ایمان گودرزی؛ تیم ملی فوتبال ایران در هفته پنجم مرحله سوم مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ شامگاه پنجشنبه برابر تیم ملی کره شمالی در حالی به برتری ۳ بر ۲ رسید که در نیمه اول با سه گل از حریف پیش بود اما در نیمه دوم دو گل خورد و کار را برای رسیدن به پیروزی سخت کرد.
با این حال توانست سه امتیاز مهم این دیدار را به دست بیاورد و همچنان صدرنشین گروه اول باشد. این تیم باید روز ۲۹ آبان به مصاف تیم ملی قزقیزستان برود که به نظر میرسد کار سختی در پیش خواهد داشت.
1: بررسی آمار مسابقه ایران و کره شمالی عملکرد خوب حریف را به خوبی نشان میدهد. کرهایها در این مسابقه با مالکیت 52 درصدی برتر از ایران بودند که 48 درصد از دقایق بازی توپ و میدان را در اختیار داشت. ایران در این دیدار 19 شوت به سمت دروازه حریف زد که 13 شوت در چارچوب بود و کره شمالی 17 بار به سمت دروازه ایران ضربه زد که 4 بار شوتهای آنها داخل چارچوب رفت. کره شمالی در این مسابقه 422 پاس داد با 81 درصد پاس صحیح داد و این در حالی است که ایران 409 پاس با آمار 78 درصد پاس صحیح را ثبت کرد. آمار بازی ایران و کره شمالی بازی نزدیک دو تیم را به خوبی نشان میدهد؛ اگرچه در برخی آیتمها از جمله مالکیت توپ کرهایها برتر از ایران بودند و عملکرد خوبی به جا گذاشتند.
2: یکی از سوالاتی که با دیدن لیست دعوت شدگان و حتی بازیکنان فیکس تیم ملی مطرح میشود این است که بازیکن بدون تیم و نا آمادهای مثل علیرضا چهانبخش چرا باید در تیم ملی حضور داشته باشد؟ این بازیکن تازه بعد از 5،6ماه بدون باشگاه بودن تیم پیدا کرده است که البته دلیل اصلی انتخاب تیمش هم پاسپورت هلندی بوده نه اضافه شدن بار فنی.
3: امیر قلعه نویی بعد از بازی در مورد کنترل بازی توسط بازیکنان تازه وارد صحبت کرد اما دقیقا بعد از اولین تعویض ایران گل خورد و حتی مغانلو که برای برنامه سر زنی وارد زمین شد نتوانست درخشش محبی و قایدی که ستاره این بازی بودند را از خود به جای بگذارد.
4: شاهکار بازی در دست کسی نبود جز شجاع خلیل زاده. بازیکنی که تا جام جهانی بعدی 37 سالش می شود ضعف شدیدی مقابل بازیکنان سرعتی حریف دارد و همیشه هم بین دفع توپ و کارت قرمز در این صحنه ها، کارت قرمز و حضور نداشتن در زمین را انتخاب می کند.
5: علاوه بر شاهکارهای خط دفاعی نباید از عملکرد بد بیرانوند روی گل خورده ایران غافل شویم. به نظر می رسد بیرانوند این فصل بیشتر تمرکزش را روی دادگاه پیش رو با پرسپولیس گذاشته و فعلا نمی شود روی او به عنوان سنگربان ششدانگ حساب زیادی باز کرد!
6: در خط هافبک و پست هافبک دفاعی به ویژه یه بازیکن توپگیر و فیزیکی نداریم... عزت اللهی بیشتر میل به هجوم دارد و کریمی هم در حال حاضر در حد حضور در تیم ملی نیست، جای خالی بازیکنی مثل احمدنور به شدت احساس میشود، درست است که از نظر دیسیپلین کاری نمیشود از قلعه نویی بابت دعوت نکردن نوراللهی خرده گرفت اما بد نبود در پستی که ضعف دارد این بار گذشت بیشتری به خرج دهد.
7: استفاده از شهریار مغانلو قطعا برای سر زدن و فشار روی مدافعان نسبتا کوتاه قامت کره شمالی بوده است اما وقتی چنین بازیکنی با چنین ویژگی هایی در بازی است کدام بازیکنان در نبود محبی و قایدی که تعویش شده بودند باید این کار را انجام می دادند؟
8: نکته بعدی آسیب پذیری تیم ملی نسبت به مهاجمان سرعتی است... هر تیمی که مقابل ایران سرعتی بازی می کند بازیکنان ما موقعیت های زیادی را به مهاجمان آنها می دهند و مدافعان ما به ویژه در قلب دفاع روی سرعت آسیب پذیر هستند.
9:.در سمت چپ و راست با مسن شدن رضاییان و حاجی صفی به عنوان دو مدافع ثابت یک دهه اخیر نتوانسته ایم مدافعی در کلاس این دو بازیکن تربیت کنیم.قصه اینجاست که هر بازیکنی در سمت چپ و راست ما بازی می کند نه در حمله موفق است نه در دفاع.
10: امیر قلعه نویی به عنوان سرمربی تیم ملی حق دارد احمد نور اللهی را به تیم ملی دعوت نکند.او اردو را رها کرده و حاضر هم نشده عذرخواهی کند اما چه خوب بود که در همه موارد همین قدر سفت و سخت مقابل بی انضباطی ها ایستادگی می کردید و تبعیض قائل نمی شدید. چطور ماجرای احمد نور می شود قداست تیم ملی اما بازیکنی که اعتراف به پرداخت پول به اعضای کادر فنی یک تیم کرده است این قداست را زیر سوال نمی برد؟ نپذیرفتن ضعف ها، همیشه طلبکاربودن از همه به جای این که اشکالات را ببینند،بشنوند و بپذیرند.این هم انتقاد دیگری است که از کادر فنی می شود. نمی شود که همیشه و مدام در پی توجیه و اثبات بود و در کنفرانس خبری از کم کاری بازیکنان حرف زد.قلعه نویی گفته بود:«در بین دو نیمه به بازیکنان تذکر دادیم که فکر کنید نتیجه مساوی است زیرا کره تیم خطرناکی است و آنها در بازیهای گذشته نشان دادهاند که نباید این تیم را دست کم گرفت.»
در یک کلام؛ عدم رعایت شان نیمکت تیم ملی و اشتباه گرفتن آن با نیمکت یک تیم باشگاهی موردی است که نقدهای زیادی را می شود درباره اش مطرح کرد.
257 251