شناسهٔ خبر: 69745427 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

چرا دولت همیشه مردم را عامل مشکلات می‌بیند؟

حوزه / یکی از ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد گفت: این چه ذهنیتی است که همیشه مردم را عامل مشکلات می‌بیند؟ آیا غیر این است که تفکر سرمایه داری و قبضه مراکز تصمیم‌گیری اقتصادی ما توسط اصحاب ثروت و قدرت و وابستگان آنهاست؟  

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه از کهگیلویه وبویراحمد، حجت الاسلام علی حیدر حیدرخواه امام جمعه قلعه رئیسی در خطبه‌های نماز جمعه این شهر با دعوت همگان به رعایت تقوی الهی اظهار داشت: هفته گذشته دولت جهت رفع ناترازی انرژی در بخش برق، برنامه خاموشی های منظم در سراسر کشور در بخش مصارف خانگی را که حدود ۳۰ درصد برق تولیدی را مصرف میکند اعلام کرد که لازماست هست چند نکته درباره آن بیان کنم اول مساله ناترازی انرژی یک حقیقت است که در همه دولت‌ها وجود داشته و کسی حق ندارد آن را انکار کند.

وی با بیان اینکه این مشکل در فصول سرد سال علیرغم کاهش مصرف برق، به دلیل مشکل تامین سوخت نیروگاه‌ها تشدید می‌شود هم قابل انکار نیست، تصریح کرد: مشکل عدم مصرف بهینه و عدم صرفه جویی و اتلاف و اسراف انرژی هم برای هیچکس قابل انکار نیست.

حجت الاسلام حیدرخواه افزود: در اینکه بخشی از راه حل که آسانترین و فوری ترین راه حل می باشد، خاموشی‌های منظم هست نیز کسی شک ندارد.

وی گفت: همکاری مردم با دولت و کمک جهت رفع ناترازی انرژی امر ضروری است که همه ما به آن توجه خواهیم کرد.

امام جمعه قلعه رئیسی، سوال اساسی که در اینجا وجود دارد این است که آیا فقط مردم به جهت این مشکل وظیفه همکاری دارند و ابراز کرد: آیا فقط بخش خانگی باید تنبیه شود؟ و اصولا این همکاری مردم، این تنبیه مردم، چند درصد به حل این مشکل کمک میکند؟ وظیفه سایر بخشها که ۷۰ درصد برق را مصرف می‌کنند چیست؟ چه تنبیهی برای عدم مصرف بهینه، اتلاف و اسراف انرژی برای آنها در نظر گرفته شده است؟ وظیفه دولت و وزارت نیرو چیست؟ چرا هر مشکلی به وجود می آید دولت سریع به سراغ مردم می‌آیند؟

وی تصریح کرد: مردم باید هزینه بدهند؟ مردم باید صرفه جویی کنند؟ چرا بعضی طبقات در جامعه ما در سختی‌ها، در مشکلات، در حوادث هر اتفاقی بیفتد به سود آنهاست؟ تورم می‌شود سود می‌کنند، تحریم می‌شویم سود می‌کنند، تهدید می‌شویم سود می‌کنند، قیمت ارز و طلا و انرژی بالا می‌رود سود می‌کنند و پایین می‌آید بیشتر سود می‌کنند.

وی با بیان اینکه این چه ذهنیتی است که همیشه مردم را عامل مشکلات می‌بیند؟، ادامه داد: آیا غیر از تفکر سرمایه داری و قبضه مراکز تصمیم گیری اقتصادی ما توسط اصحاب ثروت و قدرت و وابستگان آنهاست؟

امام جمعه قلعه رئیسی، با تاکید بر اینکه دولت باید اعلام کند که در بخش صنعتی و تولیدی که هفتاد درصد انرژی را مصرف می‌کند چه تنبیهی را در نظر گرفته؟ و وظیفه آنها چیست؟ گفت: در مقابل هزاران میلیارد معافیت‌های مالیاتی برای صرفه جویی و مصرف بهینه چه اقدامی کردند؟ در صنعت فولاد که معادل ساخت چندین نیروگاه مدرن اتلاف برق وجود دارد چه کاری و وظیفه‌ای تعریف شده است؟

حجت‌الاسلام حیدرخواه، با بیان اینکه چرا فقط مردم بی گناه باید تاوان ناترازی و خاموشی‌های منظم و نامنظم را بدهند؟، ادامه داد: این جراحی باید از خود دولت شروع شود، از صنایع خام فروشِ پرسودِ غیر بهره ور شروع شود.

وی ادامه داد: از صنایع فولاد، پتروشیمی که خدمات و مواد اولیه و سوخت و انرژی را ریالی می‌گیرند ولی دلاری می فروشندف مزد کارگر را ریالی میدهند ولی محصولاتشان را با قیمت جهانی دلار محاسبه می‌کنند.

حجت الاسلام حیدرخواه خاطرنشان کرد: دولت و رئیس جمهور که شعار اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری را می‌دهند، سالهاست رهبری از اصلاح الگوی مصرف گفته‌اند، سال ۹۰ را به نام اصلاح الگوی مصرف نامیدند، سال‌هاست می‌گویند برای اسراف کاری کنید، ۱۴ سال پیش سیاست‌های الگوی مصرف را ابلاغ کردند و تذکر دادند و اما برنامه خاموشی‌های منظم در بخش خانگی باید آخرین راه حل باشد نه تنهاترین و اولین راه حل، باید بخش اعظم مصرف کننده پای کار صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف بیاید نه بخش خرد و ضعیف مصرف کننده، در همین بخش خانگی هم مناطق باید متفاوت باشد.

وی با بیان اینکه البته در بخش چاروسا یک معمای عجیبی وجود دارد که علاوه بر خاموشی برق مثل اینکه برنامه قطعی تلفن هم وجود دارد، یادآور شد: ناترازی به بخش مخابرات هم رسیده و حالا نمی‌دانیم دلیل اینکه همزمان برق و تلفن اینجا قطع می‌شود، به دلیل این است که آیا اینجا اداره برق و مخابرات ادغام شده یا مسئولان فرق بین برق و تلفن را نمی‌دانند؟ امیدواریم کارشناسان و مسؤلین زودتر جواب این معما را بدهند.

حجت الاسلام حیدرخواه ادامه داد: قطعی برق در بخش چاروسا چه مقدار می تواند خاموشی در کشور را نجات دهد که هر روز شاهد قطعی مکرر برق و همراه با آن قطعی تلفن هستیم و این یک بی عدالتی است که در موقع قطعی برق شاهد قطعی تلفن هم باشیم، آیا اداره برق و تلفن ادغام شدند که شاهد این موارد هستیم.

انتهای پیام/