به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، نگرانیها درباره کاهش تقاضای چین و انتظارها برای کاهش کمتر نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا، قیمت نفت را در معاملات روز جمعه (۲۵ آبان) کاهش داد و این اوضاع قیمتها را به سمت افت هفتگی سوق داد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ساعت ۱۰ و۱۱ دقیقه روز جمعه به وقت گرینویچ با ۹۷ سنت یا ۱.۳۴ درصد افت به ۷۱ دلار و ۵۹ سنت برای هر بشکه رسید.
نفت خام شاخص دبلیوتیآی آمریکا با ۹۴ سنت یا ۱.۳۷ درصد افت، ۶۷ دلار و ۷۶ سنت برای هر بشکه داد و ستد شد.
دادههای اداره ملی آمار چین در روز جمعه نشان داد بهدلیل تعطیلی کارخانهها و کاهش مقدار بهرهگیری از ظرفیت پالایشی در پالایشگاههای مستقل کوچکتر، پالایشگاههای نفت این کشور آسیایی طی ماه اکتبر سال ۲۰۲۴ میلادی ۴.۶ درصد کمتر از دوره مشابه پارسال نفت خام فرآوری کردند.
در همین حال، رشد تولید کارخانههای چین طی ماه گذشته میلادی کاهش یافت و مشکلات تقاضا در بخش مسکن این کشور نشانههای اندکی از کاهش را نشان داد و این اوضاع سبب تشدید نگرانی سرمایهگذاران درباره سلامت اقتصادی بزرگترین واردکننده نفت خام جهان شد.
تاماس وارگا، تحلیلگر مؤسسه پیویام در این باره گفت: چین بهموقع وضع واقعی بخش نفت خود را نشان داد. توان عملیاتی پالایشگاههای این کشور برای هفتمین ماه پیاپی طی ماه اکتبر سال ۲۰۲۴ با کاهش همراه بوده است.
جروم پاول، رئیس بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا هم روز پنجشنبه (۲۴ آبان) گفت: این بانک نیازی به کاهش نرخ بهره ندارد.
کُند شدن سرعت کاهش نرخ بهره مورد انتظار میتواند رشد اقتصادی را دچار ضعف کند و در پی آن تقاضا برای سوخت محدود میشود.
قیمتهای جهانی نفت خام هم طی این هفته با کاهش همراه شد، زیرا پیشبینیکنندگان اصلی (نهادهای معتبر جهانی فعال در عرصه انرژی) از کُند شدن روند رشد تقاضای جهانی برای این کالای راهبردی خبر دادند.
در همین حال، آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد حتی با فرض تداوم کاهش عرضه ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس)، عرضه روزانه جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ میلادی بیش از یک میلیون بشکه از تقاضا فراتر خواهد رفت.
این در حالی است که اوپک هم در تازهترین گزارش ماهانهاش پیشبینی خود را برای رشد تقاضای جهانی نفت برای سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ میلادی کاهش داد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا هم اعلام کرد که ذخیرهسازیهای بنزین ایالات متحده هفته گذشته با ۴.۴ میلیون بشکه کاهش همراه بوده است و به کمترین سطح از نوامبر ۲۰۲۲ رسید، در حالی که ذخیرهسازیهای نفت خام ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یافت. در صورتی که تا پایان معاملات روز جمعه قیمت نفت پایینترین سطح هفتگی خود را ثبت کند تأثیر کاهش ذخیرهسازیهای بنزین آمریکا بر قیمت نفت بیش از افزایش سطح ذخیرهسازی نفت خام این کشور خواهد بود.
وارگا گفت: بدون آمار هفتگی مربوط به ذخیرهسازیهای نفت خام آمریکا، احتمالاً قیمتهای نفت به سطوح پایینتری میرسید، اما آمار مربوط به ذخیرهسازی بنزین ایالات متحده از اوضاع کلی بازار حمایت کرد.