شناسهٔ خبر: 69748754 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت اعلام کرد؛

افزایش صادرات مهر امسال در وزن و ارزش دلاری

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: در مهرماه امسال بیش از ۲۲ میلیون و ۸۰۹ هزار تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۶۹۸ میلیون دلار، بین ایران و سایر کشور‌ها تبادل شد که این میزان ۳۹ درصد بیشتر از مهر ماه سال قبل بوده است.

صاحب‌خبر -


سید روح لله لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، گفت: تجارت غیر نفتی کشور در مهر ماه امسال ، بیش از ۱۸ میلیون و ۳۵۹ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۷۷۱ میلیون دلار در این ماه، صادر شده که نسبت به مهر پارسال در وزن کالاهای صادراتی ۵۸.۶ درصد و در ارزش کالاهای صادراتی ۶۲.۶ درصد با رشد همراه بوده است.
در مهر ماه امسال سه میلیون و ۴۵۰ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیلرد و ۹۲۷ میلیون دلار نیز از گمرکات کشور ترخیص شده که این میزان ۲.۲ درصد در وزن و ۲۱.۴ درصد در ارزش نسبت به مهر ماه سال ۱۴۰۲ با افزایش همراه بوده است .

لطیفی افزود: اگر چه در مجموع صادرات هفت ماهه کشور چین ، بیشترین کالای ایرانی را خریداری کرده است اما در مهر ماه. عراق مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی با دو میلیارد و ۷۸۰ میلیون دلار بوده است و بعد از عراق چین با خرید یک میلیارد و ۴۳۴ میلیون دلار در رتبه دوم قرار گرفته و ترکیه با خرید ۹۲۵ میلیون دلار ، امارات با ۷۸۳ میلیون دلار و افغانستان با ۲۴۹ میلیون دلار در رتبه های سوم تا پنجم قرار دارند .

در مهر ماه امسال امارات با فروش دو میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار کالا به ایران در جایگاه نخست فروش کالا به ایران قرار گرفت و پس از آن چین با فروش یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون دلار ، ترکیه با فروش یک میلیارد و ۴۴۲ میلیون دلار، آلمان با فروش ۲۰۰ میلیون دلار کالا و روسیه با ۱۶۱ میلیون دلار، شرکای اصلی ایران در تامین کالاهای مورد نیاز کشور در مهر ماه بودند .

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در ادامه گفت: در هفت ماهه امسال بیش از ۱۳ میلیون و ۲۳۹ هزار تن کالای خارجی از قلمرو ایران عبور کرده که نسبت به هفت ماه نخست سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۴۸ درصد با رشد همراه بوده ، میزان کالای خارجی عبوری از کشور در مهر ماه یک میلیون و ۷۲۳ هزار تن بوده است و پیش بینی می شود با این رویه آمار ترانزیت به بیش از ۲۲ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ برسد.