نورنیوز-گروه بین الملل: خبرگزاری رویترز نوشت: میقاتی گفت کشورش خواستار این است که اجرای این قطعنامه به طور کامل و بدون هیچ اصلاحیه ای در اولویت قرار گیرد.
رویترز نوشت: این قطعنامه که به آخرین دور از درگیری ها بین حزب الله لبنان و (رژیم) اسرائیل در سال ۲۰۰۶ پایان داد تصریح می کند که جنوب لبنان باید عاری از سلاح هایی باشد که متعلق به دولت لبنان نیست.
میقاتی در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده است، نوشت: تماسها برای دستیابی به تفاهم ادامه دارد.
لبنان: پیشنهاد آتشبس آمریکا مقبول نیست
رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد پیشنهادی که از سوی آمریکا برای برقراری آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی دریافت کرده است، برای کشورش قابل قبول نیست.
«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان امروز جمعه به روزنامه الشرق الاوسط گفت در پیشنهاد توافق آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، هیچ بندی در مورد آزادی تردد ارتش رژیم صهیونیستی در لبنان و استقرار نیروهای آتلانتیک یا غیر آنها در این کشور مطرح نشده است.
رسانههای لبنانی پنجشنبه اعلام کردند «لیزا جانسون» سفیر آمریکا در بیروت پیش نویس توافقی را برای آتش بس بین ارتش رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان به «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور تحویل داد.
شبکه تلویزیونی الجدید لبنان پنجشنبه به نقل از منابع گزارش داد جانسون پیش نویس توافق یا همان پیشنهاد برای آتش بس را به نیابت از «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا به نبیه بری تحویل داد. این پیش نویس بر قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت متمرکز است.
بری افزود پیشنهاد آمریکا شامل متنی است که برای لبنان غیرقابل قبول است و آن موضوع تشکیل کمیته ای برای نظارت بر اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ است که شامل تعدادی از کشورهای غربی است.
رئیس پارلمان لبنان گفت: در حال حاضر درباره سازوکار جایگزین پیشنهادی، بحثی در جریان است و «کار به خوبی پیش میرود، فضا مثبت است و نتیجه آن درس است».
وزیر امور خارجه لبنان هم گفت: هر پیشنهادی برای حل مناقشه باید بر اساس احترام به حاکمیت لبنان و مرزهای بینالمللی آن و قطعنامه ۱۷۰۱ باشد.
این در حالی است که رسانههای صهیونیستی با انتشار محتوای پیشنهاد مذکور گزارش کردند پیشنهاد آتشبس بین لبنان و رژیم صهیونیستی شامل اذعان هر دو طرف به اهمیت اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ است. این پیشنهاد، به هر دو طرف حق میدهد در صورت لزوم از خود دفاع کند.
در این پیشنهاد آمده است که پس از توافق آتشبس، ارتش رژیم اشغالگر ظرف ۷ روز از جنوب لبنان خارج و ارتش لبنان جایگزین آن میشود و آمریکا و کشور دیگری بر این روند خروج نظارت خواهند کرد. براساس این پیشنهاد، هرگونه فروش سلاح به لبنان یا تولید آن در داخل آن تحت نظارت دولت لبنان خواهد بود و ظرف ۶۰ روز پس از امضای توافق آتش، لبنان باید هر گروه نظامی غیر رسمی در جنوب لبنان را خلع سلاح کند و بر از بین بردن تأسیسات غیر رسمی تولید سلاح نظارت داشته باشد.
به گزارش ایرنا، نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان پیشتر در اجلاس سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض با اشاره به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه این کشور، گفته بود که لبنان در حال عبور از یک بحران تاریخی، سرنوشتساز و بیسابقه است.
وی همچنین توقف تجاوزات علیه لبنان، برقراری آتشبس فوری و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل را خواستار شده بود.
علی لاریجانی مشاور ارشد رهبر معظم انقلاب که امروز جمعه وارد بیروت شد با میقاتی در دفتر کار او ملاقات کرد. دو طرف درباره اوضاع منطقه و لبنان گفت و گو و تبادل نظر کردند.
∎