شناسهٔ خبر: 69749491 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

خانه‌تکانی در کاخ سفید؛ بررسی سیاست آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی

تجربه ده‌های گذشته نشان می‌دهد که خانه‌تکانی در کاخ سفید هیچ‌گاه اساس سیاست‌های واشنگتن را در قبال جنایت و اشغالگری رژیم صهیونیستی تعییر نداده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

خبرگزاری میزان انتخابات ریاست‎جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا به پایان رسید و دونالد ترامپ، نامزد انتخاباتی حزب جمهوری‌خواه پیروز این رقابت شد.

دونالد ترامپ و کامالا هریس، نامزد انتخاباتی دموکرات‎ها، در طول کارزار‌های انتخاباتی خود وعده‌هایی را در قبال موضوع‌های مختلف سیاست خارجی شامل رژیم صهیونیستی و جنگ غزه مطرح کرده‌اند.

سیاست‌های یکسان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان درباره غرب آسیا

رژیم صهیونیستی و جنگ غزه به‎طور مداوم در کارزار‌های انتخاباتی هریس و ترامپ مطرح می‌شدند، اما موضوع تعیین‌کننده‌ای برای هیچ‌یک از طرفین نبود و شباهت‌هایی در بسیاری از اهداف نامزد‌ها در منطقه وجود دارد.

هر دو حزب سیاسی همواره به موضوع حمایت از رژیم صهیونیستی تاکید کرده‌اند؛ کامالا هریس معاون دولتی است که در ۴ سال اخیر سیاست‌های کاخ سفید را در قبال رژیم صهیونیستی و به‎ویژه در یک سال اخیر درباره جنگ غزه پیش برده است.

خانه‌تکانی در کاخ سفید؛ بررسی سیاست آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی

حاصل این جنگ نسل‎کشی که با حمایت همه‎جانبه دولت جو بایدن صورت گرفته، بیش از ۴۰ هزار شهید و بیش از ۱۰۰ هزار مجروح تا به امروز بوده است.

دونالد ترامپ نیز در ۴ سال ریاست‌جمهوری خود نقاط برجسته‌ای را در حمایت از رژیم صهیونیستی دارد؛ به رسمیت شناختن قدس اشغالی به‌عنوان پایتخت خودخوانده اراضی اشغالی و توافق عادی‎سازی با کشور‌های عربی از جمله این سیاست‌هاست.

هریس به‎عنوان معاون رئیس‎جمهور و سپس نامزد ریاست‎جمهوری، بار‌ها در مورد رژیم صهیونیستی و مسائل مربوط به آن اظهارنظر کرده است؛ او همواره از آنچه حق رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود خوانده‌شده حمایت می‌کند.

جریان مداوم تسلیحات آمریکا به اراضی اشغالی

طی دهه‌های اخیر جریان تسلیحات آمریکا برای رژیم صهیونیستی همواره ادامه داشته و تعییر دولت‌ها در واشنگتن خللی در این روند ایجاد نکرده است.

حتی در میانه نسل‎کشی در غزه که با محکومیت گسترده جهانی مواجه شده و مجمع عمومی سازمان ملل و دیوان بین‎المللی دادگستری احکامی را علیه رژیم صهیونیستی صادر کردند، واشنگتن حاضر به توقف ارائه پشتیبانی سیاسی، نظامی و لجستیکی نشد.

خانه‌تکانی در کاخ سفید؛ بررسی سیاست آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی

استقرار یک سامانه ضدموشکی ازسوی آمریکا در اراضی اشغالی به‌همراه ۱۰۰ نیروی نظامی برای عملیاتی کردن آن به‌عنوان جدیدترین خدمات نظامی آمریکا برای رژیم صهیونیستی در حالی صورت می‌گیرد که واشنگتن مدعی است صادرات سلاح را به اراضی اشغالی براساس قانون آمریکا که ارسال سلاح را به طرف‌های نقض‌کننده حقوق بشر ممنوع می‌کند، متوقف خواهد کرد.

همچنین در زمانی که دولت جو بایدن، به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی با واکنش‌های منفی فزاینده‌ای روبه‌رو شده است، این مسئله در مورد قانونی بودن دخالت آمریکا نیز پرسش‌هایی را مطرح می‌کند.

خودداری آمریکا از پاسخ به تناقض‌ها

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به‎تازگی در یک نشست مطبوعاتی از بیان این موضوع خودداری کرد که عواقب مخالفت رژیم صهیونیستی در اجرای درخواست‌های آمریکا چه خواهد بود یا این که چه تفاوتی با تهدید قبلی و محقق‌نشده دولت بایدن درباره خودداری از کمک نظامی به اسرائیل وجود دارد؟

خانه‌تکانی در کاخ سفید؛ بررسی سیاست آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی

تهدید‌های دروغین آمریکا علیه رژیم صهیونیستی

در نامه خصوصی که به‌تازگی فاش شد، آنتونی بلینکن و لوید آستین، وزیران خارجه و دفاع آمریکا، از یوآو گالانت، وزیر جنگ برکنار شده و ران درمر، وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی، خواستند تا مجموعه‌ای از «اقدامات مشخص» را برای معکوس کردن وضعیت رو به وخامت انسانی در غزه اجرا کنند.

در اوایل سال جاری میلادی (دی‌ماه ۱۴۰۲) واشنگتن تحویل هزاران بمب را به رژیم صهیونیستی برای مدت کوتاهی متوقف کرد، اما به‌سرعت این ارسال سلاح از سر گرفته شد و همچنان ادامه داد.

توجه به این نکته مهم است که در تمام طول این جنگ استاندارد‌های قانونی وجود داشت و دولت بایدن آنها را اجرا نکرد؛ ممکن است وضعیت در شمال غزه به قدری وخیم باشد که محاسبات سیاسی تغییر کرده باشد و آنها در نهایت تصمیم به اجرای قوانین آمریکا بگیرند، اما واقعا وضعیت از نقطه‌ای که باید این کار را می‌کردند، گذشته است.

انتهای پیام/