شناسهٔ خبر: 69749454 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

تعامل آسان‌تر مردم با زمین توسط هوش مصنوعی

ناسا، آژانس فضایی آمریکا در یک همکاری فعالانه با مایکروسافت یک سیستم هوش مصنوعی فضایی برای درک بهتر و ساده‌تر مردم با داده‌هایی درباره زمین می‌سازد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مایکروسافت، در این همکاری از هوش مصنوعی Copilot به شکل سفارشی‌سازی‌ شده همراه با سرویس هوش‌مصنوعی آزور اوپن‌ای آی برای توسعه سیستمی با نام کوپایلوت زمین (Earth Copilot) استفاده شده است. این سیستم جدید می‌تواند نحوه تعامل مردم با داده‌های زمین را تغییر دهد.

هر روز، ماهواره‌های ناسا به دور زمین می‌چرخند و انبوهی از اطلاعات را درباره آب و هوا، آتش‌سوزی در جنگل‌ها، اکتشافات جدید روی زمین به‌دست می‌آورند که به جز دانشمندان برای مردم عادی هم در درک بهتر سیاره‌ زمین کمک می‌کند.

اما پیمایش بیش از ۱۰۰پتابایت داده‌ جمع‌آوری‌شده می‌تواند چالش‌برانگیز باشد به همین دلیل است که داده‌های جغرافیایی پیچیده هستند و اغلب به سطحی از تخصص فنی برای درک و هدایت آن نیاز است. در نتیجه، این داده‌ها تنها برای تعداد محدودی از محققین و دانشمندان قابل دسترسی است. همانطور که ناسا داده‌های بیشتری را از ماهواره‌های جدید جمع‌آوری می‌کند، این پیچیدگی‌ها مدام رشد می‌کنند و ممکن است تعداد بالقوه افراد را که قادر به ایجاد بینش و توسعه برنامه‌هایی هستند که می‌توانند برای جامعه مفید باشند، محدودتر کند.

ناسا با درک این چالش، مأموریتی را آغاز کرد تا داده‌های خود را در دسترس‌تر و کاربرپسندتر کند. از طریق دفتر مدیر ارشد داده‌های علمی ناسا، این آژانس به‌دنبال دمکراتیک کردن دسترسی به داده‌ها، شکستن موانع فنی برای توانمندسازی طیف متنوعی از مخاطبان از دانشمندان و مربیان گرفته تا سیاستگذاران و عموم مردم است. برنامه سیستم‌های داده علوم زمین ناسا مسئول جمع‌آوری انواع باورنکردنی داده‌ها از حسگرها و ابزارهای فضایی است.

بیشتر بخوانید:

این داده‌ها همه‌چیز را از شرایط جوی گرفته تا تغییرات پوشش خشکی، دمای اقیانوس‌ها و موارد دیگر را در بر می‌گیرد. هوش‌مصنوعی می‌تواند این فرایند را ساده‌سازی کند و زمان برای به‌دست آوردن بینش از داده‌های زمین را به چند ثانیه کاهش دهد.