شناسهٔ خبر: 69749569 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سرمایه‌گذاری سه هزار میلیارد ریالی برای پروژه های وقفی ملایر

همدان- ایرنا- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر گفت: سه پروژه مهم وقفی از محل عواید موقوفه شادروان "سیف‌الدوله" با سرمایه‌گذاری بیش از سه هزار میلیارد ریال بدون احتساب ارزش ریالی عرصه پروژه‌ها در دست اجرا است.

صاحب‌خبر -

«حمیدرضا نوروزی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این پروژه‌ها شامل هایپرمارکت مسکن مهر، مجتمع تجاری مبل و منبت سیفیه و جایگاه سوخت دو منظوره است.

وی افزود: با اجرای پروژه هایپر مارکت علاوه بر ایجاد رفاه برای اهالی سامن در منطقه وسیع مسکن مهر، ساکنان به فروشگاه با تنوع گسترده دسترسی دارند و موجب رضایت‌مندی آنها خواهد شد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر کمک به کاهش مصرف سوخت و افزایش سرانه‌های سلامت محیط زیست را از دیگر عوامل اجرای این پروژه عظیم عنوان کرد و ادامه داد: پروژه هایپر مارکت سیفیه در ورودی مسکن مهر در ۲ طبقه به مساحت چهار هزار و ۸۳۰ مترمربع از محل عواید حاصل از موقوفه سیف‌الدوله در حال ساخت است.

نوروزی با بیان اینکه طبقه زیرین این مجتمع کاربری پارکینگ و طبقه بالا با کاربری تجاری شامل چهار واحد تجاری مجزا و یک مجموعه ۲ هزار مترمربعی هایپر مارکت است، افزود: ارزیابی اعتبار مورد نیاز برای ساخت این پروژه ۶۰۰ میلیارد ریال است و طبق برنامه زمان‌بندی ۲۴ ماهه به بهره‌برداری خواهد رسید.

سرمایه‌گذاری سه هزار میلیارد ریالی برای پروژه های وقفی ملایر

مجتمع تجاری مبل و منبت؛ بازاری بزرگ برای جهان شهر ملایر

وی احداث مجتمع تجاری مبل و منبت سیفیه را یکی از اقدامات مهم در حوزه سرمایه‌گذاری و اقتصادی وقف عنوان و بیان کرد: با توجه به جهانی بودن مبلمان منبت ملایر و ظرفیت ویژه این شهرستان در تولید این هنرصنعت، مجتمع بزرگ مبل و منبت سیفیه از محل عواید حاصل از موقوفه شادروان سیف‌الدوله با پیش‌بینی اعتبار ۲ هزار میلیارد ریال در دست ساخت داریم.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر مساحت این پروژه را ۶ هزار و ۱۰۰ مترمربع با کاربری تجاری عنوان کرد و گفت: پیش‌بینی شده پروژه مجتمع تجاری مبل و منبت سیفیه طی ۲۴ ماه در ۲ طبقه و ۲۴ واحد به صورت نمایشگاهی احداث و به بهره‌برداری برسد.

نوروزی ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، ایجاد بازار در راستای برندسازی مبلمان و منبت و کاهش بار ترافیکی در مرکز شهر را از عواید اجرای پروژه تجاری عنوان و اظهار کرد: تلاش ما بر این است که بازاری به روز و در شان مردم در حوزه نمایشگاهی و کارگاهی از محل درآمد موقوفات احداث کنیم.

وی گفت: ساخت جایگاه سوخت دومنظوره سیفیه نیز با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال از محل عواید حاصل از موقوفه سیف‌الدوله در زمینی به مساحت ۶ هزار مترمربع در دست اجرا است که در مدت ۲۴ ماه تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گزارش ایرنا؛ ۶۳.۵ درصد از اراضی شهرستان ملایر وقفی است و یکی از شهرهای پیشتاز کشور در حوزه وقف به شمار می‌رود.

پایه‌گذار سنت حسنه وقف در شهرستان ملایر شادروان سلطان‌عبدالمحمد میرزا قاجار ملقب به «سیف‌الدوله» نوه چهل و هشتم فتحعلی‌شاه قاجار و حاکم ملایر بود، او فرزند «سلطان احمد میرزا عضدالدوله» برادرزاده سلطان محمدمیرزا سیف‌الدوله (فرزند سی و هشتم فتحعلی‌شاه قاجار و حاکم اصفهان) و برادر «سلطان عبدالمجید میرزا عین‌الدوله» (صدر اعظم مظفرالدین‌شاه قاجار) بود.

سیف‌الدوله در یکی از سفرهای خود از ملایر به تهران، با خداوند عهد می‌بندند که چنانچه املاک خالصه ملایر از طرف دولت وقت، به وی واگذار شود، برای آبادانی این شهر اموالش را وقف کند، او پس از آنکه موفق به گرفتن اراضی مورد نظرش می‌شود، به آبادی ملایر می‌پردازد؛ دهکده‌ها را بازسازی می‌کند؛ قنات می‌سازد و آب را به روستاها و مناطق مختلف ملایر می‌رساند؛ حمام می‌سازد و بیمارستانی با ۱۲ تخت برای درمان بیماران نیازمند به صورت کاملا رایگان بنا می‌کند.

در کنار همه این بناها مهم‌ترین میراث سیف‌الدوله، بناهای آموزشی او است، مدرسه عالی سیف‌الدوله در همین زمان ساخته شد و بنای علم و دانش را در این شهر تأسیس کرد، شاید یکی از بهترین مکان‌هایی که می‌شود ماندگاری وقف را به وضوح دید، ملایر باشد، وقفی بودن ۶۳.۵ درصد از اراضی این شهرستان، گویای این ظرفیت عظیم و منحصر به فرد ملایر در حوزه وقف است.