شفقنا- چین سالها است به دنبال ساخت یک پایگاه فضایی در ماه است. حالا این کشور آزمایشی را در فضا برای آزمایش اینکه آیا آجرهای این پایگاه میتوانند از خاک خود ماه ساخته شوند یا خیر، انجام میدهد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ فرانس24 نوشت: بخشی از ماموریت پکن برای قرار دادن انسان در ماه تا سال 2030 و ایجاد پایگاه دائمی در این قمر زمین تا سال 2035 است. به همین خاطر یک موشک باری حامل نمونه های آجری اواخر روز جمعه به سمت ایستگاه فضایی تیانگونگ پرتاب شد.
ساخت یک پایگاه در ماه یک کار دلهره آور است: هر سازه ای باید در برابر مقادیر عظیم تشعشعات کیهانی، تغییرات شدید دمایی و زلزله های ماه مقاومت کند و در وهله اول تهیه مصالح ساختمانی در آنجا یک روش پرهزینه است.
دانشمندان دانشگاهی در استان مرکزی ووهان امیدوارند که ساختن پایگاه خارج از ماه می تواند راه حلی برای این مشکلات باشد. آنها مجموعهای از آجرهای اولیه ساختهاند که از ترکیبهای مختلفی از مواد موجود در زمین، مانند بازالت، ساخته شدهاند که خواص خاک ماه را تقلید میکنند.
در همین حال تکه های آجرهای آزمایشی پس از رسیدن به ایستگاه فضایی تحت یک سری آزمایش های سختگیرانه قرار خواهند گرفت. آزمایش لازم برای قرار گرفتن در معرض فشارهای ماه سه سال طول خواهد کشید و هر سال نمونهها برای آزمایش ارسال میشوند.
گفتنی است دمای ماه می تواند به شدت بین 180 تا 190- درجه سانتیگراد (356 تا -310 درجه فارنهایت) متفاوت باشد. از سوی دیگر فقدان اتمسف بره این معنی است که سطح ماه در معرض مقادیر زیادی از تشعشعات کیهانی و همچنین ریزشهابسنگها قرار میگیرد، در حالی که زلزلههای ماه میتوانند هر ساختاری را در سطح آن تضعیف کنند.
این خبر را در فرانس24 ببینید