا که درخواستِ سوییچ کردن به مازوت را داشتند و از ایشان خواستیم که این کار فعلا انجام نشود.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به راه حل‌های خروج از ناترازی گاز تاکید کرد: یکی از راهکار‌ها این است که مازوت safe بسوزانیم، یعنی گوگرد ۳.۵ درصد تبدیل شود به استاندارد ۰.۵ درصد جهانی، در این راستا شرکت‌های دانش بنیان تمایل خود را در کمتر کردن آلایندگی سوخت مازوت اعلام کردند و ما نیز پیگیر هستیم.

نیروگاه تبریز و بناب هر کدام روزانه چهار میلیون لیتر مازوت مصرف می‌کنند

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی به دستور رئیس‌جمهور مبنی بر توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه تهران، اصفهان و کرج و حذف نام نیروگاه‌های تبریز و بناب با ابزار تاسف از این اقدام تاکید کرد: نیروگاه تبریز و بناب هر کدام روزانه چهار میلیون لیتر مازوت مصرف می‌کنند که در جای خود تعجب دارد.

علیرضا نوین تاکید کرد: بنابر شناختی که از رئیس‌جمهور داریم، به طور قطع آمار دقیقی به آقای پزشکیان ارائه نشده است، از این رو خواهان تشکیل یک میزگرد هستیم تا این مسئله به صورت جدی‌تری پیگیری شود تا مسئله مردم تبریز برطرف و حل شود.

مرغ همسایه گاز است، اما تبریز مازوت!

همچنین علی جعفری آذر نیز دیگر نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس در نطق صحن علنی از این مسئله گله کرد و گفت: آقای رئیس جمهور، مرغ همسایه غاز [گاز] است؛ برای تبریز، مازوت!

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس افزود: باید مسئله مازوت‌سوزی در استان‌ها به ویژه شهر تبریز مشخص شود و در این رابطه بی‌عدالتی صورت نگیرد.

علی جعفری آذر همچنین خاطرنشان کرد: تذکر بنده به معاون اجرایی رئیس جمهور است که دستور تامین سوخت برخی از نیروگاه‌ها همچون نیروگاه تبریز از طریق مازوت را داده است، در حالی که آقای رئیس جمهور خود سال‌ها معترض این مسئله بود، لذا خواهش می‌کنم؛ دستور دهید این ظلم برطرف شود.

البته نباید واکنش‌های مردم تبریز را نیز به جریان ادامه‌دار مازوت سوزی در نیروگاه حرارتی تبریز کمرنگ دانست و به مصوبه هیئت دولت مبنی بر تعطیلی مازوت سوزی در سایر کلان‌شهر‌ها بی تفاوت بود چراکه جلوگیری از مازوت سوزی نیروگاه تبریز مطالبه چندین ساله این مردم است و باید منتظر ماند که آیا دولت بر این مطالبه سال‌های اخیر مردم تبریز راهکاری پیدا خواهد کرد یا خیر؟