شناسهٔ خبر: 69744850 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رئیس اتاق بازرگانی ایران: ۸۲ درصد تعهدات ارزی رفع شد

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: به ادعای وزارت اقتصاد ۸۲ درصد تعهدات ارزی رفع شده است و این حجم از رفع تعهدات هم در شرایطی انجام شده است که انواع موانع داخلی و خارجی را شاهد هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران با نگاهی به سابقه برگزاری همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در طول ۲۰ سال گذشته، گفت: تعهد ارزی، موضوعی نیست که نتوانیم برای آن راه‌حل پیدا کنیم. پیشنهاد‌ها روی میز است و در اختیار تصمیم گیران قرار گرفته است.

او ادامه داد: باید تأکید کنیم که صادرکنندگان صاحبان ارز حاصل از صادرات خود هستند و با وجود اینکه برای تداوم فعالیت صادراتی خود با بن‌بست مواجه شدند، دست از کار نکشیدند و صادرات را ادامه دادند. به ادعای وزارت اقتصاد ۸۲ درصد تعهدات ارزی رفع شده است و این حجم از رفع تعهدات هم در شرایطی انجام شده است که انواع موانع داخلی و خارجی را شاهد هستیم.

حسن‌زاده ادامه داد: از سوی بانک مرکزی اعلام شد که تا چند روز آینده سامانه مبادله ارز در بانک‌های عامل، اجرایی می‌شود و تنها منتظر شیوه‌نامه اجرایی این طرح هستیم تا در چارچوب آن صادرکننده و واردکننده به ارز موردنیاز خود دسترسی پیدا کنند. این روند به‌صورت پایلوت برای صادرکنندگان فولاد اجرایی شده و امیدواریم به نتایج خوبی برسد و به‌تدریج به همه موارد صادراتی تسری پیدا کند.

رئیس اتاق ایران با طرح این سوال که چرا ایران بااین‌همه ظرفیت نمی‌تواند مشکلات ارزی خود را حل کند، گفت: فرصت خوبی به دست آمده است تا دولت چهاردهم در مسیر حل مشکلات اقتصادی و بین‌المللی با تدبیر عمل کند.

او با اشاره به منابع طبیعی و سرمایه‌های انسانی ایران، تأکید کرد: ایران می‌تواند با تکیه‌بر داشته‌ها و امکانات خود، اقتصادی قدرتمند بسازد. امروز دولت این آمادگی را دارد تا به بخش خصوصی میدان دهد و برای همین نباید منتظر دولت بمانیم بلکه باید با برنامه، کار کارشناسی و منسجم حرکت کنیم. لازم است اقدامات اجرایی به بخش خصوصی واگذار شود تا به بهترین شیوه ممکن به مرحله اجرا برسد.

رئیس اتاق ایران به برنامه دولت برای اجرای پروژه پنل‌های خورشیدی با همکاری چین اشاره و تصریح کرد: این برنامه باید به همت بخش خصوصی اجرا شود.

او تشکیل کنسرسیوم‌ها برای اجرای پروژه‌های بزرگ توسط بخش خصوصی را مورد توجه قرار داد.