شناسهٔ خبر: 69750144 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفا آنلاین | لینک خبر

بیماری‌های کلیوی، تهدید خاموش سلامتی

بیماری های کلیه یا نارسایی مزمن کلیه ۱۰ درصد جمعیت جهان را به خود گرفتار کرده که با افزایش سن جمعیت، این آمار در حال افزایش است.

صاحب‌خبر - شفاآنلاین: سلامت > بیماری‌های کلیوی یکی از بیماری‌های خاموش و بدون علامت در زندگی امروزی است که در صورت طی نشدن روند درمان ممکن است منجر به ناتوانی طولانی‌مدت یا حتی مرگ شود، از همین رو، افزایش آگاهی در خصوص این مشکلات، گام موثری در راستای پیشگیری، تشخیص و درمان به موقع به شمار می‌رود.

به گزارش  شفا آنلاین : بیماری‌های کلیوی از جمله مشکلاتی است که با گسترش شهرنشینی و عادت های نادرست غذایی بیش از گذشته افزایش یافته است.

بیماری کلیوی، بیماری خاموش لقب گرفته است، زیرا اغلب افراد زمانی متوجه این نوع بیماری خود می شوند که به مرحله آخر آن یعنی دیالیز رسیده و رنج بی پایان آن را تجربه می کنند.

اغلب افراد در حالی به بیماری های کلیوی مبتلا می شوند که حتی از وضع خود خبر ندارند، نشانه های اولیه بیماری های مرتبط با کلیه جزئی و کم اهمیت به نظر می رسند و به همین دلیل ممکن است افراد چند سال با این نشانه ها زندگی کنند و حتی شکایتی هم نداشته باشند اما همین مشکلات کوچک به نارسایی کلیوی منجر می شود.

مشکلات وقتی حادتر شده که فرد بعد از مدتی متوجه از کار افتادن کلیه هایش شده و باید طبق نظر پزشک دیالیز شود و در این شرایط مشکلات متعدد اقتصادی و اجتماعی گریبانگیر خود و اطرافیانش می شود.

رئیس انجمن نفرولوژی ایران با بیان اینکه هم اکنون حدود ۸۰ هزار نفر در کشور بیمار پیوندی و دیالیزی هستند، گفت: در مورد نارسایی مزمن کلیه این عضو مهم بدن آمار دقیقی وجود ندارد.

دکتر شهرزاد عصاره، اضافه می کند که بیماری های کلیه یا نارسایی مزمن کلیه ۱۰ درصد جمعیت جهان را به خود گرفتار کرده که با افزایش سن جمعیت، این آمار در حال افزایش است.

این در حالی است اقداماتی برای درمان بهنگام بیماران کلیوی تمهید شده است و در این میان آگاهی و مراجعه بهنگام می تواند فرآیندهای بعدی درمان را تسهیل کند.

بیماری‌های کلیوی، تهدید خاموش سلامتی

وجود ۳۰۰ بیمار دیالیزی در شهر زنجان

مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر ۴۵۲ بیمار دیالیزی تحت پوشش در سطح استان وجود دارد، افزود: از این تعداد ۲۶۴ نفر را آقایان و ۱۸۸ نفر را بانوان تشکیل می‌دهند.

محمدرضا طهماسبی افزود: به تفکیک شهرستانی نیز شهر زنجان با ۳۰۰ بیمار دیالیزی بیشترین و سپس به ترتیب در خرمدره ۵۵ نفر، ابهر ۳۶، خدابنده ۳۴، طارم ۱۷ نفر و ایجرود ۱۰ بیمار دیالیزی تحت پوشش این خیریه قرار دارند.

مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با اشاره به اینکه طی ۶ ماهه نخست سال جاری ۶۸ بیمار دیالیزی در این مرکز پذیرش شده است گفت: متاسفانه نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۱۲ نفری پذیرش بیماران به وقوع پیوسته که علت بیماری این بیماران بیشتر از ناحیه سایر بیماری ها از جمله مشکلات مادر زادی، سنگ کلیه و سپس بیماری دیابت و فشارخون بوده است.

این مسوول، با بیان اینکه ۲۹۰ نفر از بیماران دیالیزی تحت پوشش را جامعه شهری تشکیل می دهد، تاکید کرد: متاسفانه بسیاری از بیماران کلیوی به دلیل نداشتن اطلاعات کافی، به این بیماری مبتلا شده اند.

وی اضافه کرد: اگر با بروز اولین علایم و نشانه بیماری کلیوی به پزشک متخصص مراجعه می شد، از پیامدهای ناگواری مانند نارسایی حاد کلیوی، مرحله دیالیز و پیوند کلیه، جلوگیری می شد و این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

طهماسبی با بیان اینکه انجمن خیریه کلیوی زنجان رویکرد آموزشی و پیشگیری خود بیماران مراقبتی را نیز تحت پوشش خود قرار می‌دهد، گفت: در حال حاضر ۴۴۹ بیمار مراقبتی از خدمات این انجمن بهره‌مند هستند که ۲۳۸ نفر از این بیماران را مردان و ۲۱۱ نفر زنان هستند.

انجمن خیریه کلیوی زنجان رویکرد آموزشی و پیشگیری خود بیماران مراقبتی را نیز تحت پوشش خود قرار می‌دهد، در حال حاضر ۴۴۹ بیمار مراقبتی از خدمات این انجمن بهره‌مند هستند که ۲۳۸ نفر از این بیماران را مردان و ۲۱۱ نفر زنان هستند. مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان ادامه داد: طی ۶ ماهه اول سال جاری ۲۴ بیمار مراقبتی به جمع بیماران مراقبتی تحت پوشش این انجمن اضافه شده است که بیشتر این بیماران پذیرشی آقایان، در رده سنی ۳۰ تا ۵۰ سال بوده و متاسفانه ۲ بیمار کودک مراقبتی ۹ و هفت ساله نیز در بین آنان وجود دارد.

وی با بیان اینکه طی ۶ ماهه اول امسال، ۹ بیمار دیالیزی، مورد عمل پیوند کلیه قرار گرفتند، گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۴۳.۷۵ درصدی مواجه شده که عمده ترین علت آن هزینه های بالای این عمل است.

مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان، خاطرنشان کرد: طبق درخواست های کتبی و حضوری ۱۵ نفر از بیماران دیالیزی تحت پوشش اعلام آمادگی برای عمل پیوند کرده اند و در انتظار کمک های خیرین نوع دوست زنجانی هستند تا با عمل پیوند از درد و رنج دیالیز خارج و به زندگی اجتماعی خود باز گردند.

طهماسبی یادآور شد: هم اکنون در همه شهرستانهای استان مرکز دیالیز و دفاتر انجمن کلیوی وجود دارد و خدمات حمایتی، پشتیبانی و درمانی برای عموم مدجویان به خصوص نیازمندان ارایه می‌شود.

وی اضافه کرد: تعدادی زیادی از افراد هدف با تشخیص پزشکان نورولوژی و اورولوژی، علائم بیماری داشتند اما نیاز به تشکیل پرونده برای آنها نبوده است.

طهماسبی با بیان اینکه ساختمان انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در چهار طبقه راه اندازی شده است، گفت: بخش دیالیز دارای ۳۰ تخت است که به طور رایگان در سه نوبت به ۹۰ بیمار دیالیزی خدمت ارایه می دهد.

وی با بیان اینکه پیوند عضو تنهاترین درمان اساسی بیماران دیالیزی است، اظهار داشت:‌ این انجمن با افزایش هزینه ها و تعداد بیماران کلیوی به کمک هرچه بیشتر مردم خیر و نوعدوست برای پشتیبانی از بیماران تحت پوشش نیاز دارد.

بیماری‌های کلیوی، تهدید خاموش سلامتی

۱۲۹ نفر بیمار پیوند کلیه تحت پوشش بیمه سلامت زنجان

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان نیز گفت: در راستای افزایش حمایت از بیماران دیالیزی و پیوند کلیه برای آنها بسته خدمتی تعریف و در سامانه‌های الکترونیک سازمان بیمه سلامت بارگذاری شده است و این بیماران در محل دریافت خدمت از مزایای صندوق بهره‌مند می‌شوند.

سعید کرمی زنجانی با بیان اینکه اغلب داروهای دیالیزی و پیوند کلیه تحت پوشش ۱۰۰ درصد سازمان بیمه سلامت قرار گرفته است اظهار داشت: در استان ۱۲۹ نفر بیمار پیوند کلیه و ۲۴۰ بیمار دیالیزی تحت پوشش بیمه سلامت هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان یادآور شد: برای پرداخت پاداش اهدای کلیه به اهدا کننده زنده، فرد اهدا کننده باید در اداره کل بیمه سلامت نشاندار شود.

این مسوول با بیان اینکه مبلغ پاداش اهدای کلیه از ۵۸۰ میلیون ریال به ۸۳۰ میلیون ریال در سال جاری افزایش یافته است گفت: این مبلغ از محل اعتبارات صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج به هر بیمه شده اهدا کننده کلیه پرداخت می‌ شود.

مبلغ پاداش اهدای کلیه از ۵۸۰ میلیون ریال به ۸۳۰ میلیون ریال در سال جاری افزایش یافته است ، این مبلغ از محل اعتبارات صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج به هر بیمه شده اهدا کننده کلیه پرداخت می‌ شود. به گفته وی، تا کنون به ۳۵ نفر از اهدا کنندگان کلیه در مجموع بیش از ۱۴ میلیارد ریال پرداخت شده است.

کرمی افزود: افراد فاقد پوشش بیمه درمانی می توانند از طریق سامانه شهروندی بیمه سلامت به آدرس csp.ihio.gov.ir و یا با مراجعه به دفاتر پیشخوان خدمات دولت طرف قرارداد بیمه سلامت بیمه نامه خود را فعال کنند.

این مسوول تاکید کرد: بیمه شدگان می توانند با شماره گیری ۱۶۶۶ "سامانه پاسخگویی ۲۴ ساعته و آنلاین بیمه سلامت"، مشکلات و سوالات خود را مطرح و پاسخ خود در اسرع وقت دریافت کنند.

بیماری‌های کلیوی، تهدید خاموش سلامتی

شیوع فزاینده نارسایی کلیه

یک فوق تخصص بیماری های کلیه نیز به شیوع افزایش یابنده نارسایی کلیه اشاره کرد و گفت: هم اکنون شیوع نارسایی کلیه در جهان رو به افزیش است که بالای ۳۰ درصد جمعیت را درگیر کرده است.

دکتر رقیه جعفری یکی از عوامل و نقش اثرگذار در ایجاد بیماری کلیه را شیوع دیابت عنوان کرد و گفت: دیابت از جمله بیماری های رو به افزایش در جهان محسوب می شود.

وی اضافه کرد: شیوع چاقی و مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها در رژیم های غذایی و بی حرکتی در بین جمعیت موجب افزایش دیابت و به دنبال آن افزایش نارسایی کلیه می شود.

این متخصص، یکی از عوامل بروز در نارسایی کلیه را فشار خون عنوان کرد و گفت: این بیماری از جمله بیماری های شایع در جهان محسوب می شود و در صورت عدم کنترل آن در بسیاری از مواقع نارسایی کلیه را به دنبال دارد.

جعفری افزود: به بیمارانی که دچار فشار خون و دیابت بوده توصیه می شود حتما به لحاظ بیماری های کلیوی غربالگری لازم را انجام دهند.

وی، مصرف بی رویه داروها را از دیگر عوامل بروز نارسایی کلیه بیان کرد و گفت: متاسفانه داروهای مسکن به فراوانی و در دسترس مورد استفاده مردم قرار دارد و از طرفی استفاده از آنتی بیوتیک ها نیز به صورت بی رویه در حال افزایش بوده که این نگران کننده است.

مصرف بی رویه داروها از دیگر عوامل بروز نارسایی کلیه است، متاسفانه داروهای مسکن به فراوان و در دسترس مورد استفاده مردم قرار دارد و از طرفی استفاده از آنتی بیوتیک ها نیز به صورت بی رویه در حال افزایش است و این نگران کننده است. این فوق تخصص بیماری های کلیه ادامه داد: همچنین استفاده از داروهای مکمل، دمنوش های مختلف گیاهی به صورت بی رویه و همچنین مصرف مستمر از داروهای بدنسازی و آلودگی محیط نیز به بروز بیماری های کلیه در فرد می شود.

این فوق تخصص بیماری های کلیه با تاکید بر اینکه بیماری های کلیه در اغلب موارد بدون علامت است، ادامه داد: این بیماری فقط از طریق آزمایش تشخیص داده می شود و وقتی علامت دار می شود در مرحله ای است که متاسفانه پیشرفته شده است.

وی اضافه کرد: در برخی موارد هم بیماری به سمت نارسایی کلیه نیز پیش رفته و نیازمند دیالیز و پیوند است.

جعفری با بیان اینکه بیماری کلیه را باید بیش از گذشته جدی گرفت، افزود: این بیماری در مرحله اولیه بدون علامت است و در بیماران با علائمی از قبیل تشدید فشار خون، اِدم یعنی ورم در اندام های مختلف بدن بروز می کند.

وی، بیحالی، کم خونی و عوارض بیماری های دیگر از جمله بیماری های استخوانی را از دیگر علائم بیماری کلیوی عنوان و خاطرنشان کرد: وجود بیماری های دیگر در سایر قسمت های بدن، از جمله عروق "سفتی عروق" و بیماری های قلبی و عروقی و سابقه سکته قلبی و مغزی نیز از دیگر علل بیماری کلیه است./ایرنا

به گزارش  شفا آنلاین : بیماری‌های کلیوی از جمله مشکلاتی است که با گسترش شهرنشینی و عادت های نادرست غذایی بیش از گذشته افزایش یافته است.

بیماری کلیوی، بیماری خاموش لقب گرفته است، زیرا اغلب افراد زمانی متوجه این نوع بیماری خود می شوند که به مرحله آخر آن یعنی دیالیز رسیده و رنج بی پایان آن را تجربه می کنند.

اغلب افراد در حالی به بیماری های کلیوی مبتلا می شوند که حتی از وضع خود خبر ندارند، نشانه های اولیه بیماری های مرتبط با کلیه جزئی و کم اهمیت به نظر می رسند و به همین دلیل ممکن است افراد چند سال با این نشانه ها زندگی کنند و حتی شکایتی هم نداشته باشند اما همین مشکلات کوچک به نارسایی کلیوی منجر می شود.

مشکلات وقتی حادتر شده که فرد بعد از مدتی متوجه از کار افتادن کلیه هایش شده و باید طبق نظر پزشک دیالیز شود و در این شرایط مشکلات متعدد اقتصادی و اجتماعی گریبانگیر خود و اطرافیانش می شود.

رئیس انجمن نفرولوژی ایران با بیان اینکه هم اکنون حدود ۸۰ هزار نفر در کشور بیمار پیوندی و دیالیزی هستند، گفت: در مورد نارسایی مزمن کلیه این عضو مهم بدن آمار دقیقی وجود ندارد.

دکتر شهرزاد عصاره، اضافه می کند که بیماری های کلیه یا نارسایی مزمن کلیه ۱۰ درصد جمعیت جهان را به خود گرفتار کرده که با افزایش سن جمعیت، این آمار در حال افزایش است.

این در حالی است اقداماتی برای درمان بهنگام بیماران کلیوی تمهید شده است و در این میان آگاهی و مراجعه بهنگام می تواند فرآیندهای بعدی درمان را تسهیل کند.

بیماری‌های کلیوی، تهدید خاموش سلامتی

وجود ۳۰۰ بیمار دیالیزی در شهر زنجان

مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر ۴۵۲ بیمار دیالیزی تحت پوشش در سطح استان وجود دارد، افزود: از این تعداد ۲۶۴ نفر را آقایان و ۱۸۸ نفر را بانوان تشکیل می‌دهند.

محمدرضا طهماسبی افزود: به تفکیک شهرستانی نیز شهر زنجان با ۳۰۰ بیمار دیالیزی بیشترین و سپس به ترتیب در خرمدره ۵۵ نفر، ابهر ۳۶، خدابنده ۳۴، طارم ۱۷ نفر و ایجرود ۱۰ بیمار دیالیزی تحت پوشش این خیریه قرار دارند.

مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با اشاره به اینکه طی ۶ ماهه نخست سال جاری ۶۸ بیمار دیالیزی در این مرکز پذیرش شده است گفت: متاسفانه نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۱۲ نفری پذیرش بیماران به وقوع پیوسته که علت بیماری این بیماران بیشتر از ناحیه سایر بیماری ها از جمله مشکلات مادر زادی، سنگ کلیه و سپس بیماری دیابت و فشارخون بوده است.

این مسوول، با بیان اینکه ۲۹۰ نفر از بیماران دیالیزی تحت پوشش را جامعه شهری تشکیل می دهد، تاکید کرد: متاسفانه بسیاری از بیماران کلیوی به دلیل نداشتن اطلاعات کافی، به این بیماری مبتلا شده اند.

وی اضافه کرد: اگر با بروز اولین علایم و نشانه بیماری کلیوی به پزشک متخصص مراجعه می شد، از پیامدهای ناگواری مانند نارسایی حاد کلیوی، مرحله دیالیز و پیوند کلیه، جلوگیری می شد و این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

طهماسبی با بیان اینکه انجمن خیریه کلیوی زنجان رویکرد آموزشی و پیشگیری خود بیماران مراقبتی را نیز تحت پوشش خود قرار می‌دهد، گفت: در حال حاضر ۴۴۹ بیمار مراقبتی از خدمات این انجمن بهره‌مند هستند که ۲۳۸ نفر از این بیماران را مردان و ۲۱۱ نفر زنان هستند.

انجمن خیریه کلیوی زنجان رویکرد آموزشی و پیشگیری خود بیماران مراقبتی را نیز تحت پوشش خود قرار می‌دهد، در حال حاضر ۴۴۹ بیمار مراقبتی از خدمات این انجمن بهره‌مند هستند که ۲۳۸ نفر از این بیماران را مردان و ۲۱۱ نفر زنان هستند. مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان ادامه داد: طی ۶ ماهه اول سال جاری ۲۴ بیمار مراقبتی به جمع بیماران مراقبتی تحت پوشش این انجمن اضافه شده است که بیشتر این بیماران پذیرشی آقایان، در رده سنی ۳۰ تا ۵۰ سال بوده و متاسفانه ۲ بیمار کودک مراقبتی ۹ و هفت ساله نیز در بین آنان وجود دارد.

وی با بیان اینکه طی ۶ ماهه اول امسال، ۹ بیمار دیالیزی، مورد عمل پیوند کلیه قرار گرفتند، گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۴۳.۷۵ درصدی مواجه شده که عمده ترین علت آن هزینه های بالای این عمل است.

مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان، خاطرنشان کرد: طبق درخواست های کتبی و حضوری ۱۵ نفر از بیماران دیالیزی تحت پوشش اعلام آمادگی برای عمل پیوند کرده اند و در انتظار کمک های خیرین نوع دوست زنجانی هستند تا با عمل پیوند از درد و رنج دیالیز خارج و به زندگی اجتماعی خود باز گردند.

طهماسبی یادآور شد: هم اکنون در همه شهرستانهای استان مرکز دیالیز و دفاتر انجمن کلیوی وجود دارد و خدمات حمایتی، پشتیبانی و درمانی برای عموم مدجویان به خصوص نیازمندان ارایه می‌شود.

وی اضافه کرد: تعدادی زیادی از افراد هدف با تشخیص پزشکان نورولوژی و اورولوژی، علائم بیماری داشتند اما نیاز به تشکیل پرونده برای آنها نبوده است.

طهماسبی با بیان اینکه ساختمان انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در چهار طبقه راه اندازی شده است، گفت: بخش دیالیز دارای ۳۰ تخت است که به طور رایگان در سه نوبت به ۹۰ بیمار دیالیزی خدمت ارایه می دهد.

وی با بیان اینکه پیوند عضو تنهاترین درمان اساسی بیماران دیالیزی است، اظهار داشت:‌ این انجمن با افزایش هزینه ها و تعداد بیماران کلیوی به کمک هرچه بیشتر مردم خیر و نوعدوست برای پشتیبانی از بیماران تحت پوشش نیاز دارد.

بیماری‌های کلیوی، تهدید خاموش سلامتی

۱۲۹ نفر بیمار پیوند کلیه تحت پوشش بیمه سلامت زنجان

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان نیز گفت: در راستای افزایش حمایت از بیماران دیالیزی و پیوند کلیه برای آنها بسته خدمتی تعریف و در سامانه‌های الکترونیک سازمان بیمه سلامت بارگذاری شده است و این بیماران در محل دریافت خدمت از مزایای صندوق بهره‌مند می‌شوند.

سعید کرمی زنجانی با بیان اینکه اغلب داروهای دیالیزی و پیوند کلیه تحت پوشش ۱۰۰ درصد سازمان بیمه سلامت قرار گرفته است اظهار داشت: در استان ۱۲۹ نفر بیمار پیوند کلیه و ۲۴۰ بیمار دیالیزی تحت پوشش بیمه سلامت هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان یادآور شد: برای پرداخت پاداش اهدای کلیه به اهدا کننده زنده، فرد اهدا کننده باید در اداره کل بیمه سلامت نشاندار شود.

این مسوول با بیان اینکه مبلغ پاداش اهدای کلیه از ۵۸۰ میلیون ریال به ۸۳۰ میلیون ریال در سال جاری افزایش یافته است گفت: این مبلغ از محل اعتبارات صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج به هر بیمه شده اهدا کننده کلیه پرداخت می‌ شود.

مبلغ پاداش اهدای کلیه از ۵۸۰ میلیون ریال به ۸۳۰ میلیون ریال در سال جاری افزایش یافته است ، این مبلغ از محل اعتبارات صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج به هر بیمه شده اهدا کننده کلیه پرداخت می‌ شود. به گفته وی، تا کنون به ۳۵ نفر از اهدا کنندگان کلیه در مجموع بیش از ۱۴ میلیارد ریال پرداخت شده است.

کرمی افزود: افراد فاقد پوشش بیمه درمانی می توانند از طریق سامانه شهروندی بیمه سلامت به آدرس csp.ihio.gov.ir و یا با مراجعه به دفاتر پیشخوان خدمات دولت طرف قرارداد بیمه سلامت بیمه نامه خود را فعال کنند.

این مسوول تاکید کرد: بیمه شدگان می توانند با شماره گیری ۱۶۶۶ "سامانه پاسخگویی ۲۴ ساعته و آنلاین بیمه سلامت"، مشکلات و سوالات خود را مطرح و پاسخ خود در اسرع وقت دریافت کنند.

بیماری‌های کلیوی، تهدید خاموش سلامتی

شیوع فزاینده نارسایی کلیه

یک فوق تخصص بیماری های کلیه نیز به شیوع افزایش یابنده نارسایی کلیه اشاره کرد و گفت: هم اکنون شیوع نارسایی کلیه در جهان رو به افزیش است که بالای ۳۰ درصد جمعیت را درگیر کرده است.

دکتر رقیه جعفری یکی از عوامل و نقش اثرگذار در ایجاد بیماری کلیه را شیوع دیابت عنوان کرد و گفت: دیابت از جمله بیماری های رو به افزایش در جهان محسوب می شود.

وی اضافه کرد: شیوع چاقی و مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها در رژیم های غذایی و بی حرکتی در بین جمعیت موجب افزایش دیابت و به دنبال آن افزایش نارسایی کلیه می شود.

این متخصص، یکی از عوامل بروز در نارسایی کلیه را فشار خون عنوان کرد و گفت: این بیماری از جمله بیماری های شایع در جهان محسوب می شود و در صورت عدم کنترل آن در بسیاری از مواقع نارسایی کلیه را به دنبال دارد.

جعفری افزود: به بیمارانی که دچار فشار خون و دیابت بوده توصیه می شود حتما به لحاظ بیماری های کلیوی غربالگری لازم را انجام دهند.

وی، مصرف بی رویه داروها را از دیگر عوامل بروز نارسایی کلیه بیان کرد و گفت: متاسفانه داروهای مسکن به فراوانی و در دسترس مورد استفاده مردم قرار دارد و از طرفی استفاده از آنتی بیوتیک ها نیز به صورت بی رویه در حال افزایش بوده که این نگران کننده است.

مصرف بی رویه داروها از دیگر عوامل بروز نارسایی کلیه است، متاسفانه داروهای مسکن به فراوان و در دسترس مورد استفاده مردم قرار دارد و از طرفی استفاده از آنتی بیوتیک ها نیز به صورت بی رویه در حال افزایش است و این نگران کننده است. این فوق تخصص بیماری های کلیه ادامه داد: همچنین استفاده از داروهای مکمل، دمنوش های مختلف گیاهی به صورت بی رویه و همچنین مصرف مستمر از داروهای بدنسازی و آلودگی محیط نیز به بروز بیماری های کلیه در فرد می شود.

این فوق تخصص بیماری های کلیه با تاکید بر اینکه بیماری های کلیه در اغلب موارد بدون علامت است، ادامه داد: این بیماری فقط از طریق آزمایش تشخیص داده می شود و وقتی علامت دار می شود در مرحله ای است که متاسفانه پیشرفته شده است.

وی اضافه کرد: در برخی موارد هم بیماری به سمت نارسایی کلیه نیز پیش رفته و نیازمند دیالیز و پیوند است.

جعفری با بیان اینکه بیماری کلیه را باید بیش از گذشته جدی گرفت، افزود: این بیماری در مرحله اولیه بدون علامت است و در بیماران با علائمی از قبیل تشدید فشار خون، اِدم یعنی ورم در اندام های مختلف بدن بروز می کند.

وی، بیحالی، کم خونی و عوارض بیماری های دیگر از جمله بیماری های استخوانی را از دیگر علائم بیماری کلیوی عنوان و خاطرنشان کرد: وجود بیماری های دیگر در سایر قسمت های بدن، از جمله عروق "سفتی عروق" و بیماری های قلبی و عروقی و سابقه سکته قلبی و مغزی نیز از دیگر علل بیماری کلیه است./ایرنا