شناسهٔ خبر: 69750959 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در گفت‌وگو با دانشجو مطرح شد

طرح سئوال از وزیر نیرو برای تعلل در اجرای آب شیرین‌کن استان گلستان

نماینده مردم شهرستان‌های کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح سئوال از وزیر نیرو برای تعلل در حل مسائل فراروی آب شیرین کن گلستان گفت: احداث آب شیرین کن تنها راهکار رفع خشکسالی و کمبود آب شرب در این استان است.

صاحب‌خبر -

طرح سئوال از وزیر نیرو برای تعلل در اجرای آب شیرین‌کن استان گلستان

عبدالجلال ایری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: استان گلستان علی رغم برخورداری از جنگل و داشتن چهره سرسبز، سال‌هاست که از مشکل کم آبی و کمبود آب شرب رنج می‌برد؛ موضوعی که شاید پذیرش آن برای بسیاری از هموطنان سخت باشد.

معضل کم آبی در گلستان به ویژه در غرب این استان

نماینده حوزه انتخابیه غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی افزود: با وجود همه تلاش‌هایی که در سه سال گذشته برای ارتقا سطح بهره‌مندی مردم از آب شرب انجام شده است و چاه های متعددی بهسازی و حتی احداث شده است، اما همچنان معضل کم آبی در گلستان به ویژه در غرب این استان بغرنج و حاد است.

وی‌ گفت: علاوه بر بازسازی چند حلقه چاه‌، بهسازی شبکه توزیع، چند حلقه چاه از بخش خصوصی اجاره شده است تا بخشی از مشکل کم آبی منطقه برطرف شود اما به عقیده همه صاحب نظران تنها راه حل مشکل کمبود آب در منطقه احداث، هرچه سریعتر آب شیرین کن در سواحل خزر است.

هنوز نتوانستیم مقدمات حضور سرمایه‌گذار برای احداث آب شیرین کن را فراهم کنیم

ایری افزود : حدود دو سه سالی است که گرفتار مسائل اداری و بروکرسی هستیم و هنوز نتوانستیم مقدمات حضور سرمایه‌گذار برای احداث آب شیرین کن را فراهم کنیم که اصلی‌ترین چالش آن به فراهم نشدن موضوع خرید تضمینی آب از سوی دولت است.

وی گفت: صحبت‌های زیادی در خصوص آب شیرین کن انجام می‌شود اما هنوز مرحله نهایی ابلاغ سازمان برنامه و بودجه برای خرید تضمینی آب تولیدی به وزارت نیرو ابلاغ نشده است که در این خصوص از وزیر نیرو طرح سوال نموده‌ام.

نماینده مردم شهرستان‌های کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی گفت: از همه ابزارهای لازم برای پیگیری و رفع این مشکل اداری استفاده خواهم کرد زیرا در آغاز فصل گرم سال مجدداً دچار چالش بزرگ بی آبی در منطقه خواهیم بود.

مشکل ریل راه آهن مرکز شهر بندر ترکمن به کجا رسید؟

ایری گریزی به مسائل دیگر حوزه استحفاظی خود زد و گفت: یکی از چالش‌های اساسی اهالی شهر بندر ترکمن عبور ریل راه آهن از مرکز شهر و مشکلات ترافیکی ناشی از این موضوع است که برای حل آن چندین باکس بتنی ویژه زیرگذر به مدیریت شهری منطقه تحویل شده است.

نماینده حوزه انتخابیه غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: الان حدود دو سال است که این باکس‌های بتنی در منطقه وجود دارد و مدیریت شهری برای تامین حدود ۱۰ میلیارد تومان ناتوان است که این امر مشکلات زیادی را به مردم تحمیل کرده است.

ایری به اقدامات اخیری که تحت عنوان بازپس‌گیری اراضی ۱۶ هکتاری انجام شده هم اشاره کرد و گفت: این مباحث فقط یک فضاسازی از سوی شهرداری و حیف اموال مردم است.

عبدالجلال ایری گفت: بنده به عنوان نماینده مردم با سرمایه‌گذار اولیه در سال ۹۰ مذاکراتی را در کمیسیون عمران مجلس برگزار کردم که مقرر شده بود که سرمایه‌گذار به صورت رایگان عرصه را به شهرداری واگذار کند که به دلیل سنگ اندازی برخی‌ها این امر محقق نشد.

نماینده مردم بندر ترکمن کردکوی گمیشان و بندرگز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در ماه‌های گذشته قرارداد متممی با سرمایه‌گذار اولیه منعقد شد که بر اساس آن شهرداری باید ۶۲ میلیارد تومان به سرمایه‌گذار پرداخت کند تا شهرداری زمین خودش را پس بگیرد.

وی گفت: سرمایه‌گذاری که با شهرداری قرارداد داشت در حوالی سال ۹۰ حدود دو و نیم میلیون دلار از این محدوده درآمدزایی داشته است است بدون آنکه حتی یک ریال هزینه کند؛ چرا الان باید شهرداری برای گرفتن زمین خود تن به چنین ظلم آشکاری داده و ۶۰ میلیارد به او پول بدهد.

ایری ادامه داد: در حال حاضر شهرداری بندر ترکمن ۴۵ میلیارد تومان پول را به سرمایه‌گذار قبلی پرداخت کرده و باید ۱۷ میلیارد دیگر هم به او بدهد.

نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرداری بندر ترکمن برای تامین این پول بخشی از زمین واگذاری از سوی راه آهن را که دارای کاربری فضای سبز بود فروخته است که این معامله غیرقانونی است.