شناسهٔ خبر: 69749358 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

معرفی هنر متعالی ایران اسلامی وظیفه‌ هنرمندان است

یک هنرمند رشته تجسمی، ضمن اشاره به وظایف هنرمندان و معرفی هنرمتعالی ایرانی-اسلامی در عرصه‌های مختلف جهانی؛ رویکرد حمایت آموزش و پرورش نسبت به هنر در مدارس را بسیار ضعیف و کم رنگ می‌داند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان- کم توجهی و بی‌توجهی آموزش و پرورش به هنر از دیر باز در مدارس رواج داشته است و آسیب‌هایی را به عرصه هنر وارد کرده و استعداد‌های که می‌تواند زمینه رشد مفاخر را به دنبال داشته باشند را از بین می‌برد. از سوی دیگر هنرمندان نیز فرهنگ معرفی آثار ایرانی اسلامی را به درستی نیاموخته و این امر مشکلاتی را برای آن‌ها به دنبال داشته و دارد.

در همین زمینه و موضوع، خبرگزاری میزان گفت‌و‌گویی با یک هنرمند جوان و فعال حوزه هنر انجام داده است که می‌خوانید.

علی محمد مقدم دانشجوی رشته نقاشی و هنرهای تجسمی درباره مشکلات هنرمندان و در عین حال ایجاد سازوکارهای مناسب برای توسعه هنر گفت: نوع نگاه جامعه برگرفته از رویکرد و دقت نظر مسئولان به حوزه هنر دارد. نگاه تخصصی به این عرصه‌ای که زبانی بین المللی داشته و ارتباطاتی گسترده و وسیع در سطح جهان به اجرا میگذارد نیازمند بازنگری دارد.

وی ادامه داد: ویژگی و خصیصه هنر، گستردگی آن در عرصه گیتی بوده بنابراین هرگونه سرمایه‌گذاری در این این حوزه می‌تواند رهاوردهای ارزشمند را به دنبال داشته باشد. در زمانی که جنگ روایت‌ها مطرح است روایت هنر اثر گذارو تاثیر برانگیز محسوب می‌شود.

مقدم تاکید کرد: پرداختن به رشته هنر خصوصاً هنرهای تجسمی چه در عرصه آموزش توسط آموزش و پرورش و چه در بخش‌های دیگر همانند وزارت فرهنگ و ارشاد یک برنامه ریزی دقیق و کاربردی را طلب می‌کند. تجربه نشان داده توجه به هنر زمینه را برای پرورش هنرمندانی و مفاخرارزشمند و اثرگذار در تاریخ ایران به دنبال داشته که به عنوان سرمایه‌های ارزنده محسوب می‌شود.

وی به رویکرد آموزش و پرورش در قبال هنرهای تجسمی پرداخت و افزود: آموزش و پرورش متاسفانه جایگاه ویژه و خاصی برای رشته هنر قائل نیست، از این رو استعدادهای دانش آموزان در این رشته به درستی شناخته نشده و هدایت تحصیلی شکل نمیگیرد. این مهم در روند پرورش نسل جوان مهم و تاثیرگذار است.

مقدم به خصیصه هنر اشاره و بیان کرد: آنچه از دل و جان هنرمند نشئت می‌گیرد ارتباط خاصی را با مخاطب برقرار می‌کند و در کمترین زمان بیشترین تاثیر را بر ذهن مخاطبان متبادر می‌شود از این ابزار می‌توان برای بیان فرهنگ هویت و بسیاری از مفاهیم بلند و ارزشمند انسانی استفاده کرد.

این هنرمند، اهمیت برگزاری جشنواره‌های متعدد در عرصه هنرهای تجسمی را مهم خواند و افزود: جشنواره‌ها در درجه نخست می‌تواند به شناسایی هنرمندان کمک کند و در درجه بعد سطح هنر را ارتقا ببخشد، به عبارت دیگر بین هنرمندان نوعی رقابت ایجاد کرده و آثار هنری ارزشمند و نوآورانه ایجاد می‌شود که به عنوان انگیزه و انرژی می‌توان از آن بهره برد. جشنوارها و نمایشگاه‌هایی که هرساله برگزار می‌شوند مهم هستند.

مقدم به جشنواره جوانان کرد: برگزاری جشنواره‌ای همانند جشنواره جوانان کاری ارزشمند است خصوصاً اینکه بنیاد نخبگان نیز برای اولین بار در جهت حمایت از هنرمندان در این جشنواره حضور یافته و به حمایت هنرمندان پرداخته است. هنر مقوله تاثیرگذار است که مباحث مهم و عمیق جامعه انسانی را مطرح می‌کند مقوله‌هایی همانند انسانیت و صلح را بسیار واضح گویا و مفهومی به مخاطب ارائه می‌کند.

وی در مورد آثارش گفت: در جشنواره جوانان و بخش نقاشی شرکت کردم و اثرم به عنوان اثر برتر شناخته شد. در جشنواره هنرهای تجسمی فجر که با عنوان «هویت فرهنگ ایرانی» بود نیز با ارائه یک اثرحضور پیدا کردم که موفق به کیب رتبه برتر شدم.

وی به تلکیف هنری برای هنرمندان اشاره و تاکید کرد: وظیفه ما به عنوان هنرمندان معرفی فرهنگ غنی ایرانی بوده و انتقال تجربه و هنر متعالی از اساتید گذشته به هنرمندان آینده از وظلایف ما محسوب می‌شود، بنابراین باید هنر را به درستی بفهمیم تا بتوانیم آن را اثرگذار و قابل انتقال به آینده کرده و به جامعه ارائه کنیم.

انتهای پیام/