شناسهٔ خبر: 69749608 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

حیات روستاهای کردستان با طرح هادی

سنندج- ایرنا- طرح هادی در روستاهای کردستان توانسته بستر حیات و تجدید جنبه‌های فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را طراحی کند و باعث مهاجرت معکوس روستاییان شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، پاییز که از راه می‌رسید کوچه‌های روستا آنقدر گلی می‌شد که به راحتی نمی‌شد از آن عبور کرد؛ کار روستانشینان زمانی سخت‌تر می‌شد که می‌خواستند در تاریکی شب به شب نشینی بروند، گاهی تا زانو در گل فرو می‌رفتند, خاک نرم روستا با کمترین بارش باران، گل می‌شد.

از آنجا که بافت بیشتر روستاهای کردستان به صورت پلکانی است، در فصول بارانی سال، آب حاصل از باران از بالا دست به سمت فرودست می‌آمد و باعث دردسر ساکنان پایین دست روستا می شد تا جایی که حیاط خانه‌هایشان هم دست کمی از کوچه‌های پر از گل و لای نداشت.

علاقه به شهرنشینی

با رونق گرفتن آبادی شهرها، کم کم روستاییان هم به شهرنشینی علاقه پیدا کردند.

از آنجا که یکی از مشکلات کشورهای در حال توسعه، روند شتابان شهرنشینی و نابرابری توسعه‌ای در میان مناطق شهری و روستایی بود، ضرورت توجه به توسعه روستا نسبت به شهر بیشتر شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای پیشگیری از روند مهاجرت روستاییان به شهرها و افزایش کیفیت سطح زندگی در روستاها ایده‌ها و طرح‌های متفاوتی در زمینه عمرانی خدماتی و توسعه کشاورزی مطرح و در نهایت به طرح هادی ختم شد، طرحی که حیات اجتماعی و هدایت روستا را دنبال می کرد.

هدف از این طرح این بود که با فراهم کردن بستر تجدید حیات و هدایت روستا با در نظر گرفتن جنبه‌های فیزیکی و اقتصادی برنامه‌ریزی کالبدی روستا را به دست بگیرد.

با محرز شدن نابسامانی وضع فیزیکی روستاها، طرح هادی وارد میدان شد که مهم‌ترین هدف آن تلاش برای ماندگاری جمعیت روستایی و کاهش مهاجرت روستاییان و تنوع بخشی از نظر توسعه بود.

حیات روستاهای کردستان با طرح هادی

شتاب طرح هادی در روستاهای کردستان

یکی از فعالیت‌های خیلی مهم که بنیاد مسکن در دستور کار دارد اجرای طرح هادی روستایی است، این را مدیرکل بنیاد مسکن کردستان گفت.

سعید رسولی افزود: از ابتدای اجرای این طرح، تاکنون در ۷۱۰ روستای استان طرح هادی در فازهای یک، ۲ و یا به طور کامل، اجرایی شده و شاخص عملکردی اجرایی در استان را به ۵۴ درصد رسانده است.

وی ادامه داد: از سه منبع اعتباری، اجرای طرح هادی را در دستور کار داریم که شامل اعتبارات تملک استانی، اعتبارات ملی و اعتبارات از محل قیر رایگان است که دولت در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار می‌دهد.

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ جهش قابل ملاحظه‌ای در اجرای طرح هادی در استان داشتیم که توانستیم ۳۳۴ پروژه را در یک سال گذشته از محل اعتبارات استانی و ملی اجرای طرح هادی داشته باشیم.

رسولی افزود: برای ۱۱۰ روستای استان پروژه‌ها در قالب آسفالت معابر تعریف شد که طی اجرای آن ۶۲۵ هزار متر مربع از معابر در طول یک سال در روستاها انجام دادیم.

پایان آبان اتمام ۱۰۰ درصدی ۳۳۴ طرح

۸۰درصد از ۳۳۴ پروژه روستایی تعریف شده استان تا به امروز نهایی شده است و براساس برنامه در نظر گرفته شده، مابقی این طرح‌ها تا پایان آبان ماه به اتمام می‌رسد.

این را هم مدیرکل بنیاد مسکن کردستان گفت و افزود: طی سه سال گذشته در روستاهای استان یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع آسفالت معابر از محل اعتبارات آسفالت داشته‌ایم.

رسولی برای سال آینده هم خبرهای خوبی داشت.

وی گفت: از محل اعتبارات استانی امسال ۱۴۱ میلیارد تومان اعتبار طرح هادی در نظر گرفته شده است که سال آینده برای اجرای این طرح هزینه خواهد شد.

حیات روستاهای کردستان با طرح هادی

روستاهای با بافت با ارزش در طرح هادی

در برنامه ششم توسعه چهار روستای کردستان به عنوان روستای با بافت با ارزش و طرح گردشگری کردستان تعریف شد.

روستاهای پیاوین بانه، پالنگان کامیاران، وصی سفلی و تنگی سر سنندج که اعتبارات آن قابل توجه بود، جذب شده است و به گفته رسولی اجرای این پروژه ها در مراحل پایانی قرار دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه نیز ۱۰ روستای استان مشمول طرح روستای با بافت با ارزش و طرح گردشگری قرار گرفته است.

رسولی گفت: اجرای این طرح در پنج روستا کاملاً مصوب شده است و برای پنج روستای دیگر هم تلاش می کنیم تا در ماه‌های آینده مصوب شود.

در ۲ سال گذشته در حدود ۲۰۰ روستای کردستان مهاجرت معکوس روستاییان انجام گرفته که حاکی از روند رسیدگی به روستاهای استان بوده که باعث رضایتمندی ساکنان آبادی‌ها شده است.