شناسهٔ خبر: 69746644 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

پایان تنش آبی ۹۹۱ روستای سیستان وبلوچستان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: ۴۵۵ روستا در سه سال گذشته از شبکه آب جدید بهره مند و ۵۳۶ روستا نیز از تنش آبی خارج شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، علیرضا قاسمی شاخص بهره‌مندی از آب آشامیدنی روستایی را ۷۲.۹ درصد اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان افزود: در قالب طرح‌های ملی، استانی، محرومیت‌زدایی، مشارکت خیرین و منابع داخلی شرکت ۱۴۸ هزار نفر در ۴۵۵ روستای سیستان و بلوچستان از آب آشامیدنی بهره‌مند شدند.

وی بیان کرد: همچنین رفع تنش آبی از ۵۳۶ روستای سطح سیستان و بلوچستان با اقداماتی از جمله اجرای خط انتقال جدید، حفر و تجهیز چاه جدید، کف شکنی و لایروبی چاه موجود، اصلاح و توسعه شبکه توزیع روستایی، نصب ترانس و ارتقاء سیستم پمپاژ آب انجام شده است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: شروع عملیات آبرسانی به تعداد ۱۵۰ روستا در شهرستان‌های کم برخوردار شامل نیکشهر، قصرقند، مهرستان، سرباز، راسک، خاش، سراوان، سوران و دلگان و تکمیل عملیات باقی‌مانده ۱۰۰ روستای استان را از جمله اولویت‌های شرکت آب و فاضلاب در ادامه اجرای این طرح اعلام کرد.

وی اظهار کرد: با مجموع اقدامات انجام شده امکان استحصال شیرین‌سازی و تصفیه آب به میزان ۳۲ میلیون متر مکعب در سال برای شهر‌ها و روستا‌های سیستان و بلوچستان فراهم شده است.

قاسمی افزود: در سه سال گذشته برای ارتقای شاخص‌ها، حفظ وضعیت موجود و برای اصلاح و توسعه شبکه‌ها و اجرای طرح‌های اضطراری شهری و روستایی ۲۳۸۴ کیلومتر لوله‌گذاری خطوط انتقل و شبکه توزیع اجرا شده است.

وی گفت: ۵۱ شهر و سه هزار و ۲۴۰ روستا، معادل ۹۰ درصد جمعیت سیستان و بلوچستان زیر پوشش خدمات آبرسانی قرار دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به بخشی از چالش‌های تأمین، انتقال و توزیع آب بیان کرد: خشکسالی، فقر منابع آبی، برداشت‌هایی بی‌رویه از منابع زیرزمینی و هزینه‌های هنگفت تأمین، نگهداری و توزیع آب از جمله معضلاتی است که این استان در مسیر خدمات‌رسانی مطلوب به مردم دارد.

وی با بیان اینکه هزینه‌های اجرای پروژه‌ها به دلیل پراکندگی و طولانی بودن مسیر‌های انتقال آب ۲.۵ برابر متوسط کشوری است، اظهار کرد: در تمام نقاط استان برنامه‌های اجرایی تعریف شده که در قالب ۴۲ طرح با ۳۴۰ طرح در حال اجراست.

قاسمی افزود: بیش از ۴۰ درصد اعتبارات در بخش روستایی هزینه می‌شود، اما به دلیل بعد مسافت خدمات‌رسانی بسیار سخت است، در ۳.۵ سال گذشته نزدیک به سه هزار کیلومتر لوله‌گذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع، معادل روزی یک کیلومتر انجام شده است.